Onko sinut raiskattu?

Milena

Jokapuolella on parhaillaan keskustelua maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista, mutta useiden tutkimuksien mukaan Suomessa raiskaavat eniten tutut miehet ja pojat uhrin omasta lähipiiristä. Eikä näitä raiskauksia juuri ilmoitella poliisille. Euroopan perusoikeusviraston mukaan Suomessa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa tapahtuu eniten Pohjoismaissa. Mutta miksi me ei puhuta tästä?

Kysymys kuuluukin: Onko sinut raiskattu? Ja kuka sen teki?

Sivut

Kommentit (65)

Vierailija

Ei, mutta hakattu on, koska en ollut kiinnostunut, tekijänä norjalainen mies.

Melkein kaikki mun tuntemat naiset on kyllä raiskattu, tekijänä tuttu mies kaikissa tapauksissa, joita nyt tulee mieleen.

Vierailija

On. Kantasuomalaiset raiskasivat minut Lieksassa kun join hieman liikaa. Sen jälkeen olen vilkuillut monet kerrat joka suuntaan ennen kuin olen liikkunut mihinkään suuntaan. Tämä vilkuilu korostuu etenkin kouluni ruokalassa, koska minusta tuli epävarma. m25

Vierailija

Sehän tässä onkin. Tää aihe on niin tabu. Tämmöiseen kyselyynkin vastaaminen tuntui ikävältä, mutta tein sen. Olen jo sen verran viimein "sinut " asian kanssa. Raiskauksesta on 11 vuotta.

Harva tietää minunkaan tapauksesta, vain lähimmät.

Tämä on aihe mistä ei puhuta. Uhrit saa kärsiä hissukseen.

-4

Vierailija

En ole raiskannut ketään naista, mutta ehkä juuri siksi en ole suhteeseen kelvannutkaan, koska minusta puuttuu särmää ja vaaran tunnetta. En ole paha poika.

T: Lassukka

Vierailija

On, Norjassa kun olin siellä vaihdossa joitakin vuosia sitten. Tekijä oli bangladeshilainen farmasian opiskelija. Oltiin tuttuja ennestään. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ole raiskannut ketään naista, mutta ehkä juuri siksi en ole suhteeseen kelvannutkaan, koska minusta puuttuu särmää ja vaaran tunnetta. En ole paha poika.

T: Lassukka


Ei se sitä ole, vaan asenteesi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ai että ihan Suomessa eniten raiskaa suomalaiset? Höhöö, taidat olla varsin välkky. Johtuisko siitä että suomalaisia on määrällisesti enemmän kuin muun maalaisia. Kiinnostavampi tilasto olisi miten on suhteutettuna väestömäärän, kuinka monta prosenttia maahanmuuttajista raiskaa vs. suomalaisista. Se olisi kiinnostavampi vertailu se.

Useat tutkimukset väittää että Suomessa läheiset miehet (ei tuntemattomat) raiskaa naisia. Ja näistä ei juuri puhuta.
(Voidaan maahanmuuttajat vaikka unohtaa tästä keskustelusta.)

Vierailija

Pohjoismaissa ei tapahdu eniten seksuaalista ahdistelua, vaan täällä siitä puhuminen on sallitumpaa kuin muualla ja tutkijoihin luotetaan. Pohjoismaiden korkeat luvut seksuaalisessa ahdistelussa johtuvat siis naisten hyvästä asemasta eikä päinvastoin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä nyt joitain tilastoja nro 5, ollos hyvä! :

Maailmassa raiskataan. Kaikkialla. TOP5- lista vuodelta 2014 näyttää seuraavalta:
• Intia.
• Espanja.
• Israel.
• USA.
• Ruotsi.

Eikä näillä mailla ole mitään yhteistä keskenään, jotenka mikään etnisyys saati valtakulttuuri saati uskonto ei selitä raiskauksia. Kyse on jostain muusta. Raiskaus on miehisen machokulttuurin jäänne. Miehinen, patriarkaalinen kulttuuri normalisoi raiskautta. Patrialkaalinen kulttuuri sanoo raiskatulle, että 'kommunikoisit selkeämmin, ei mies oikein ymmärrä yhdestä kiellosta'. Ja tämä on yhteistä kaikkialla maailmassa.

Tilastot löydät täältä: http://www.jorieskolin.fi/409902422/2883415/posting/ne-hirvitt%C3%A4v%C3...

Annoin alapeukun tuon keittiöpsykologisen selityksen vuoksi. Aika jännä muuten miten naiset toisaalta ylläpitää sitä kulttuuria että ei sanota suoraan asioita vaan jotenkin vihjaillaan, kiinnostavalle miehelle annetaan pakit ihan vaan testinä että jaksaako se yrittää vielä. En väitä että tästä syystä olisi oikein raiskata, mutta ihan vaan ajatuksenruokaa, että onko naisten oma toimintakin joskus hiukka kyseenalaista.

ÄÄLIÖ.

Vierailija

On avomies. Ja myöhemmin eri liitossa aviomies.

Kummankin kohdalla kyse on ollut siitä, että ovat pitäneet oikeutenaan "ottaa oma naisensa", kun on niin helvetin vaikeata aina. Annat vaan piparia, ei siinä niin kauaa kestä! Humalaisen tekoja yhä uudelleen, nilkoista kiinni ja töihin.

Nuorena myös naapurin ukko, joka poimi kyytiin kotimatkalle baarireissulta. Pyyteli luokseen kylään vielää parille drinkille ja heräsin vasta päivällä solmuisista lakanoista vailla mitään tietoa mihin ilta oli päättynyt. Ihan taatusti hän oli sekoittanut lasiini jotakin, koska join vain yhden viskin ja siten olikin päivä ja olin alasti. 18v.

Häpesin niin paljon, etten kertonut ikinä kenellekään. Itsehän olin ollut huppelissa baarin jälkeen ja lähtenyt kyytiinsä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat