Kommentit (7)

Vierailija

Olen aina sanonut, että maailma olisi taas himpun verran parempi paikka, jos vanhemmat keskittyisivät "Kunpa lastani ei kiusattaisi" ajattelumallin sijaan kasvattamaan lapsensa ajattelumallilla "Kunpa lapsestani ei kasvaisi kiusaajaa".

Vierailija

On kyllä leimaavaa sanoa, että "Jos lasta laiminlyödään tai kohdellaan kaltoin kotona, uhriutuminen toistuu helposti muualla. Ne, joita pitäisi kohdella erityisen hyvin, joutuvatkin kielteisimmin kohdelluiksi.". Se ei pidä paikkaansa ja johtaa aivan vääränlaisiin kiusaamisten käsittelyihin opettajein taholta. Jos opettaja tulkitsee kiusatun perhettä väärin, ei asiaas pääse eteenpäin. Kiusaaja huomaa, miten opettaja asian näkee.

Yhtälailla rakastavan ja hyvässä ilmpaairissä kasvaneen kannustetun lapsen, joka on ystävällinen ja kiltti saamansa rakkauden voiman ansiosta, joutuu helpommin jotakin vaille itsensä tuntevien kiusaajien hampaisiin. Esim. eroperheen lasta voi kalvaa syvä suru, viha ja kateus lasta kohtaan, jonka perhe on ehjä, lämmin ja tukeva. Eikä ujous poistu ihmisen luonteesta vhyvien olosuhteiden vuoksi, ennemminkin päinvastoin.

Ennemminkin lapset pitäisi kasvattaa kunnioittamaan kaikenlaisia ihmisiä, myös niitä joilla on paremmat lähtökohdat elämässään kuin niitä, joilla ei ole. Ja kasvattaa ymmärtämään, että jokaisella on myös oma syntymäluonne, jota ei sovi arvostella ja syrjiä.

Vierailija

Kiusaamisen ehkäisemisen paras keino on kasvattaa sille omalle lapselleen hyvät sosiaaliset taidot ja hyvä itsetunto.

Sen sijaan että opettaa että äiti hyppää aina, äidin luokse juostaan pienimmästäkin ja että aina ollaan uhreja, joiden uhrin asemalle ei voi mitään.

Vierailija

1. Osta Kånken

2. Osta Jopo

3. Muistuta ettei missään tilanteessa ilmaise omia mielipiteitään/ajatuksiaan jos ne poikkeavat muista

Vierailija

1. Älä tee lasta erivärisen ihmisen kanssa

2. Älä ole itsekkäästi adoptiolapsen hankkiva homo/lesbo

3. Älä opeta lapselle erilaista murretta kuin koulun valtamurre on

4. Osta vain merkkituotteita (vaatteet, puhelin, tietokone) vaikka lainarahalla

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat