Viinin maistelu raskausaikana?

Vierailija

Kylläpä taas selittelee asiat itselleen parhaiksi päin. "Nollatoleranssi on virallinen suositus vaan siksi, ettei odottavilta äideiltä lähde juominen käsistä. Viinilasillinen tai kaksi tuskin vahingoittaa ketään silloin tällöin jos juominen ei ole ongelma".

Eiköhän nollatoleranssi ole suositus ihan siitä syystä, että alkoholi on myrkky joka aiheuttaa vakavia vaurioita sikiölle eikä ole pystytty todistamaan että lasi tai pari viiniä olisi harmitonta sikiön kehitykselle.

Respect siitä, että kehtaa kirjoittaa omalla nimellään julkisesti noin välinpitämätöntä tekstiä josta paistaa tietämättömyys.

Sivut

Kommentit (11105)

Vierailija

Voi jösses. Ei pienistä määristä silloin tällöin ole haittaa.

Taustalla on nimen omaan ja ainoastaan tämä Suomessa vallitseva järjenvastainen holhous. Oletusarvoisesti juuri kukaan ei pysty juomaan lasillista viiniä tai yhtä olutta ilman, että vedetään kori kossua perään. Siksi jonkun pitää olla kyttäämässä suorasti tai epäsuorasti.

Minkäänlaista omaa tahtoa, järkeä tai loogista päättelykykyä ei ihmisillä ole holhousvaltion silmissä. Esimerkkejä piisaa. Esim. USAssa liikennevaloista saa kääntyä oikealle risteyksessä "punaisia päin", jos näkee, että vasemmalta ei ole ketään tulossa. Järkevää, ja säästää aikaa, ympäristöä jne. Suomessa tätä joskus ehdotti, ja vastaus oli tyyliin "eihäm sellaista voi sallia, sitten samalla annetaan ihmisille lupa ajaa aina päin punaisia kaikissa tilanteissa ja kaikkiin suuntiin". Jessus. Näin idiootteina meitä pidetään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siemaisu toisinaan miehen lasista ei todellakaan minusta kuulosta pahalta.

Siellä se sikiön veressä on. Ei ehkä tunnu hyvälle.

Vierailija

Jos alsikäisen lapsen kasvulle ja kehotykselle alkoholi on todettu olevan haitallista pienissäkin määrin, niin eiköhän se silloin ole sikiöllekin. Enkä lähtisi sitä testaamaan omassa raskaudessani tiete tahtoen. Pidän itsekkäänä sellaista äitiä, joka tarkoituksella niin toimii lapsen terveydestä välittämättä.

Vierailija

Vaikka se olisi siemailua miehen tai kenen tahansa lasista, miksi se viini on niin pakollista saada? Onko se alkoholiton linja niin mahdotonta pitää?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minun käsittääkseni on kyllä ihan tutkittu ja todistettu että yksi alkoholiannos ei tee haittaa sikiölle, mutta rajaa ei ole tutkittu (ymmärrettävästi) tarkemmin joten siksi kielletään kokonaan. Ja hyvä niin toki.

Näinhän se on. Tiedän useita tapauksia, joissa raskaus on huomattu vasta 2-4 kuulla, ja siihen asti on eletty ihan normaalia elämää, myös alkoholinkäytön suhteen, ja raskaus on kuitenkin edennyt ihan normaalisti ja vauva on ollut täysin terve. Suuri määrä alkoholia aiheuttaa totta kai keskenmenon riskin ja muuta haittaa sikiölle, mutta yhdestä annoksesta ei ole haittaa. Ongelma vain on, että jos sanoisi, että yksi annos on ok, jotkut neropatit ajattelisivat, että yksi annos kerrallaan tms. ja sitten kun se on palanut voi ottaa taas seuraavan jne.,mikä olisi kuitenkin haitallista. 

Tieto lisää tuskaa ja jos raskaudessa on ongelmia tai äidillä on muita terveysongelmia, täytyy tietysti olla varovainen, mutta normaalitilanteessa maalaisjärjen käyttö on sallittua. Silloin kun meitä tänne kirjoittavia on odotettu, ei ole ollut samanlaisia ruokarajoituksia, tupakointi on ollut paljon yleisempää jne. mutta se ei liene suuremmin vaikuttanut meidän elämääämme?

Ei todellakaan ole todettu, että joku määrä alkoholia olisi turvallinen.

Vierailija

Mä en oikein ymmärrä, että miksi sitä alkoholia pitää juoda ollenkaan? Onko se alkoholin maku niin taivaallinen, että siitä ei voi pitää näppejä erossa 9kk ajan? Alkoholi on myrkky (siitä ei pääse yli eikä ympäri), joten miksi turhaan riskeerata edes vähän kun voisi helposti olla kokonaan ilman sen 9 kk?

Toinen mikä mua ihmetyttää on A:n välinpitämättömyys vakuumipakattua kalaa ja lakritsia kohtaan. Sitten jos listeria sattuu A:n kohdalle (mitä siis toivon ettei näin käy), niin A:ta mahtaa harmittaa että on riskeerannut lapsensa hengen. Ja tuosta lakritsista: miksi sekään on niin elintärkeä? A kirjoitti vain verenpaineen nousemisesta, mutta hän ei ilmeisesti ole tietoinen lakritsin/salmiakin mahdollisista vaikutuksista lapsen ylivilkkauteen? Kyllä minä ainakin jättäisin syömättä kaiken, mikä voisi mahdollisesti vaikuttaa lapsen terveyteen. Näköjään A:lle se on ylitsepääsemättömän vaikeaa noudattaa näitä ohjeita.

Vierailija

Raskaus ei itsellä ole ajankohtainen niin ole pahemmin näihin rajoituksiin perehtynyt. Onko siis ok maistella tai syödä jonkun verran näitä kiellettyjäkin ruokia? Esim. vakuumipakattu kala, sushi... Olen käsittänyt että määrällä ei sinänsä ole väliä, kun siitä pienestäkin palasta voi huonolla tuurilla listerian tai muun saada. Tietenkin mitä enemmän kiellettyä ruokaa syö, sitä isompi riski että sattuu se huono tuuri osumaan omalle kohdalle. Itse en usko että ottaisin mitään riskejä, 9 kk aika lyhyt aika lopulta olla täysin ilman alkoholia ja niitä kiellettyjä ruoka-aineita...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
KUKA tämä A on?

Ne tietää, jotka tietää. Näitä ketjuja on poistettu viime päivinä yllätystiuhaan, joten siksi ei mielellään paljasteta hänen nimeään.

Vierailija

A ei ihan tunnu tajuavan että ei noissa rajoituksissa ole pääosassa se ruuan määrä vaan se, että ihan siitä ensimmäisestäkin suupalasta voi tulla listeria. Joku voi mättää vakuumipakattua kalaa vaikka joka päivä eikä saa listeriaa, kun taas joku syö yhden ainoan suupalan koko raskauden aikana ja saa listerian. En ymmärrä miksi se vakuumipakattu kala on niin suurta herkkua, että sitä on pakko saada? Sama alkoholista. A jauhaa kuinka huumeet on aina pahasta eikä turvallista määrää ole, mutta että alkoholia saa juoda turvallisesti kohtuudella raskauden aikana. WTF?!? Onko se alkoholin maku oikeasti niin vastustamaton, että sitä on PAKKO saada raskauden aikana?

Vierailija

Juups kirjoitti:
Kommenteissa sanoo juovansa aina siiderin kuukaudessa (!!).

No eipäs nyt vääristellä. A sanoi kommenteissa, että normaalisti (=eli ei raskaana) hän juo 1-2 siideriä kuukaudessa mikä ei ole edes paljon, mutta silti nyt tekee yllättävän tiukkaa kun sitä kuukausittaista siideriä ei saakaan.

Vierailija

Ja miksei voi juoda vaikka sitten alkoholitonta siideriä? Maistuu ihan samalta kuin tavallinen versio. Mutta ainiin, alkoholiton ei nouse päähän..

Alkoholiton viini taas on kuraa ja rahanhukkaa, sen tiedän omalla kokemuksella. Mutta kamala itku jostain siideristä, kun maku on sama alkoholittomassakin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ja miksei voi juoda vaikka sitten alkoholitonta siideriä? Maistuu ihan samalta kuin tavallinen versio. Mutta ainiin, alkoholiton ei nouse päähän..

Alkoholiton viini taas on kuraa ja rahanhukkaa, sen tiedän omalla kokemuksella. Mutta kamala itku jostain siideristä, kun maku on sama alkoholittomassakin.

A sanoi kommenteissa että alkoholiton Happy Joe on hänen mielestään kuraa. 

Jaa. Musta ne maistuu ihan samalta. Eli veikkaan että A:n mielestä tohon "makuun" vaikuttaa todellakin se, että se ei nouse päähän eikä siitä saa iloista hiprakkaa.

Luoja miten säälittävää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Keksit fiksun otsikon! A tai A:n "assari" tuskin löytää tätä ketjua ihan heti :)

En ole A, enkä A:n assari, mutta ilmoitin jo keskustelun asiattomaksi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat