Miksi joka reseptiin laitetaan valkosipulia?

Kumma homma

Kun lukee suomalaisten nettiin laittamia ruokareseptejä, niin 99 % niistä sisältää yhtenä ainesosana valkosipulin. Miksi? Onko todellakin niin, että lähes jokainen suomalainen ruoanlaittaja käyttää lähes jokaiseen ruokaansa valkosipulia? Onko sinun tuttavapiirissäsi pelkkiä valkosipulin syöjiä? En voi mitenkään uskoa sitä.

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Se on niin yleispätevä mauste ja ruoka-aine. Sopii kaikkiin parhaisiin ruokakulttuureihin: Kauko-itään, Etelä-Aasiaan, Välimerelle, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Vain kalvinistis-luterilainen osa Euroopasta on perinteisesti valkosipulitonta vyöhykettä, mutta hyvin sen on kotoutumassa tännekin. Onneksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Se on niin yleispätevä mauste ja ruoka-aine. Sopii kaikkiin parhaisiin ruokakulttuureihin: Kauko-itään, Etelä-Aasiaan, Välimerelle, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Vain kalvinistis-luterilainen osa Euroopasta on perinteisesti valkosipulitonta vyöhykettä, mutta hyvin sen on kotoutumassa tännekin. Onneksi.

On sitten niinkin, että Aasiassa moni välttelee valkosipulia, koska itse Buddha on kieltänyt munkkeja käyttämästä sitä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Se on niin yleispätevä mauste ja ruoka-aine. Sopii kaikkiin parhaisiin ruokakulttuureihin: Kauko-itään, Etelä-Aasiaan, Välimerelle, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Vain kalvinistis-luterilainen osa Euroopasta on perinteisesti valkosipulitonta vyöhykettä, mutta hyvin sen on kotoutumassa tännekin. Onneksi.

Luterilaisessa Suomessa tulee syödä suomalais-isänmaallista, valkosipulivapaata ruokaa, eikä mitään ulkomaanpellejen naurettavia burritoja, pang-nang-patoja tai kuskuseja. Kehitysmaaruoat eivät ole rikkautta, ne ovat alikehittyneisyyttä.

Vierailija

Voit korvata sen purjo-, salotti- tai punasipulilla, jos ne maistuvat sinulle paremmin. Minä pidän vaihtelusta siupulien suhteen. Pidän myös valkosipulista ja onhan sen tosi eri makuista kuin nuo muut sipulit.

Jotkut ovat allergisia valkosipulille, joitakin närästää raaka sipuli jne. Valkosipuli lisää vastustuskykyä. Monet bakteerit eivät kasva sen lähellä. Valkosipuli lisää ruokahalua. Sen avulla saa helposti unamia aikaiseksi ruoan makuun. Monet lemmikkieläimetkin syövät paremmin, kun niille laittaa vähän valkosipulia ruoan sekaan.

Vierailija

Terveellistä ja hyvää. Ei tule flunssia kun syö valkosipulia. Useimmissa ruuissa se ei edes maistu vaan syventää muiden ruoka-aineiden makua. Toki  ruokavaliossamme on paljon ruokia joissa ei valkosipulia ole mutta silloin käytän paljon yrttejä ja muita mausteita.

Vierailija

Joo ja joka kasvisruoka pitää maustaa jeeralla. Siksi en kasvissyöjä olekaan, en voi sietää sitä vehkeen hajuista jauhetta. Kaikkien vegekavereiden kodit haisee tuolle mausteelle, heidän vaatteensakin haisevat sille. Yöks. Mieluummin se valkosipuli.

Vierailija

Valkosipuli on yleensä mauste, ei ruoan pääraaka-aine. Jos ei tykkää valkosipulista tai sitä ei ole kotona, niin valkosipulin voi aivan hyvin jättää kokonaan pois ruoasta. Ruoan maku ei yleensä siitä kärsi, varsinkaan, jos ei edes pidä valkosipulista. 

Vierailija

Se ei ole ainesosa vaan mauste, eikä sitä ole 99% resepteistä. Sen voi jättää pois, ellei pidä valkosipulista.

Jos jotkut tykkää ja toiset ei, voi tehdä esim valkosipuliöljyä, jota tykkääjät sitten lisäävät omiin annoksiinsa. 

Vierailija

99 prosenttia resepteistä ei taatusti sisällä valkosipulia. Luku on huimasti liioiteltu.

Mutta ongelmaahan ei ole: se, joka ei valkosipulista pidä, jättää sen ruuasta pois.

Vierailija

Sopiihan se ihan älyttömän hyvin moniin eri ruokiin. On myös monissa Aasian maissa, Italiassa, Meksikossa monen ruoan perusmauste ja yksi koko noiden ruokakulttuurien perustoista. Valkosipuli on myös hurjan terveellistä.

Mutta jätä toki pois, jos et tykkää.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat