Luottokorttivelkojen yhdistäminen - kannattaako tällainen?

velkainen

Olen sössinyt raha-asiani. Velkaa on oman pankin masterilla ja toisen oman pankin visalla sekä Nordean tuohella. Tuo Tuohi on tosi kallis, ja mietin että jos nostaisin noista visasta ja masterista  rahaa ja maksaisin tuon tuohen pois.  Tuntuu, ettei tuo tuohi lyhene millään, ihan hirveesti menee kuluihin. Kortin oon jo aikoja sitten hävittänyt mutta velkaa on vielä reilu tuhat euroa.

Kommentit (6)

Vierailija

Mene talousneuvojan juttusille, ihan syystä semmoinen ammattikunta on olemassa. :) He varmasti osaavat neuvoa just sinulle sopivan takaisinmaksutavan. Ja käsittääkseni velkojien kanssa on monesti mahdollista myös neuvotella. Mikäli siis on maksanut lyhennykset yleensä ajallaan ja osoittanut olevansa hyvä asiakas. Velkojen yhdisteleminen taitaa olla yleinen keino maksaa pois suuria ja monia velkoja, joten varmaan ihan hyvä ajatus. Et ilmeisesti pysty keneltäkään sukulaiselta esimerkiksi pyytämään lainaa? Kivempihan se olisi niitä maksella (toivottavasti) korottomana takaisin, kunhan maksaisi ettei tulisi riitoja.

Vierailija

Joo ei ole ketään keltä pyytää. En edes kehtais kertoa kenellekään. Sinänsä en ole pohjalla, maksan aina laskut ajallaan ja joskus lyhennän noita jopa enemmän kuin minimi, ja nykyisin rahat riittää eikä lisävelkaa tarvitse ottaa. Luottotiedot myös kunnossa.

ap

Vierailija

Okei, eli velat ovat tavallaan "jäänne" vaikeammista ajoista. Noi luottotiedot on hyvä, hienoa että olet saanut ne säilytettyä! Mieheni aikanaan menetti omansa kun meni hölmönä lainaamaan "ystävälleen" rahaa johonkin.. Eipä ystävästä kuulu enää kuin kerran vuodessa kun "tyttöystävä jäi työttömäksi" ja itselleen iskee ties mitä sairauksia ja onnettomuuksia. Onneksi palautuivat hyvissä ajoin ennen asunnon ostoa. Eksyin aiheesta, sori! :)

Kun kerran on jo noin hyvin raha-asiat, että pystyt välillä maksamaan ylimääräistäkin, niin varmaan voisi olla ihan hyvä saada se kalliskorkoinen laina sieltä ensimmäisenä pois. Pankissa osaavat varmasti myös neuvoa mitä tehdä. Toisaalta he pelaavat kaikkien sääntöjen mukaan eivätkä myönnä ainakaan asuntolainaan ylimääräistä, jotta voisi maksaa jonkun autolainan pois. Jos taas sanoisi tarvitsevansa remppaan pari tonnia, niin se irtoaa.. Jos toisesta pankista sanovat ettei tuo suunnittelemasi käy, niin keksi parempi peitetarina ja hae toisesta pankistasi :D Ja toisaalta, mistä ne tietää mihin rahasi käytät. Jos Visalla on katetta tarpeeksi, niin voithan senkin avulla sen Tuohen kuolettaa. Olisi ainakin yksi paikka vähemmän mihin maksaa ja lainat taas vähän helpommin hallittavissa.

Vierailija

Rahan siirtäminen/nostaminen creditiltä maksaa jonkin verran, mutta se on satavarmasti halvempaa kuin Tuohen lyhentäminen minimi- tai lähes minimimäärällä. Eli creditiltä rahulia ja maksat Tuohen pois, kannattaa toki myös laskea voitko maksaa sen toisenkin kortin (Visa/Master) samalla, että jäisi vain yksi velkainen kortti.

Uusimmat

Suosituimmat