Mauritius

Vierailija

Onko kukaan käynyt kyseisessä maassa?
Me olemme parin viikon päästä lähdössä, ja mielellään kuuntelen muiden mielipiteitä onko hyvä paikka :)

Kommentit (8)

Vierailija

En olis uskonut, mutta ruoka on kallista ja huonoa. Muutama kunnollinen ravintola löytyi ja nekin eri kylissä. Miten voi siinä ilmastossa ottaa tomaateista 3 euroa kilo? Eli kallista oli ja perus mättöä. Miten saarivaltiossa ei saa kunnollista seafoodia? 

Mitään ostettavaa ei ole. Saaren oma vaateteollisuus on kieroon ommeltuja tunikoita joista hintana 20 euroa. Eivät kestä edes reissun loppuun, jos alkumatkasta ostaa.

Matkamuistoja jotain voi olla, muuta ei.

Viinit ja ruoka tuodaan etelä-afrikasta, ja hinnat on ihan suomen hinnoisssa. 

Rannikon kylissä on turistihinnat ja paikalliset ajaa sinne sisämaahan muutamaan isoon marketiin tekemäään ostoksensa. Jos ei vuokraa mopoa tai mieluimmin autoa, niin niihin kauppoihin ei edes pääse.

Vuokrattiin 4 viikon aikana eri aluilelta apartementos ja niissä oli kyllä ihan hyviä ja sitten yksi joka oli ihan menneestä maailmasta. Autiopaikka koko hotelli, mutta kuvissa myytiin että on spa (yks hieroja) ja kuntosali (korjauksessa kellariissa), yksi allas ja maantie vieressä. Ja ne paikallisten bussit ajaa sitä maantietä noin 120km/h.

Ei ole onneksi mikään nuorisopaikka. Ei edes lapsiperhepaikka, vaan siellä pötköttelee semmoisia eläkeläisiä koko talven, ottavat aurinkoa. Illalla käyvät syömässä niissä kylän ravintoloissa ja klo 22 onkin sitten jo aika hiljasta.

Purjehdusretket ovat hienoja ja siinä tulee rahalle vastinetta. Muuten en oikein lämmennyt. 

Vierailija

Kyllä Mauritiuksella kannattaa ehdottomasti käydä, tässä muutamia muistoja matkaltani.

Paikallisia elukoita ovat muistaakseni norsu, ei sellainen isokorvainen afrikkalainen vaan merellinen, vedessä viihtyvä, jokinorsua muistuttava laji, siis etelänmerinorsu. Kapakoista, siis lepakoista mieleeni jäivät, suht pysyvästi sellaiset nimisiivekkäät kuin Taphozous mauritianus, Pteropus niger ja Mormopterus acetabulosus.

Pteropus subniger-hedelmälepakko ei enää popsinut meidän siellä ollessa hedelmiä lainkaan koska on - ikävä kyllä - nuupahtanut jo ikiuneen, eli kuollut sukupuuttoon. Kaksijalkaisia lahkeeellisia saarille ovat seuranneet jänis, erinäiset rotat, joku tanrekki, siis eräänlainen nelijalkainen otus (opas muistaakseni taisi mainita niistä), hiiripäästäinen (hybridi melkein meikäläisestä perushiirulaisesta ja -päästäisestä), mungo (ei mango, joka muuten on hedelmä), eräs pieni hirvieläin (ei ehkä tunnista hirvieläimeksi ellei ennestään tiedä sen sitä olevan) ja possu, no ei sekään ihan tavallinen kotipossu vaan villipossu!

Summa summarum: kyllä kannattaa käydä ja avartaa maailmankuvaansa kunnon saariretkellä. Niin, unohdin vallan mainita, että merta siellä on aivan tolkuttomasti, joka puolella!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Niin, unohdin vallan mainita, että merta siellä on aivan tolkuttomasti, joka puolella!

:-D Unohdit mainita, että saaressa on merta joka puolella! Tämähän on vallan erityismaininnan arvoinen tieto! Hyvä kun muistit mainita.

Vierailija

Ok, kiva kuulla, että on myös hyviä matkamuistoja!
Missä päin Mauritiusta olette olleet? Me menemme Belle Mareen...toivottovasti siellä olisi hyvä sää :)

Ja ei, emme ole menossa häämatkalle! Häitä ei varmaan ikinä edes tule, kun mies on niin "jörö" :D

Vierailija

Me olemme myös lähdössä ensimmäistä kertaa Mauritiukselle helmikuussa. Meillä on suora lento ja matka-ajaksi merkitty "reilu 11h" joten tuskin ehditte samassa ajassa välilaskulla

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat