Osuuspankki kyselee kummia tietoja

Vierailija

Kirjauduin nettipankkiin ja lävähti sitten tuntemistiedot -kysely eteen. Aloin vastailemaan, mutta sitten kun kysymyksissä tuli eteen kohta ulkoimaisista tilisiirroista ja yhteyksistä ulkomaisiin vaikutusvaltaisiin henkilöihin ja verovelvollisuuseeta yhdystvaltoihin niin vastaamisen lopetin heti ja poistin vastaukset

Onko tällainen kysely asiallista ja mitä pankki tiedoillta tekee? Aikaisemmin ei ole kysytty eikä Nordeastakaan, joka on pääasiallinen pankkini ja osuuspankissa tili vain opintolainan vuoksi. 

Kommentit (10)

Vierailija

Kaikki pankit kysyvät nämä samat kysymykset, koska laki vaatii. Tämä on EU-tason juttuja ja tähtää rahanpesun estämiseen ja terroristien rahaliikenteen pysäyttämiseen. Pankki ei omaan liiketoimintaansa tarvitse kaikkia noita tietojasi, mutta pakko sen on ne kysyä.

Vierailija

Laki vaatii kysymään joten ei ole oudosta asiasta kyse. Sinällään laki on ehkä vähän tyhmä, koska eiväthän sellaiset ihmiset noihin vastaa joilla jotakin salattavaa on.

Vierailija

Arvatkaa, kumpi seuraavista on tämän lain mukaan "poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö":

Pääministeri Juha Sipilä
Ranskan Suomen-suurlähettilään puoliso

No jälkimmäinen tietenkin!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Multa ei ole kyselty enkä vastaisi jos kysyisivät.

Se antaa pankille oikeuden irtisanoa tilisi. Toisessa pankissa et saa uutta tiliä  auki antamatta noita tietoja. Eikö sittenkin kannattaisi vastata?

Vierailija

Mullakin tuo kysely on ollut Osuuspankin sivuilla jo varmaan puoli vuotta, pomppaa heti ekana esiin kun avaa verkkopankin, ohitan sen vaan aina.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat