Suosittele asuinaluetta Oulussa.

Vierailija

Ollaan (ehkä) muuttamassa Tampereelta Ouluun töiden perässä. Vaikka sieltäpäin olenkin kotoisin, en tunne Oulua lähemmin. Voisitko siis suositella ja kehua mukavia asuinalueita. Myös varoituksia otetaan vastaan.Kyseessä siis 4-henkinen perhe. Lapset: 3.5-vuotta ja vauva. Eli toiveissa hyvä päivähoito, joukkoliikenne, lapsiystävällisyys ja vielä luontoakin saisi olla lähellä. Ei ihan keskustassa, mutta ei toisaalta kymmenien kilometrien päässäkään. Ainakin osa noista edellisistä saisi toteutua :)

Sivut

Kommentit (45)

Vierailija
Viesti

Kuusamontien varren alueillekaan ei kannata. Kuusamontien varrelta on tosi kovat ruuhkat aamuisin - tie remontti tulossa, mutta ei helpotusta vielä. Toppila on kans aika slummi, kuten Rajakylä (Rajahauta ei!) ja Kaketsukin. Hyvät yhteydet on moottoritien läheisyydessä pohjoiseen ja etelään. Ihania uusien talojen asuinalueita on mm. Saarela, Heikkilänkangas ja jopa Kaakkurin jotkut osat (monia muitakin, mutta en muista). Itse asun Kaijonharjussa rivitalossa ja täällä on yliopiston/teknologiakylän ruuhkat aamuisin, mutta vihdoin saatiin marketit tännekin.Kannattaa huomioida myös hajuhaitat: eteläpuolella kaupungin/rannan tuntumassa on rahan haju (sellu?) ja nykyään Kaijonharjussa haisee joskus Ruskon kaatopaikka (ei ole ennen haissu) - en tiedä kuinka laajalle. Lehdessä ainakin puhuttiin vain Kaijonharjusta.

Vierailija
Viesti

Tosin iso aluehan tämä on ja koko ajan rakennetaan lisää niin mahtuu tänne niitä pahojakin ihmisiä mutta itse tunnen paljon ihmisiä ja ovat ystävällisiä ja mukavia =) Helppo saada ystäviä. AV:llä joku joku aika sitten morkkasi ko. aluetta vaaralliseksi mutten allekirjoita sitä. Moisen kommentin antanut ei ymmärtääkseni edes asunut täällä vaan teki päätöksensä lehtien perusteella. Mutta tervetuloa Ouluun joka tapauksessa! =)

Vierailija
Viesti

Muutoin Oululaiset lähiöt ovat suht koht rauhallisia. Kauppojen liepeillä voi olla juoppoja ym. epämääräisiä kulkijoita, mutta alueiden reunamat joilla on omakoti- ja rivitaloja ovat rauhallisia.

Vierailija
Viesti

Palvelut on loistavat. monta vuotta siellä asuttiin ja viihdyttiin rivarissa. Nyt asutaan Korvensuoralla, tämä on ihan rivari/okt-aluetta. Talvikangas tuossa lähellä on ihan uutta, pientalovaltaista sekin. kaupat on kyllä vähän kauempana että se miinuksena tällä alueella. Myllyoja on kans ihan kivaa seutua. Siellä kaikki palvelut likellä. Mä välttäisin Kaukovainiota, Tuiraa ja meri-Toppilaa.

Vierailija
Viesti

varsinkin Kuivasjärvellä ja uudella alueella Kuivasrannassa on aivan upeat liikunta- ja luontoalueet. Uusia omakoti-, paritalo, ja rivitaloja molemmissa ja Kaakkurissa ainakin vielä paremmat palvelut. Kuivasjärven tuntumaan nousee kokoajan lisää taloja, ja lähivuosina koulut, päiväkodit, marketit, työpaikkoja jne. Liikenneyhteydet erittäin hyvät, eli moottoritietä 10 minuuttia keskustaan juna-asemalle.tervetuloa!

Vierailija
Viesti

Kiitoksia vastauksista!Jotenkin helpompi prosessoida koko ajatusta, kun on jotain mielipiteitä puoleen tai toiseen. Hiukan hankala katsella asuntoilmoituksia ns. sillä silmällä, kun ei ole paikoista aavistustakaan :)Todennäköisesti haussa olisi kerros- tai rivitaloasunto. Vuokralla varmaankin aluksi, ennen kuin työt toivottavasti vakiintuu. Mikä on muuten vuokrataso siellä? Taitaa olla samaa luokkaa kuin täällä Tampereellakin..?Toi haisu oli hyvä pointti, en nimittäin voi sietää sitä sellun hajua (kukapa siitä toisaalta tykkäis?).t. ap

Vierailija
Viesti

ei tuira

ei kaakkuri

ei toppila

ei kaijonharjusuosittelen pieniä lähikuntiahaukipudas on todella suosittuoulunsalo vähiten

Vierailija
Viesti

Ollaan asuttu Oulussa jo kolme vuotta ja edelleen mua yököttää se lemu! Aluksi asuttiin Kaakkurissa, siellä haisee! Varsinkin ihanat aurinkoiset pakkaspäivät kun ilma oikein huutaa ulkoilemaan niin kun ehtii ovelle niin äkkiä takaisin kun haju on niin kuvottava! Myös Heinäpää-Limingantulli alueella haisee aina.

Vierailija
Viesti

Ja on todella rauhallista. Ainoastaan juoppoja ostarin liepeillä, mutta sama ongelma on joka paikassa. Miinuksena tosiaan vanhat talot. Ollaankin etsiskelty vähän uudempaa.

Vierailija
Viesti

Itse olen asunut mm. kaukovainiossa, ja ainakin meidän talo ja lähialue oli tosi rauhallista, sekä päivällä että yöllä, arkena ja viikonloppuna. Kauppojen luona oli sitten ilmeisesti vähän rauhattomampaa iltaisin (ainakin viikonloppuisin), kun kaikkien kauppojen ovensuussa päivysti vartija ;) Mutta ei mulle tulisi missään kaupungissa tai missään kaupunginosassa mieleen liikkua enää kamalan myöhään (klo 20 -->) kävellen tai pyörällä. Nuorempana toki, mutta enää en yksin lähtisi kävellen, ja vielä vähemmän lasten kanssa.Myös keskustan lähellä on yllättävän rauhallista. Itse olen asunut myös raksilassa, ja ei mitään valittamista. Tiedän että joissain taloissa ja tietyissä osissa raksilaa on rauhattomampaa ja liikenteen melu ym. kuuluu hyvin sisälle. Mutta paljon vaikuttaa sekin, millaiseen taloon muuttaa, ja onko vieressä jäähalli tai isompi tie ;) (Kuten raksilassa)En siis kehottaisi tyrmäämään mitään asuinaluetta vain sen vuoksi, että sitä väitetään slummiksi tai maineeltaan huonoksi. Kannattaa käydä etukäteen tutustumassa, sekä taloon että alueeseen, mistä olisi sopivan oloinen asunto (koti) tarjolla.Liian sokeasti ei kannata luottaa täältä saatuihin arvioihin ja vastauksiin, koska monet eivät ole koskaan asuneetkaan morkkaamissaan kaupunginosissa, vaan perustavat arvionsa tuttavilta kuultuihin juttuihin tai muutamaan rauhattomaan taloon tai pikkualueeseen kyseisessä kaupunginosassa.

Vierailija
Viesti

Rajakylällä on näköjään vieläkin huono maine, vaikka oikeasti täällä omakotitaloalueella on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Ollaan tyytyväisinä asuttu täällä jo lähes 10 vuotta, mutta lähiöräkälässä en ole vieläkään käynyt enkä aio käydäkään :-)

Vierailija
Viesti

Nämä kaikki ihania alueita Pohjois-Oulussa. Etenkin Puulinnanmaa ja Kaijonranta joissa asuimme itsekin ennen muuttoa pääkaupunkiseudulle. Keskustaan matkaa edellä mainituilta alueilta n. 5-6 km. Yliopiston läheisyys takaa hyvät bussiyhteydet ja uudet Linnanmaan marketit ihan lähellä. Alueilla asuu paljon lapsiperheitä. Luontokin on ihanan lähellä.Tuntuu, että vuokrien hinnat ovat laskussa Oulussa ja tällä hetkellä asuntoja on helposti saatavilla, joten valinnanvaraa on. Kannattaa katsella netistä vuokra-asuntoja välittäviltä sivuilta, niitä on valtavasti.

Vierailija
Viesti

Monet asuvat siellä vain vähän aikaa väliaikaisesti ennen oman asunnon hankintaa ja paljonhan sinne on sijoitettu mielenterveys- ja päihdeongelmaisia asukkaita kaupungin vuokrataloihin.Eli ehkä ei kannata ensisijaisesti sieltä hakea asuntoa!

Vierailija
Viesti

Esim. keskusta, Raksilan marketit ja urheilukeskus, Oulujoen varsi ja Ainolan puisto kaikki noin kilometrin etäisyydellä. Asumme vanhalla puukasarmialueella ja viihdymme todella hyvin.

Vierailija
Viesti

jo sen paperitehtaan hajun takia...esim. Kempele tai Oulunsalo, n.16km Oulun keskustaan.. niin ja hyvät bussiyhteydet ym. molemmissa paljon lapsiperheitä!

Vierailija
Viesti

Epäsuositumpia tai huonossa maineessa ovat rajakylä, toppila, kaukovainio ja tuira. Kaakkuriakin täällä on morkattu, mutta ite asun kaakkurissa ja tykkään. Tosin asun vanhalla puolella Kaakkuria, joka on ehkä rauhallisempaa aluetta, kuin täyteen rakennettu uusi puoli.Kivoja alueita on esim Värttö (huippu!!), myllyoja, kastelli, intiö, huonesuo, talvikangas... Lähes kaikki! Ympäristökunnatkin ovat mukavia lasten kanssa asua. Oulunsalo, Kempele, H-pudas.. :)Asuntoa ei kannata ostaa rajakylästä tai kaukovainiolta. Jos nimittäin et ole loppuiäksi jäämässä, niin niitä ei meinaa saada myydyksi. (lankomies kiinteistönvälittäjä kertoi)Tervetuloa ouluun.Niin ja Kaakkurin hajua en oo kyllä ite huomannu.. Huii, oonkohan tottunut vai mitä.. ;D

Vierailija
Viesti

Mieheni on vartija ja on siellä törmännyt moiseen ongelmaan. Samoin välttäisin ainakin Toppilan aluetta. Rajakylä on ainakin joskus ollut vastaavanlaista aluetta.Mä asuin aiemmin Hiirosessa ja tykkäsin. Palveluita ei ihan vieressä (paitsi nyt Lidl), mutta kivat puistot ja ulkoilumaastot.Itse asun tällä hetkellä Huonesuolla ja tykkään. Tosin palvelut taas kaukana kuten Talvikankaaltakin, josta myös alueena tykkään. Tarhat löytyy ja Huonesuolta Spar. Muuten ei mitään palveluita. Lähimmät Huonesuolta 3:n km päässä. Talvikangas vielä kilometri eteenpäin.

Vierailija
Viesti

Ei ole munkaan nenään haju tullu. Mielestäni täällä ei haise. Kiva alue ja paljon lapsiperheitä :)

Vierailija
Viesti

Aivan huippuhyvä ja rauhallinen asuinalue lähellä kaikkea-ei ole juoppoja roikkumassa joka kulmassa ja ulkoilumaastotkin ihan mahtavat.Löytyy myös neuvola ,päiväkoti ja ala-aste ,joten lapsiperheelle erinomaista seutua. Kaupunkiin muutama kilsa ja marketit ym. lähellä. Suosittelen.ja meri-toppilaa kannattaa välttää...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat