Keskustelualueen säännöt

Helppo kalaresepti? Ei kermassa haudutettu lohi.

Pitäisi laittaa perheelle kalaa, mutta en osaa!

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 12:23"]

Pitäisi laittaa perheelle kalaa, mutta en osaa!

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Paista pannulla.

 

Pistä kalat ensin lautaselle, mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Voit puristaa niiden päälle myös vähän sitruunamehua jos haluat. Paista voissa.

 

Lohi toimii uunissa myös ilman kermaa, mausta suunnilleen kuten edellä ja heitä uuniin.

 

Kala on maailman helpoin ja nopein valmistaa!

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 12:34"]

Paista pannulla.

 

Pistä kalat ensin lautaselle, mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Voit puristaa niiden päälle myös vähän sitruunamehua jos haluat. Paista voissa.

 

Lohi toimii uunissa myös ilman kermaa, mausta suunnilleen kuten edellä ja heitä uuniin.

 

Kala on maailman helpoin ja nopein valmistaa!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0

Niin ja jos teet lohen uunissa, niin paista ensin 15 min nahkapuoli ylöspäin ja ota sitten pois uunista ja ota nahka pois, irtoaa helposti. Laita sitten takaisin uuniin. Näin kaikki uunista tuleva on syötävää eikä se ällötävä nahka lillu siellä pohjalla.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 12:36"]

Niin ja jos teet lohen uunissa, niin paista ensin 15 min nahkapuoli ylöspäin ja ota sitten pois uunista ja ota nahka pois, irtoaa helposti. Laita sitten takaisin uuniin. Näin kaikki uunista tuleva on syötävää eikä se ällötävä nahka lillu siellä pohjalla.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Helppo kalapasta:

0,25-0,5kg lohta - paloiteltuna

Pastaa

1-2prk kuohukermaa

25-50g voita

parsakaali

purkki fetaa

mausteiksi esim: kalamauste, sitruuna/lime, suola, valkosipuli, ruohosipuli, tilli, valkopippuri

Kypsennä pasta ohjeen mukaan, lisää 7min ajaksi parsakaalin nuppuja joukkoon, kun 1-2min kypsennysaikaa on jäljellä, poista vesi, lisää kalapalat joukkoon, lorauta purkki kermaa ja pikkuisen voita ja mausta. Anna tekeytyä 2-4 minuuttia. Kerman pitää siis saostua kastikkeeksi. Lopuksi lisää purkillinen fetakuutioita.

Koska feta on suolaista, käytä suolaa kohtuudella.

Määrät sen vuoksi noin suuripiirteiset, että heitellään niitä kattilaan sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kalaakin heitetään joskus enemmän joskus vähemmän.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 12:54"]

Helppo kalapasta:

0,25-0,5kg lohta - paloiteltuna

Pastaa

1-2prk kuohukermaa

25-50g voita

parsakaali

purkki fetaa

mausteiksi esim: kalamauste, sitruuna/lime, suola, valkosipuli, ruohosipuli, tilli, valkopippuri

Kypsennä pasta ohjeen mukaan, lisää 7min ajaksi parsakaalin nuppuja joukkoon, kun 1-2min kypsennysaikaa on jäljellä, poista vesi, lisää kalapalat joukkoon, lorauta purkki kermaa ja pikkuisen voita ja mausta. Anna tekeytyä 2-4 minuuttia. Kerman pitää siis saostua kastikkeeksi. Lopuksi lisää purkillinen fetakuutioita.

Koska feta on suolaista, käytä suolaa kohtuudella.

Määrät sen vuoksi noin suuripiirteiset, että heitellään niitä kattilaan sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kalaakin heitetään joskus enemmän joskus vähemmän.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0

Kalapata. Ensin pataan vihanneksia, juureksia, mausteita maun mukaan. Lopuksi kalat. Tarjoa kera riisin. Helppo ja nopea ja voit maustaa niiiin monin eri variaatioin. Tärkeää, että kala lisätään vasta loppuvaiheessa (paloina), ettei mene mössöksi. Kalahan kypsyy parissa minuutissa.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 14:02"]

Kalapata. Ensin pataan vihanneksia, juureksia, mausteita maun mukaan. Lopuksi kalat. Tarjoa kera riisin. Helppo ja nopea ja voit maustaa niiiin monin eri variaatioin. Tärkeää, että kala lisätään vasta loppuvaiheessa (paloina), ettei mene mössöksi. Kalahan kypsyy parissa minuutissa.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Just laitoin lohen, suolaa, sitruunapippuria ja tilliä väliin, myös sipulia voi laittaa jos siitä tykkää, uuniin. En ikinä laita uuniloheen kermaa..

Keitto myös helppo ja kerman sijaan voi laittaa vaikka tomaattimurskaa.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 14:09"]

Just laitoin lohen, suolaa, sitruunapippuria ja tilliä väliin, myös sipulia voi laittaa jos siitä tykkää, uuniin. En ikinä laita uuniloheen kermaa..

Keitto myös helppo ja kerman sijaan voi laittaa vaikka tomaattimurskaa.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Helppo kalapasta:

0,25-0,5kg lohta - paloiteltuna

Pastaa

1-2prk kuohukermaa

25-50g voita

parsakaali

purkki fetaa

mausteiksi esim: kalamauste, sitruuna/lime, suola, valkosipuli, ruohosipuli, tilli, valkopippuri

Kypsennä pasta ohjeen mukaan, lisää 7min ajaksi parsakaalin nuppuja joukkoon, kun 1-2min kypsennysaikaa on jäljellä, poista vesi, lisää kalapalat joukkoon, lorauta purkki kermaa ja pikkuisen voita ja mausta. Anna tekeytyä 2-4 minuuttia. Kerman pitää siis saostua kastikkeeksi. Lopuksi lisää purkillinen fetakuutioita.

Koska feta on suolaista, käytä suolaa kohtuudella.

Määrät sen vuoksi noin suuripiirteiset, että heitellään niitä kattilaan sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kalaakin heitetään joskus enemmän joskus vähemmän.

 

25 - 50 g voita (?!) - mihin tarkoitukseen? Karmea resepti kaiken kaikkiaan, oikein uusavuttoman kokin bravuuri :DD

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 14:20"]

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 12:54"]

Helppo kalapasta:

0,25-0,5kg lohta - paloiteltuna

Pastaa

1-2prk kuohukermaa

25-50g voita

parsakaali

purkki fetaa

mausteiksi esim: kalamauste, sitruuna/lime, suola, valkosipuli, ruohosipuli, tilli, valkopippuri

Kypsennä pasta ohjeen mukaan, lisää 7min ajaksi parsakaalin nuppuja joukkoon, kun 1-2min kypsennysaikaa on jäljellä, poista vesi, lisää kalapalat joukkoon, lorauta purkki kermaa ja pikkuisen voita ja mausta. Anna tekeytyä 2-4 minuuttia. Kerman pitää siis saostua kastikkeeksi. Lopuksi lisää purkillinen fetakuutioita.

Koska feta on suolaista, käytä suolaa kohtuudella.

Määrät sen vuoksi noin suuripiirteiset, että heitellään niitä kattilaan sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kalaakin heitetään joskus enemmän joskus vähemmän.

[/quote]

 

25 - 50 g voita (?!) - mihin tarkoitukseen? Karmea resepti kaiken kaikkiaan, oikein uusavuttoman kokin bravuuri :DD

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
4 0

Vaikka edellä pastareseptiä kauhistellaankin, niin laitan omanikin esiin vinkiksi. Hyvää, helppotekoista ja valmistuu nopeasti. En pidä valmiiden suikaleiden käyttöä mitenkään tuomittavana, jos sen ansiosta meillä on ruokapöydässä kalaa edes hieman useammin...


Lohi-pinaattipasta: 

pastaa (mä käytän pirkan gnoccheja, puoli pussia on sopiva määrä) 
1 pieni sipuli
pinaattia (tuoretta tai pakastekin käy) 
300 g sitruunamarinoituja lohisuikaleita
2 dl ruokakermaa
(parmesania tai pecorinoa)


- Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Silppua sipuli ja kuullota pannulla pehmeäksi tilkassa ruokaöljyä. Lisää pannulle lohisuikaleet, ruokakerma ja tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti. Keitä pasta, valuta ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi lisää juusto.

 

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 14:29"]

Vaikka edellä pastareseptiä kauhistellaankin, niin laitan omanikin esiin vinkiksi. Hyvää, helppotekoista ja valmistuu nopeasti. En pidä valmiiden suikaleiden käyttöä mitenkään tuomittavana, jos sen ansiosta meillä on ruokapöydässä kalaa edes hieman useammin...


Lohi-pinaattipasta: 

pastaa (mä käytän pirkan gnoccheja, puoli pussia on sopiva määrä) 
1 pieni sipuli
pinaattia (tuoretta tai pakastekin käy) 
300 g sitruunamarinoituja lohisuikaleita
2 dl ruokakermaa
(parmesania tai pecorinoa)


- Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Silppua sipuli ja kuullota pannulla pehmeäksi tilkassa ruokaöljyä. Lisää pannulle lohisuikaleet, ruokakerma ja tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti. Keitä pasta, valuta ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi lisää juusto.

 

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0

Käytättekö paljon noita valmiiksi marinoituja lohisuikaleita? Kiinnostaisi kokeilla kun ovat niin helppoja, mutta joka kerta kun tuijotan niitä suikaleita siinä paketissa niin jää kyllä kauppaan. Myydäänkö lohisuikaleita marinoimattomina?

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 14:48"]

Käytättekö paljon noita valmiiksi marinoituja lohisuikaleita? Kiinnostaisi kokeilla kun ovat niin helppoja, mutta joka kerta kun tuijotan niitä suikaleita siinä paketissa niin jää kyllä kauppaan. Myydäänkö lohisuikaleita marinoimattomina?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Osta mitä tahansa kalaa. Sivele nahaton pinta pullasudilla kauttaaltaan sweet chili -kastikkeella. Paista. 

Maailman helpoin resepti ja lisäksi yllättävän hyvä. Kastike paahtuu pannulla ja tekee ihanan pinnan. Sen lisäksi muita mausteita ei välttämättä tarvita.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 15:19"]

Osta mitä tahansa kalaa. Sivele nahaton pinta pullasudilla kauttaaltaan sweet chili -kastikkeella. Paista. 

Maailman helpoin resepti ja lisäksi yllättävän hyvä. Kastike paahtuu pannulla ja tekee ihanan pinnan. Sen lisäksi muita mausteita ei välttämättä tarvita.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Mun suosikki on lohifile, joka on sivelty teriyaki-kastikkeella ja paistettu uunissa 200 astetta n. 20 min. Helppoa ja hyvää.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 15:47"]

Mun suosikki on lohifile, joka on sivelty teriyaki-kastikkeella ja paistettu uunissa 200 astetta n. 20 min. Helppoa ja hyvää.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Mun ihan orgasmiruoka: iso, paksu kuhafilee ja sen sisälle paksu siivu cheddaria, ympärille kermaa ja kalan päälle tilliä ja sormisuolaa, uunissa vajaa 20min ja uusien perunoiden kanssa pöytään. Salaatit lisukkeeksi.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 15:53"]

Mun ihan orgasmiruoka: iso, paksu kuhafilee ja sen sisälle paksu siivu cheddaria, ympärille kermaa ja kalan päälle tilliä ja sormisuolaa, uunissa vajaa 20min ja uusien perunoiden kanssa pöytään. Salaatit lisukkeeksi.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Meidän kaupasta saa välillä valmiiksi perattuja muikkuja. Niitä joku ½ kiloa. Syvälle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa sekaisin, pyöräytä huuhtaistut muikkuset siinä ja paista voissa. Pikaruokaa parhaimmillaan :-)

 

(Ja ei kai se perkaaminenkaan mahdotonta ole, mutta olenkin laiska ja saamaton.)

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 15:56"]

Meidän kaupasta saa välillä valmiiksi perattuja muikkuja. Niitä joku ½ kiloa. Syvälle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa sekaisin, pyöräytä huuhtaistut muikkuset siinä ja paista voissa. Pikaruokaa parhaimmillaan :-)

 

(Ja ei kai se perkaaminenkaan mahdotonta ole, mutta olenkin laiska ja saamaton.)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Lohifileen päälle joko punaista tai vihreää pestoa, parmesaania ja uuniin.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 15:56"]

Lohifileen päälle joko punaista tai vihreää pestoa, parmesaania ja uuniin.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Vitsit te ootte mahtavia! Vaikka yleensä tosi ärsyttäviä tyyppejä ;) Kiitos kiitos kiitos!

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 16:32"]

Vitsit te ootte mahtavia! Vaikka yleensä tosi ärsyttäviä tyyppejä ;) Kiitos kiitos kiitos!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Lohikeitto, kuhaa pannulla kullanruskeaksi paistettuna, vain suolaa ja kalaneuvos-maustetta päälle. Tai sitten kuhafileitä vierekkäin uuniastiaan, päälle sitruunaa(mehukin käy)tilliä, pilkottua sipulia, päälle ruokakermaa, käännä pyrstö komeuden päälle, eli fileet ovat melkein rullalla ja uuniin. Its etehtys silakkafileet ovat meidän herkkua, uunissa rapsakan kullanruskeiksi paistettuja.

 

Sitten on vielä lohelle seuraava kokeilemisen arvoinen ohje jos tykkää aasialaisesta ruoasta:

http://www.maku.fi/resepti/lohta-punaisessa-curryssa-chu-chee-pla#axzz2R6ZuCQA3

 

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 16:41"]

Lohikeitto, kuhaa pannulla kullanruskeaksi paistettuna, vain suolaa ja kalaneuvos-maustetta päälle. Tai sitten kuhafileitä vierekkäin uuniastiaan, päälle sitruunaa(mehukin käy)tilliä, pilkottua sipulia, päälle ruokakermaa, käännä pyrstö komeuden päälle, eli fileet ovat melkein rullalla ja uuniin. Its etehtys silakkafileet ovat meidän herkkua, uunissa rapsakan kullanruskeiksi paistettuja.

 

Sitten on vielä lohelle seuraava kokeilemisen arvoinen ohje jos tykkää aasialaisesta ruoasta:

http://www.maku.fi/resepti/lohta-punaisessa-curryssa-chu-chee-pla#axzz2R6ZuCQA3

 

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Osta valmis lohifile, levitä pinnalle pestoa ja laita uuniin, paista kypsäksi. Pestossa on paljon suolaa, ei tarvitse lisätä erikseen.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 16:54"]

Osta valmis lohifile, levitä pinnalle pestoa ja laita uuniin, paista kypsäksi. Pestossa on paljon suolaa, ei tarvitse lisätä erikseen.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Helppo ja arkinen: pakastekala, päälle sipulia ja tomaattimurskapurkillinen, mausteet. Uuniin 200 c ja oisko ½ tuntia. Perunat ja salaattia kaveriksi.

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 16:56"]

Helppo ja arkinen: pakastekala, päälle sipulia ja tomaattimurskapurkillinen, mausteet. Uuniin 200 c ja oisko ½ tuntia. Perunat ja salaattia kaveriksi.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Kirkas kalakeitto, jos siitä kermasta ei niin välitä:


Ihan mitä tahansa kalaa

perunoita

porkkanaa

lanttua

purjoa

Suolaa

maustepippuria

tilliä

kalalientä, purkista tai itse keitettyä

 

Rehut voi ostaa pakkasesta valmiiksi pilkottuina, tai pilkkoa itse. Itse en koe pilkkomista ongelmana, kun tuore on jotenkin paremman makuista. Kaikki kattilaan ja porisemaan. Tai no kalan voi lisätä jonkun 10min ennenkuin keitto on valmista, jotta siitä ei tule ihan mössöä.

Siihen vielä kaveriksi tuoretta ruisleipää juustolla ja kylmällä maidolla, niin jo on herkkua :)

[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 17:07"]

Kirkas kalakeitto, jos siitä kermasta ei niin välitä:


Ihan mitä tahansa kalaa

perunoita

porkkanaa

lanttua

purjoa

Suolaa

maustepippuria

tilliä

kalalientä, purkista tai itse keitettyä

 

Rehut voi ostaa pakkasesta valmiiksi pilkottuina, tai pilkkoa itse. Itse en koe pilkkomista ongelmana, kun tuore on jotenkin paremman makuista. Kaikki kattilaan ja porisemaan. Tai no kalan voi lisätä jonkun 10min ennenkuin keitto on valmista, jotta siitä ei tule ihan mössöä.

Siihen vielä kaveriksi tuoretta ruisleipää juustolla ja kylmällä maidolla, niin jo on herkkua :)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Aihe vapaa
Keskustelualueen säännöt
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä