Kommentit (2)

Vierailija

En voi ymmärtää miten joku voi pahoittaa mielensä neuvolakäynneistä, itse olen todella kiitollinen että äitiä ja vauvaa tarkkaillaan Suomessa niin hyvin ja säntillisesti ja vielä ilmaiseksi. Itselläni oli raskausdiabetes enkä todellakaan pahastunut ruokailun ja painon tarkkailusta, päinvastoin olin iloinen että saan sua maassa, jossa nämä asiat otetaan vakavasti. Tuntuu lapselliselta että joku voi kiukutella tästäkin asiasta.

välillä turhaakin

Kyllä minulle tuli paha mieli kiloihini puuttumisessa. Olen aika hoikka ja urheilullinen (BMI noin 20 normaalisti). Ja raskaus oli jo neljäs. Syön terveellisesti.

Aluksi kiloja ei ollut tullut 16 viikkoon mennessä yhtään ja siitä kurtisteltiin kulmia ja ihmeteltiin jopa ääneen.   Sitten tuli yhtäkkiä noin 800 g viikossa. Siihenkin puututtiin joka neuvolakäynnillä; kuulemma ei kannata antaa tulla liikaa painoa "koska synnytyskilot on niin vaikea saada pois tai kannattaa vältellä makeaa ja rasvaa. Minä vain sanoin, että edellisistä raskauksista oppineena tiedän, ettei lopussa tule enää juuri ollenkaan painoa. Siltikin tuli sellainen olo ,että apua, syönkö nyt ihan liikaa, kun paino nousee. Urheilin myös 5 kertaa viikossa. Lihasmassaakin on aika paljon. 

Loppuraskaudessa taas ihmeteltiin, kun painoni tippui tai ei noussut ollenkaan. Siihen taas totesin, että juu, todellakin, minulla ei ole ennenkään tullut viimeisen 10 viikon aikana kuin ehkä kilo painoa yhteensä. Painonnousuni on todella rajua 17-30 viikon välilä. Tosiaan, Tuli jopa 12 kiloa. 

Ja kaikki hävisivät sen siliän tien, kun sain vauvan ulos. Piti syödä päivittäin suklaalevy, että energiat riitti ja maitoa tuli. En millään jaksanut tehdä kokoajan pelkkää kasvissruokaa. 

Mielestäni aivan normaalia, että paino myös nousee. Tarviiko siihen puuttua kokoajan. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat