EIKAI KUKAAN NYT SUOMESSA RUOKIIN ALKOHOLIA KÄYTÄ? AINAKAAN USEIN?

Vierailija

Tuttuni tekee monta kertaa viikossa ruokia johon laitetaan viiniä tai muuta.

Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

Minä käytän usein jos vain on. Erityisesti valkoviini sopii moneen ruokaan. Ja marinointiin viini on ihan ykkönen.

Vierailija

MIKSEI LAITTAISI? Onko Suomessa jotenkin kielletympää käyttää alkoholia ruuanvalmistuksessa kuin muualla maailmassa? 

Vierailija

Tulipa sopivasti. Liedellä muhii hapankaali oluessa. Itse tehtyä olutta vielä. Sitten käytän kotiviiniä ruokiin myös. Harvoin Alkon tuotteita ruokiin tuhlaisin, mutta itse tehty on just hyvä.

Muuten alkoholi ei välttämättä haihdu pois. Tarvitaan pitkä aika, että näin käy. Joten yllättävästi ruuassa voi olla jonkun verrankin alkoholia...

Vierailija

Tottakai. Eilen tein risottoa. Sipulia ja valkosipulia, risottoriisiä kuullotin oliiviöljyssä. Pari desiä valkoviiniä. Kunnollista lientä. Kokosjan sekotus. Lopuksi parmesaania ja voita.
Ei voi tehdä ilman viiniä
Toinen ihana on Burgundin pata. Punaviiniä vaatii. Samoin kukkia viinissä

Madeirakastile on ihanaa. Punaviinikastike myös

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Eilen tein risottoa. Sipulia ja valkosipulia, risottoriisiä kuullotin oliiviöljyssä. Pari desiä valkoviiniä. Kunnollista lientä. Kokosjan sekotus. Lopuksi parmesaania ja voita.
Ei voi tehdä ilman viiniä
Toinen ihana on Burgundin pata. Punaviiniä vaatii. Samoin kukkia viinissä

Madeirakastile on ihanaa. Punaviinikastike myös

Ihana tuo kukkia viinissä :) Kukkokin on tai yleensä kyllä korkeintaan kana. Minä en ole koskaan saanut kukkoa käsiini, että olisin sitä kokannut. Yleensä vain broileria. Ja viiniä siihen ilman muuta, ap!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tulipa sopivasti. Liedellä muhii hapankaali oluessa. Itse tehtyä olutta vielä. Sitten käytän kotiviiniä ruokiin myös. Harvoin Alkon tuotteita ruokiin tuhlaisin, mutta itse tehty on just hyvä.

Muuten alkoholi ei välttämättä haihdu pois. Tarvitaan pitkä aika, että näin käy. Joten yllättävästi ruuassa voi olla jonkun verrankin alkoholia...

Tuli muuten hyvää! Suurin salaisuus on pitkä hauduttaminen.

Vierailija

Riippuu tietysti määristä kuinka paljon laittaa, mutta ei sinne kyllä paljon alkoholia valmiiseen ruokaan jää. Terävämmät kuten konjakki tai viski usein liekitetään, jolloin alkoholi siis palaa pois ja viinin tai oluen alkoholi esim padoissa tms haihtuu pois, koska alkoholin kiehumispiste on n. 80 astetta. Alkoholijuomia käytetään siis ruoissa maun vuoksi, ei sen alkoholin vuoksi ja vaikka valmiiseen ruokaan vähän alkoholia jäisikin, on yleensä kyse niin pienistä määristä, ettei sillä ole mitään merkitystä, varsinkin kun ruoka vielä usein jaetaan useampaan annokseen. Kannattaa käyttää järkeä ennenkuin alkaa vauhkoamaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Eilen tein risottoa. Sipulia ja valkosipulia, risottoriisiä kuullotin oliiviöljyssä. Pari desiä valkoviiniä. Kunnollista lientä. Kokosjan sekotus. Lopuksi parmesaania ja voita.
Ei voi tehdä ilman viiniä
Toinen ihana on Burgundin pata. Punaviiniä vaatii. Samoin kukkia viinissä

Madeirakastile on ihanaa. Punaviinikastike myös

Ihana tuo kukkia viinissä :) Kukkokin on tai yleensä kyllä korkeintaan kana. Minä en ole koskaan saanut kukkoa käsiini, että olisin sitä kokannut. Yleensä vain broileria. Ja viiniä siihen ilman muuta, ap!

Kukko on meilläkin kyllä broileria...
Lumia halusi sen olevan kukka. Sitä ei ole vielä viinissä haudutettu

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Riippuu tietysti määristä kuinka paljon laittaa, mutta ei sinne kyllä paljon alkoholia valmiiseen ruokaan jää. Terävämmät kuten konjakki tai viski usein liekitetään, jolloin alkoholi siis palaa pois ja viinin tai oluen alkoholi esim padoissa tms haihtuu pois, koska alkoholin kiehumispiste on n. 80 astetta. Alkoholijuomia käytetään siis ruoissa maun vuoksi, ei sen alkoholin vuoksi ja vaikka valmiiseen ruokaan vähän alkoholia jäisikin, on yleensä kyse niin pienistä määristä, ettei sillä ole mitään merkitystä, varsinkin kun ruoka vielä usein jaetaan useampaan annokseen. Kannattaa käyttää järkeä ennenkuin alkaa vauhkoamaan.

Jep. Tarkistinkin asian. Ja 30 minuutin keittämisen jälkeen oli punaviinikastikkeessa 0,37 % alkoholia jäljellä. Joten varmaankin melkein ruuassa kuin ruuassa alkoholista ei kannata huolehtia.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat