Keskustelualueen säännöt

tupaantuliaisten tarjoilut loppukesästä

pidämme tuparit n. 20 henkilölle. Mietin tässä menua. Kaksi vaihtoehtoa: joko ihan normaalit ruuat, tai sitten sellaisia sormin syötäviä coctail-paloja tms. Haasteena on se, että ruokapöytätilaa ei ole 20:lle jos sattuu satamaan, ja ulkopöytiä ei voi käyttää. Silloin pitäisi olla kai sitten niitä käsin syötäviä, niin ei tarvitse välttämättä istuvillaan syödä.

Ajattelin suunnitella varmuuden vuoksi kaksi menua, ja katsoa sitten säätä. Lisäksi tarjottavien pitäisi olla helppoja emännän kannalta (eli ne pitäisi mahdollisimman paljon pystyä esivalmistelemaan etukäteen).

Mitä sinä haluaisit syödä tai suosittelisit tarjottaviksi? Ei mitään superhienoa, mutta ei ihan junttiakaan.

Kiitos avusta!

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:19"]

pidämme tuparit n. 20 henkilölle. Mietin tässä menua. Kaksi vaihtoehtoa: joko ihan normaalit ruuat, tai sitten sellaisia sormin syötäviä coctail-paloja tms. Haasteena on se, että ruokapöytätilaa ei ole 20:lle jos sattuu satamaan, ja ulkopöytiä ei voi käyttää. Silloin pitäisi olla kai sitten niitä käsin syötäviä, niin ei tarvitse välttämättä istuvillaan syödä.

Ajattelin suunnitella varmuuden vuoksi kaksi menua, ja katsoa sitten säätä. Lisäksi tarjottavien pitäisi olla helppoja emännän kannalta (eli ne pitäisi mahdollisimman paljon pystyä esivalmistelemaan etukäteen).

Mitä sinä haluaisit syödä tai suosittelisit tarjottaviksi? Ei mitään superhienoa, mutta ei ihan junttiakaan.

Kiitos avusta!

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Coctail-palat vaatii paljon työtä ja on aikaavieviä. Jos emäntä siis haluaa päästä helpommalla, niin suosittelen ruokaisampaa tarjoilua. Hyödynnä kauden tuotteita. Loppukesästä suppilovahverokeitto tai -piirakka, jokiravut, marjat.. 

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:22"]

Coctail-palat vaatii paljon työtä ja on aikaavieviä. Jos emäntä siis haluaa päästä helpommalla, niin suosittelen ruokaisampaa tarjoilua. Hyödynnä kauden tuotteita. Loppukesästä suppilovahverokeitto tai -piirakka, jokiravut, marjat.. 

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

tuota minäkin pelkään, että ne ovat työläitä ja saako niistä edes "raavaat miehet" vatsaansa täyteen. Kauden tuotteet....hmmm....tiedän, että näin varman olisi "hienoa" toimia, mutta keittoa en halua tarjota ja kyllä ne ravutkin taitaa ihan sotkemiseksi mennä.

Kiitos vinkeistä kuitenkin! Arvostan :)

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:27"]

tuota minäkin pelkään, että ne ovat työläitä ja saako niistä edes "raavaat miehet" vatsaansa täyteen. Kauden tuotteet....hmmm....tiedän, että näin varman olisi "hienoa" toimia, mutta keittoa en halua tarjota ja kyllä ne ravutkin taitaa ihan sotkemiseksi mennä.

Kiitos vinkeistä kuitenkin! Arvostan :)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Minä pähkäilen myös tuparitarjottavia. Heinäkuun puolessa välissä olisi tuparit, ja mietin jotain mikä ei heti pilaantuisi pöydässä.

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:31"]

Minä pähkäilen myös tuparitarjottavia. Heinäkuun puolessa välissä olisi tuparit, ja mietin jotain mikä ei heti pilaantuisi pöydässä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:33"]

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

Kiitos, tässä olikin kivoja ehdotuksia:)

t. 4

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:36"]

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:33"]

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

[/quote]

Kiitos, tässä olikin kivoja ehdotuksia:)

t. 4

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

Kiitos, tässä olikin kivoja ehdotuksia:)

t. 4

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:36"]

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:33"]

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

[/quote]

Kiitos, tässä olikin kivoja ehdotuksia:)

t. 4

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tee pari salaattia; vihreä ja pastasalaatti, patonkia (valmispatonkeja uuniin ja viipaleiksi), sitten pellillinen jotain piirakkaa/pizzaa, ohuesta rieskasta käärit vaikka tonnikala-tuorejuustoäytteisiä rullia, lisäksi isolla pannulla teet paellaa johon tulee kanaa ja chorizo-makkaraa. Jälkkäriksi laittaisin vaikka ihan vana jätskiä ja mansikoita ja naposteltavaksi pähkinäsekoitusta/sipsejä ym.

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:38"]

Tee pari salaattia; vihreä ja pastasalaatti, patonkia (valmispatonkeja uuniin ja viipaleiksi), sitten pellillinen jotain piirakkaa/pizzaa, ohuesta rieskasta käärit vaikka tonnikala-tuorejuustoäytteisiä rullia, lisäksi isolla pannulla teet paellaa johon tulee kanaa ja chorizo-makkaraa. Jälkkäriksi laittaisin vaikka ihan vana jätskiä ja mansikoita ja naposteltavaksi pähkinäsekoitusta/sipsejä ym.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0

Jos on fiksua porukkaa tulossa ja ns. vapaamuotoinen illanvietto, pärjää hyvin vaikka "pöytätilaa" olisi vähemmänkin --> jos vaan tarjottavat kestävät sen, niin ihmiset voivat syödä hieman "vuoronperään".

Tekisin ihan kunnon ruokaa, jos menee siihen että osa joutuu syömään "seisoviltaan" niin aika montaa ruokaa pystyy syömään myös niin että lautanen toisessa kädessä ja haarukoi siitä ruokaa toisella kädellä. Pitää ollan sellaisia että saa heposti suuhun (esim. salaatissa ei isoja lehtiä vaan pienempää palaa) eikä pihviä mitä pitää leikata veitsellä vaan esim. lohta tai pikkulihapullia tmv. joita saa sytyä ilman veistäkin. Samoin monia piirakoita ym. voi syödä ilman veistä.

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:40"]

Jos on fiksua porukkaa tulossa ja ns. vapaamuotoinen illanvietto, pärjää hyvin vaikka "pöytätilaa" olisi vähemmänkin --> jos vaan tarjottavat kestävät sen, niin ihmiset voivat syödä hieman "vuoronperään".

Tekisin ihan kunnon ruokaa, jos menee siihen että osa joutuu syömään "seisoviltaan" niin aika montaa ruokaa pystyy syömään myös niin että lautanen toisessa kädessä ja haarukoi siitä ruokaa toisella kädellä. Pitää ollan sellaisia että saa heposti suuhun (esim. salaatissa ei isoja lehtiä vaan pienempää palaa) eikä pihviä mitä pitää leikata veitsellä vaan esim. lohta tai pikkulihapullia tmv. joita saa sytyä ilman veistäkin. Samoin monia piirakoita ym. voi syödä ilman veistä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

ap täällä - hyviä vinkkejä, kiitos!

Tunustan vielä: pelkään että tulee kauheesti sotkua. Esim tortillat on vähän sellaista ruokaa.

Nuo piirakat, salaatit, rieskarullat, coctail-piirakat yms. voisi olla yksi vaihtoehtoinen linja.

Jos laitan ns. lämmintä, "parempaa" ruokaa, mitä se voisi olla? Paria erilaista salaattia, perunat ja pääruoka - jotain mitä voi laittaa uuniin?

en halua hikipäässä riehua lieden äärellä, vaan itsekin nauttia antimista.

 

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:44"]

ap täällä - hyviä vinkkejä, kiitos!

Tunustan vielä: pelkään että tulee kauheesti sotkua. Esim tortillat on vähän sellaista ruokaa.

Nuo piirakat, salaatit, rieskarullat, coctail-piirakat yms. voisi olla yksi vaihtoehtoinen linja.

Jos laitan ns. lämmintä, "parempaa" ruokaa, mitä se voisi olla? Paria erilaista salaattia, perunat ja pääruoka - jotain mitä voi laittaa uuniin?

en halua hikipäässä riehua lieden äärellä, vaan itsekin nauttia antimista.

 

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Joku paahtopaisti, mistä sitten voi leikata ohuita viipaleita. Pariisinperunat on mukavia syödä illanistujaisissa. Lainaa jostain vaikka joku parvekepöytä, minkä laitat sisälle ja katat nätillä liinalla, niin saat jo parille kolmelle ihmiselle lisää pöytätilaa. MEillä istuitilan loputtua lakkiaisissa yksi haki keittiöjakkaran ja laittoi lautasen kirjahyllyyn, hyvin meni. 

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:50"]

Joku paahtopaisti, mistä sitten voi leikata ohuita viipaleita. Pariisinperunat on mukavia syödä illanistujaisissa. Lainaa jostain vaikka joku parvekepöytä, minkä laitat sisälle ja katat nätillä liinalla, niin saat jo parille kolmelle ihmiselle lisää pöytätilaa. MEillä istuitilan loputtua lakkiaisissa yksi haki keittiöjakkaran ja laittoi lautasen kirjahyllyyn, hyvin meni. 

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

No onko kinkkukiusaus ja janssoninkiusaus ihan out? kyselee sivullinen, joka miettii samaa

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 19:53"]

No onko kinkkukiusaus ja janssoninkiusaus ihan out? kyselee sivullinen, joka miettii samaa

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tämä

 

http://www.olivialehti.fi/jenseninkiusaus/2010/10/perjantairesepti-55-alyttoman-hyva-paella

 

simpukat ja muut äyriäiset voi jättää pois

 

Mä nyt vielä tyrkytän tätä, on hemmetin hyvä ja helppo tehdä. Toinen mitä voisit kokeilla on graavilohilasagne, voi tehdä edellispäivänä muuten valmiiksi ja tyrkätä enne juhlia uuniin. Pitäisi saada massu täyteen.

Onko teillä mahdollsuutta grillaukseen? Sen voisi hoitaa mies samalla kun seurustelee vieraiden kanssa, lisukkeeksi vain salaatteja ym.

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 19:56"]

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:48"]

Tämä

 

http://www.olivialehti.fi/jenseninkiusaus/2010/10/perjantairesepti-55-alyttoman-hyva-paella

 

simpukat ja muut äyriäiset voi jättää pois

[/quote]

 

Mä nyt vielä tyrkytän tätä, on hemmetin hyvä ja helppo tehdä. Toinen mitä voisit kokeilla on graavilohilasagne, voi tehdä edellispäivänä muuten valmiiksi ja tyrkätä enne juhlia uuniin. Pitäisi saada massu täyteen.

Onko teillä mahdollsuutta grillaukseen? Sen voisi hoitaa mies samalla kun seurustelee vieraiden kanssa, lisukkeeksi vain salaatteja ym.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Kiitos :) täytyy harkita. Uunissa tehtävä olisi kyllä ykkösvaihtoehto. Ei se grillauskaan oikein nappaa, jos 20 vierasta, on siinä aika käryyttäminen.

Onko tavallinen lasagne ihan juntti?

Oisko kellään mitään hyvää ohjetta, "koeteltua", broilerista uunissa? Tarkoitan paloja, ei kokonaista. Jos siihen kylkeen sit vaikka perunagratiini.

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 20:01"]

Kiitos :) täytyy harkita. Uunissa tehtävä olisi kyllä ykkösvaihtoehto. Ei se grillauskaan oikein nappaa, jos 20 vierasta, on siinä aika käryyttäminen.

Onko tavallinen lasagne ihan juntti?

Oisko kellään mitään hyvää ohjetta, "koeteltua", broilerista uunissa? Tarkoitan paloja, ei kokonaista. Jos siihen kylkeen sit vaikka perunagratiini.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

http://www.maku.fi/resepti/graavilohilasagne#axzz2VYDWe5YX

 

Tuossa on tuon ohje

 

Miyten olisi broilerin täytetyt rintafileet uunissa kasvipedillä? Täytteitä voisi laittaa erilaisia: sinihomejuustoa, meetvurstia, savuporoa, yrttejä, tuorejuustoa, aurinkokuivattua tomaattia. Ympärille pekoni, nopea ruskistus pannulla ja uuniin.

 

Olen myös tehnyt perunasta, bataatista, porkkanasta, sipulista ym. sellaisen uuniversion, jossa nuo suikaloidaan, sekaan mausteet ja ruokakerma/kerma ja uuniin. On tosi hyvää kalan ja kanan/lihan lisukkeena

 

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 20:06"]

http://www.maku.fi/resepti/graavilohilasagne#axzz2VYDWe5YX

 

Tuossa on tuon ohje

 

Miyten olisi broilerin täytetyt rintafileet uunissa kasvipedillä? Täytteitä voisi laittaa erilaisia: sinihomejuustoa, meetvurstia, savuporoa, yrttejä, tuorejuustoa, aurinkokuivattua tomaattia. Ympärille pekoni, nopea ruskistus pannulla ja uuniin.

 

Olen myös tehnyt perunasta, bataatista, porkkanasta, sipulista ym. sellaisen uuniversion, jossa nuo suikaloidaan, sekaan mausteet ja ruokakerma/kerma ja uuniin. On tosi hyvää kalan ja kanan/lihan lisukkeena

 

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Aihe vapaa