Kommentit (9)

Isoäiti

Muuten oikein hyvä resepti mutta kohtaa "Anna anteeksi" täydentäisin näin: Anna ja pyydä anteeksi. -  Lisäksi muutama sana: Avioliiton solmimisen jälkeen etenkin sitten, kun  perheeseen syntyy lapsia, on ja vastuut hoidettava, se kuuluu kypsään aikuisuuteen ja vanhemmuuteen. Siksi liittoa ei pidä solmia  siksi,  että "niin muutkin tekevät".  Sitoutuminen, uskollisuus ja toisen kunnioittaminen rakentavat lujan parisuhteen edellyttäen, että näin on molemmin puolin.  - Minkäänlainen henkinen tai fyysinen väkivalta, uhkailu tai vähättely  ei kuuluu terveeseen parisuhteeseen. Lehdissä näkee liian monesti tarinoita, joissa ihmiset jäävät väkivaltaiseen suhteeseen jopa henkensä ja terveytensä uhallakin. Ei pidä jäädä., missään tapauksessa. Perheen kodin tulee olla  kaikille sen jäsenille turvasatama maailman melskeiden keskellä.

Vierailija

Tein nuo kaikki kohdat. Rakastin täydesti, mutta miehen alko oli rakkaampi kuin minä ja neljä lastamme. 25 v. kestimme. Että nämä naurattavat ohjelistat....

Muista kunnioitus

Yli 40 avioliittovuoden jälkeen sanoisin, että artikkeli on  asiallista tekstiä, samoin ensimmäisen kommentaattorin täydennys. Jotenkin tykästyin kohtaan 6.  Posiitivinen yllättäminen tosiaankin toimii.  Tee enemmän kuin on pakko; älä näe lapsia ja kotitöitä pakkopullana vaan annettuna yhteisenä tehtävänä.  Miten päivä meni, on tärkeä kysymys.   Silloin puoliso voi henkäistä pois, jos jotakin ikävää on tapahtunut. Toinen toisensa hyvinvointi ja terveys kannattaa huomioida. Sekin on rakkauden ilmaus. Rakkaus on kekseliäs.  Jokainen voi tehdä itse oman listansa, puolisonsa kanssa, tärkeistä asioista. - JOS  keskinäinen kunnioitus,  arvostus ja mielenkiinto  katoavat, jos toista halveksii, mitätöi tai  vähättelee, jos on perustavaa laatua olevaa epärehellisyyttä, päihdeongelmia, henkistä tai fyysistä väkivaltaa eikä mitkään konstit ole auttaneet, silloin on paras siirtyä omilleen, yrittää järjestää ero sovinnossa, jos mahdollista. Mutta ilman  ratkaisuyrityksiä ei kannata suoralta kädeltä erota muuta kuin yhdessä tapauksessa; jos puoliso on väkivaltainen, lyö puolisoaan tai lapsia, silloin laittaisin kerrasta poikki sillä väkivaltaisuudesta ei parannuta. -  Koko elämäänsä ei kannata toimimattomaan/turvattomaan  parisuhteeseen uhrata, ei miehen eikä naisen. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi sellaiseen. Mutta vastuu lapsista ja heidän elämänsä turvaamisesta  on kannettava joka tilanteessa  eikä heitä pidä käyttää oman pettymyksen purkukanavana.

Vierailija

"Valvokaa joskus myöhempään ja katsokaa yhdessä elokuva."

Älkää valvoko, siis jos seuraavana aamuna on aikainen herätys. Yöuni on ihmisen hyvinvoinnin ja arjen rullaamisen kannalta hirvittävän tärkeää. Jos siitä tingitään, alkaa parisuhdekin jossain vaiheessa kärsiä.

Ei kiitos

"Tee enemmän kuin on pakko"

On miehiä, joitten äidit tekevät kaiken ja he odottavat että vaimokin sitten tekee kaiken. 
En lähtisi vesittämään kotityövuoroja, koska sitten luullaan että vaimokin tekee kaiken ja vielä yksin, mielellään. 

Eri asia on ilahduttaa jotenkin. 

Vierailija

Nämä ohjeet ovat tosi hyvät. Mutta jos toinen on pahasti narsistinen tai on jokin riippuvuus, suhdetta ei voi pelastaa toinen puoliso yksin vaikka tekisi mitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat