Mikä Lahdessa haisee pakkasella?

Nousee päähän

Lahtelaisia linjoilla? Kirpeä pakkasilta ja ainakin Ahtialan perukoilla taas järkky löyhkä, sulfaatintapainen. Onko kellään tietoa, mistä haju tulee? Okt:ssa ei voi avata ikkunaa ja ilmanvaihon läpikin pukkaa ainakin makkariin tympeä haju. Kerrankin, kun naapurit eivät savusta kitupolttotakkojaan ja leivinuunejaan, niin sitten tämä löyhkä taas. Kujala, Kymijärven energiajätelaitos, paikalliset aluelämpökeskukset ja Heinolan joku tehdas? Mikä niistä saa terrorisoida ilmatilaa?

T. allergikko

Kommentit (14)

Vierailija

Mä olen myös ollut aistivinani Salpausselän ja varsinkin keskustan suunnalla jonkun jännän hajun. Muistuttaa tulitikuista, nuotiosta tai jostain palamiseen liittyvästä. En tosin ihan noin vahvana.

hepskukkuuta

Pakkasella saattavat jätevedenpuhdistamot haista. Näin esim. joskus meillä Riihimäellä. Riippuu varmaan tuulen suunnasta ja maanmuodoista minne saakka leviää.

Vierailija

Energialaitos eli se paikka, josta teillekin lämpöä lykätään. Suljetaan se, ei haise enää, mutta aika pian on kämpät kylmiä.

Aloittaja

Eikös ne väittäneet, että Energialaitokselta tulee vain vesihöyryä, mikä ei haise? Aloinkin epäillä Heinolan eteläpuolen jätevedenpuhdistamoa (tai joku vastaava), joka kesällä ohiajaessa joskus tuulahtelee...

Uusimmat

Suosituimmat