Mies 29v + 1v miettii; etäisyys minun ja hamsterin välillä

Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Kosketan hamsteria usein vain kerran viikossa ja usein menee monta päivää, että en näe sitä ollenkaan. Edellinen hamsterini oli utelias ja tykkäsi seikkailla asunnossa; nykyinen hamsteri on hyvin yksityisyys- ja turvallisuuskeskeinen ja on lähinnä tuhonnut monia hyviä vaatteita päästessään vapaaksi; ilmeisesti siis silpunnut näitä vaatteita pesätarvikkeeksi pesää varten, josta ei sitten halua ikinä poistua.

Olen joskus miettinyt oliko minussa vikaa, sillä ensimmäisenä päivänä kotimatkan jälkeen yritin nostaa hamsterin häkkiin paljain käsin, vaikka monesti suositellaan että eläin jätettäisiin kokonaan rauhaan ensimmäisiksi päiviksi ja vasta sitten kesytettäisiin hitaasti. Hamsteri reagoi todella voimakkaasti noihin nostamisyrityksiin sellaisilla hätävinkaisuilla, joita en ole ennen kuullut. Toisaalta ensimmäinen hamsterini kesyyntyi todella hitaasti ja alussa jopa sähisi kuin vihainen kissa, mutta siitä tuli pitkäikäisin ja kesyin hamsterini, joka piti ihmisseurasta. Tämä uusi hamsteri on myös sellaisesta kaupasta, jossa häkit tai terraariot ovat näyteikkunassa ja rauha on voinut häiriintyä jo heti luovutusiän jälkeen. Hyvää on sentään se, että hamsteri ei ole ikinä yrittänyt purra eikä enää suuremmin vastustele käsittelyä, vaan ihan vain tyytyy saamaansa käsittelyyn rauhassa eikä pyri kädeltä pois.

Tilailen kuitenkin hamsterille tavaroita Aasiasta asti, koska Ebaystä saa halvemmalla ja yritän huolehtia monipuolisesta ravinnosta. Välillä ostan siementankoja viihdykkeeksi ja lisäruuaksi.

-Mies 29v + 1v-

Kommentit (5)

Vierailija

miten muuten kävi sille hamsterille joka meni hukkaan kaapin rakoon? Jos tämä on sama hamsteri se voi kärsiä postraumaattisesta stressistä tapahtuman vuoksi.

Mies 29v
Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Vierailija kirjoitti:
miten muuten kävi sille hamsterille joka meni hukkaan kaapin rakoon? Jos tämä on sama hamsteri se voi kärsiä postraumaattisesta stressistä tapahtuman vuoksi.
Aikuisena en muista mitään tuollaista suurempaa. Mutta ollessani alaikäinen ensimmäinen hamsterini hävisi joskus ja koulusta tullessa löytyi nukkumasta esim.vaatekaapista. Ei ollut kuitenkaan tehnyt mitään tuhoja. On kyllä ikävä sitä hamsteria ja jollakin tavalla sitä aikaa myös, vaikka silloin ongelmani alkoivat kärjistyä.

-Mies 29v + 1v-

Vierailija

Ei kun avauduit täällä palstallakin jokin aika sitten kuinka hamsteri meni hukkaa johonkin, varmaankin se löytyi siis`?

Uusimmat

Suosituimmat