Pika-apua! Pitääkö uunivuoka voidella, jos tekee

Vierailija

kinkkukiusausta? Vai voiko vaan suoraan kaataa sinne perunasipulisekoituksen, kinkkusuikaleet ja ruokakerman? Tuota ensinmainittua on 500g. Kauanko pidän uunissa ja millä lämmöllä? Riittääkö suola ja mustapippuri mausteeksi?
Kiitos paljon :)

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Helpottaa tiskaamista, jos voitelet. Tai sitten käytä leivinpaperia. Suosittelen leivinpaperia.

Itse laittaisin 200 asteeseen, keskitasolle. Ja paistaisin n. 30 minuuttia (tarkkaile nyt kuitenkin).

Muuten kuulostaa siltä, että tuollaisella kokoonpanolla tulee ihan syötävää kinkkukiusausta. Itse laittaisin ehkä vähän timjamia ja pinnalle juustoraastetta, jos jotenkin haluaisin lisämaustaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.

Jos aineet laitetaan uunipellille ja kyseessä on tavallisen kokoinen 60cm pelti niin aika ohut kerros tulee. Tunti voi olla liikaakin, mutta se nyt riippuu nesteen määrästä, siitä laitetaanko ruoka kylmään vai kuumaan uuniin ja uunin tehoista.

Vierailija

Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.

Jos aineet laitetaan uunipellille ja kyseessä on tavallisen kokoinen 60cm pelti niin aika ohut kerros tulee. Tunti voi olla liikaakin, mutta se nyt riippuu nesteen määrästä, siitä laitetaanko ruoka kylmään vai kuumaan uuniin ja uunin tehoista.

Tässä oli puheena vuoka, ei pelti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.

Jos aineet laitetaan uunipellille ja kyseessä on tavallisen kokoinen 60cm pelti niin aika ohut kerros tulee. Tunti voi olla liikaakin, mutta se nyt riippuu nesteen määrästä, siitä laitetaanko ruoka kylmään vai kuumaan uuniin ja uunin tehoista.


Ap kysyy uuniVUOKAA, ei peltiä.

Vierailija

Ensin puolet perunasipulisekoituksesta -- voideltuun-- uunivuokaan.

Sitten kinkkusuikaleet tasaisesti.

Sitten loput perunasipulisekoituksesta päälle.

Lopuksi kaadat ruokakerman koko komeuden ylle.

Kerman sekaan suolaa ja mustapippuria maltillisesti. Mausteita on fiksumpaa lisätä valmiiseen ateriaan kuin ottaa pois ruuasta johon on laitettu liikaa esim suolaa.

200 asteisessa uunissa tunti/puolitoista tuntia, riippuen kuinka tehokas uuni, eli seuraat kun pinta ruskettunut ja perunat sopivan kypsiä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Helpottaa tiskaamista, jos voitelet. Tai sitten käytä leivinpaperia. Suosittelen leivinpaperia.

Itse laittaisin 200 asteeseen, keskitasolle. Ja paistaisin n. 30 minuuttia (tarkkaile nyt kuitenkin).

Muuten kuulostaa siltä, että tuollaisella kokoonpanolla tulee ihan syötävää kinkkukiusausta. Itse laittaisin ehkä vähän timjamia ja pinnalle juustoraastetta, jos jotenkin haluaisin lisämaustaa.


Ei riitä puoli tuntia, ainakin 45 min.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
kinkkukiusausta? Vai voiko vaan suoraan kaataa sinne perunasipulisekoituksen, kinkkusuikaleet ja ruokakerman? Tuota ensinmainittua on 500g. Kauanko pidän uunissa ja millä lämmöllä? Riittääkö suola ja mustapippuri mausteeksi?
Kiitos paljon :)

Siinä pussissa on ohje. 

Eikä me voida tietää, mikä sinun makuusi riittää mausteeksi.

Vierailija

Kiitos vastauksista :) Vielä, laitanko tuohon määrään koko 2dl ruokakermapurkin?

Valitettavasti olen ruuanlaitossa tosi uusavuton :/ Ja googletin kyllä ohjeita mutta niitä tuli monenlaisia ja keskenään aika erilaisia, siksi ajattelin kysyä miten teidän kokemuksesta on parasta tehdä :) Mulla on sellainen lasinen uunivuoka, ei kovin syvä. ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?

Hyvällä ihmisellä oli netti auki ja hän tuli kysymään pika-apua täältä. Luulenpa, että vastaus löytyi nopeammin, kuin selaamalla kymmeniä kinkkukiusaus-reseptejä läpi. Aika harvassa reseptissä kerrotaan lopuksi mistään vuokien voiteluista. On ilmoitettu vain uunin lämpötila ja paistoaika.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista :) Vielä, laitanko tuohon määrään koko 2dl ruokakermapurkin?

Valitettavasti olen ruuanlaitossa tosi uusavuton :/ Ja googletin kyllä ohjeita mutta niitä tuli monenlaisia ja keskenään aika erilaisia, siksi ajattelin kysyä miten teidän kokemuksesta on parasta tehdä :) Mulla on sellainen lasinen uunivuoka, ei kovin syvä. ap

Kyllä, koko purkillinen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?

Hyvällä ihmisellä oli netti auki ja hän tuli kysymään pika-apua täältä. Luulenpa, että vastaus löytyi nopeammin, kuin selaamalla kymmeniä kinkkukiusaus-reseptejä läpi. Aika harvassa reseptissä kerrotaan lopuksi mistään vuokien voiteluista. On ilmoitettu vain uunin lämpötila ja paistoaika.

Niin...vuuanvoiteluohjeet löytyy 7-luokan kotsankirjasta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat