Kommentit (7)

Vierailija

Tuo varmasti pitää paikkaansa. Kun potasta tulee rutiini jo varhain, ei lapsi hangoittele vastaan. Omalle lapselleni luin kirjoja kun hän istui potalla (n. 9 kk:n iästä alkaen)  ja tietysti kehuttiin kovasti jos jotain tuotosta tuli. Hän osasi kertoa kakkahädästä jo 1v3kk:n iässä ja päiväkuiva oli tasan puolitoistavuotiaana.

3.n äiti

Kaksi vanhinta oli kuivia 1v3kk iässä nuorin nyt 1v4kk iässä on selkeästi ruvennut huomaamaan kun pissattaa ja nyt aloitimme pottatreenin. Ihmettelen kun pptalla käynti mykyisin helpompaa housuvaippojen ansiosta ei lapset opi potalle ennen kuin isompina.

renate

siinä ei ole mikään väärin että lapsi vielä 2 ja puoli v, käyttää vaippoja. me alettiin laittaa potalle sen ikäistä, viikossa oppi täyskuivaksi.

Vierailija

Esikoisen kanssa aloitettiin potalla käyminen tosi aikaisin ja hän istui siinä mielellään, vaikka vaippoja piti yli 2-vuotiaaksi. Päiväunivaippa jäi pois 2,5-vuotiaana, mutta vieläkin joudutaan herättämään lapsi yöllä vessaan, ettei sänky kastu (on nyt neljän, mutta ilmeisesti yökastelu on pojilla tässä vaiheessa vielä normaalia).

-

Kuopus sen sijaan... yritin häntäkin aikaisin potalle, mutta hänpä ei suostunut! Pelkäsi pottaa, eikä missään nimessä halunnut istua siinä. Kun sitten sain ensimmäisen kerran istumaan siinä ensimmäisten synttärien aikaan, kävi selväksi, että tästä taipaleesta ei tule helppo! Lapsi kyllä istahtaa potalle mielellään, mutta ei jaksa istua paikallaan kuin hetken. En tiedä, miten saisin lapsen kiinnostumaan potalla istumisesta. Lisäksi kuopuksen kohdalla on se juttu, että hänellä kakka tulee usein kesken syömisen, ja siinä vaiheessa, kun alkaa äheltää, on jo myöhäistä viedä potalle.

-

Eikä tässä ole kyse mistään kilpailusta, vaan siitä, että elämä helpottuisi, jos lapsen saisi opetettua potalle tai pöntölle. Mua ei huvita lähteä esim. telttailemaan housuun kakkaajan kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat