Raskaana oleva kaveri kiukuttelee koko ajan

Vierailija

Raskaaksi tuli kun ei ehkäissyt. Tilanne on hänellä kaoottinen, vaikka ikääkin jo on. Isäehdokkaita on useampi, ja nuo miehet ovat paperittomia maahanmuuttajia.

Hänellä on hyvä koulutus ja työ, mutta myös mielestäni vakava päihdeongelma. Kaveri on yksinasuva sinkku ja lapseton. Olen yrittänyt olla tukena kun hän pähkäilee pitääkö lapsen vai ei.

Päihdeongelma on pahin, koska kaveri ei koe tarvitsevansa siihen apua.

Ihan sama mitä sanon tai olen sanomatta. Kaveri on itkuinen ja purkaa kiukkuaan minuun. Ymmärrän tietty että tilanne on kamala, mutta tuntuu vaikealta olla tukena kun itselläkin lapsia ja kiirettä. Yritän parhaani kuunnella ja auttaa, mutten enää tiedä miten sanani asettelisin kun kaveri on niin räjähdysherkkä. Uskon että vuosien päihteidenkäyttö on osana syy tuohon superlyhyeen pinnaan.

Miten te auttaisitte, kun kaveri ei ota mitään ulkopuolista apua vastaan, vaan kiukuttelee ja äksyää syyttä suotta?

Kommentit (3)

Vierailija

Sinä et ole mikään ihmisnyrkkeilysäkki, johon puretaan omat ongelmat ja turhautumiset. Ystävyydessäkin on rajansa - jos koet olosi todella epämukavaksi, on sinulla täysi oikeus vaalia ensimmäisenä omaa (ja epäsuorasti myös lapsiesi) onnellisuutta ottamalla etäisyyttä.

Kaverisi on ihan suoraan sanoen täysin vastuussa omista valinnoistaan. Et sinä.

Uusimmat

Suosituimmat