Keskustelualueen säännöt

Jouluinen maustekakku - löytyisikö mehevää ohjetta?

Moi!
Kaipailisin sellaista ns. englantilaisen joulukakun ohjetta, mihin tulee niitä kaikenmaailman sattumia joukkoon. Löytyisikö keneltäkään suussasulavaa hyväksihavaittua ohjetta. Meillä ei kärsitä allergioista eikä kaloritkaan haittaa ;))

[quote author="tiramisu" time="10.12.2005 klo 19:17"]

Moi!
Kaipailisin sellaista ns. englantilaisen joulukakun ohjetta, mihin tulee niitä kaikenmaailman sattumia joukkoon. Löytyisikö keneltäkään suussasulavaa hyväksihavaittua ohjetta. Meillä ei kärsitä allergioista eikä kaloritkaan haittaa ;))

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Tää on takuuvarma ja mehevänä säilyy jääkaapissa parikin viikkoa =)

Perässä suluissa jos haluat pienemmän kakun (mä teen aina tosi ison HEH) Ja rusinoita laitaa kuka haluaa........

Piimäkakku

3,5 dl piimää (3)
1,75 dl sokeria (1,5)
1,75 dl siirappia (1,5)
1,25 dl öljyä (1)
5,75 dl jauhoja (5)
1,25 tl soodaa (1)
3 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
(2 dl rusinoita)

Sekoita neljä ensimmäistä keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä seokset, paista tunti 175´C.


[quote author="-Maalaisäiti-" time="12.12.2005 klo 14:53"]

Perässä suluissa jos haluat pienemmän kakun (mä teen aina tosi ison HEH) Ja rusinoita laitaa kuka haluaa........

Piimäkakku

3,5 dl piimää (3)
1,75 dl sokeria (1,5)
1,75 dl siirappia (1,5)
1,25 dl öljyä (1)
5,75 dl jauhoja (5)
1,25 tl soodaa (1)
3 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
(2 dl rusinoita)

Sekoita neljä ensimmäistä keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä seokset, paista tunti 175´C.


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Kiitos!! kokeillaan tätä,

vaikuttaa hyvältä!

[quote author="tiramisu" time="12.12.2005 klo 21:12"]

vaikuttaa hyvältä!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Jouluisia kakkuohjeita:

Hedelmäinen taatelikakku
(25 annosta)

1 pss (250 g) kivettömiä taateleita
1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja
1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita
200 g leivontamargariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Vuokaan:
n. 1 dl kookoshiutaleita

1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.
2. Jauhota se kookoshiutaleilla.
3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla.
4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
5. Sulata margariini kattilassa.
6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät.
7. Anna jäähtyä.
8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.
11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos.
12. Kaada taikina vuokaan.
13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.
16. Säilyy viileässä useita päiviä.
17. Voidaan pakastaa.

Helppo minttusuklaakakku
(25 annosta)

150 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl vispikermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus:
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja

Koristeeksi:
Diva- kookoshiutaleita

1. Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla).
2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
3. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa.
4. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva.
5. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan.
7. Paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa.
10. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä.
11. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
12. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla.

Joulun hedelmäkakku

2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 valkuainen
2 dl kevytkermaa
1 dl sulatettua voita
1 rkl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl aprikooseja
2 dl rusinoita
½-1 dl sukaatteja

Voiteluun:
1 keltuainen

Päälle:
raesokeria
punaisia ja vihr. kirsikoita sokeriliemessä

1. Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen.
2. Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma.
3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä pilkotut aprikoosit ja rusinat.
4. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
5. Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
6. Voitele pinta keltuaisella.
7. Koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla.
8. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
9. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.
10. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy myös hyvin viileässä.

Joulun luumukermakakku

Kakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu:
2 pss (à 227 g) kivettömiä luumuja
1/2 l vettä
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl sitruunamehua
3 tlk (à 2 dl) kuohukermaa
1/2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
kirsikoita
mantelilastuja

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
3. Lisää seos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 24 cm).
6. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
7. Kokeile kakun kypsyys.
8. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
9. Jaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
10. Täytettä ja koristelua varten keitä luumuja sokerilla ja kanelilla maustetussa vedessä noin puoli tuntia.
11. Jätä keitinliemeen jäähtymään 10 - 15 luumua koristeeksi.
12. Soseuta loput luumut.
13. Notkista sose sopivaksi keitinliemellä.
14. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
15. Mittaa keitinlientä 1 1/2 dl ja lisää joukkoon sitruunamehu.
16. Kostuta kakkulevyt seoksella.
17. Täytä kakku luumusoseella ja kermavaahdolla.
18. Levitä sosetta myös kakun päälle (ei reunoille).
19. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ilmavasti.
20. Valuta ja kuivaa luumut talouspaperiin.
21. Koristele kakun pinta luumuilla ja kirsikoilla.
22. Koristele halutessasi kakun reunat paahdetulla mantelilastuilla.
23. Tämä kakku maistuu hyvältä ja mehevältä vielä seuraavanakin päivänä.

Luumu-konjakkikakku

150 g kuivattuja luumuja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.
2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .
3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.
4. Vaahdota rasva ja sokeri.
5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.
11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Kirsikkainen taatelikakku
(12 annosta)

200 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 pss (à 250 g) taateleita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kahvijuomaa

Vuokaan
10 kpl punaista säilykekirsikkaa
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1. Voitele sydänvuoan reunat.
2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
3. Paloittele kirsikat.
4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle.
5. Vaahdota margariini ja sokeri.
6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
7. Paloittele taatelit.
8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen.
10. Levitä taikina vuokaan.
11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa.

Skottilainen viskikakku
(25 annosta)

200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä

1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään.
5. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon.
6. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Pese kakkuvuoka.
10. Siirrä kakku takaisin vuokaan.
11. Kostuta kakku viskillä.
12. Anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa.
13. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Suklaakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
5. Paloittele minttusuklaapallot neljään osaan ja lisää taikinaan.
6. Sekoita hyvin.
7. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti.
9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.

Ihannekakku

2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 tl kanelia, sitruunamehua tai kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g margariinia

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla tai mantelirouheella rengasvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen rasva.
6. Lisää seos taikinaan.
7. Kaada taikina välittömästi vuokaan.
8. Kypsennä kakkua 25-30 minuuttia.

Murokakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1 tl sitruunamehua
3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita keskenään kuivat aineet.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.

Piimäkakku 2

1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl siirappia
2 dl piimää tai jogurttia
1 dl rypsiöljyä

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää siirappi, piimä ja öljy.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 60 minuuttia.

Pähkinäkakku

150 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
100 g pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku

250 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti.
5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri sekä lisää taikinaan.
6. Ota kolmannes taikinasta erikseen.
7. Sekoita kaakaojauhe kerman joukkoon ja lisää tähän osaan.
8. Laita molemmat taikinat vuokaan kerroksittain.
9. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku 2

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
2-3 rkl kaakaota jauhettuna
3 rkl kermaa

1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Munat lisätään yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
4. Erotetaan taikinasta 1/3 toiseen kulhoon, lisätään kaakaojauhe sekä kerma/voisula.
5. Kaada taikinat voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ensin vaalea, sitten tumma ja taas vaalea.
6. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 min.

Tiikerikakku 3

3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.
3. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.
4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi.
5. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.
6. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla.
7. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.

Appelsiinikakku (helppo)

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa
100 g Valio voita
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 1/2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa 50 min.

Hanna-tädin joulukakut
noin 75 kpl

200 g Valion voita
2 dl Valio kuohukermaa
3 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta

1. Sulata voi.
2. Anna jäähtyä hetki.
3. Sekoita kerma, voisula ja sokeri.
4. Yhdistä jauhot ja piparkakkumauste keskenään ja lisää joukkoon.
5. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä kakkuja ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 200 asteessa 10 min.
7. Kakut säilyvät kuivassa paikassa muutamia viikkoja.
8. Voit valmistaa niitä jo ennen joulua esim. ruokalahjaksi.

Taatelikakku

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g Valio voita
2 munaa
1 dl (100 g) Valio kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi.
2. Lisää sokeri.
3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
4. Lisää kaikki loput aineet.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.

Mausteiset rusinakakut
n. 20 kpl

1 ½ dl juoksevaa margariinia
1 tl kanelia
2 dl sokeria
½ tl neilikkaa
½ dl siirappia
½ tl inkivääriä
1 muna
¼ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita
2 tl soodaa

1. Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri, siirappi ja muna.
2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja mausteet.
3. Sekoita joukkoon myös rusinat.
4. Peitä kulho ja pane jääkaappiin.
5. Kun taikina on jäähtynyt ja muuttunut kiinteäksi.
6. Muotoile siitä käsin pallosia leivinpaperilla peitetylle pellille.
7. Älä pane leivonnaisia liian lähelle toisiaan, jotta ne mahtuvat laajenemaan.
8. Annoksesta tulee noin 20 pikkuleipää.
9. Paista rusinakakkuja 200-asteisen uunin yläosassa 10 - 12 minuuttia.
10. Anna jäähtyä pellillä noin minuutti ja siirrä sitten ritilälle.

Piimäinen maustekakku

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää

1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti

Amerikkalainen rusinakakku (mukavan jouluinen)

200 g margariinia
3 dl rusinoita
kiehautetaan

1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
lisätään edelliseen

3 dl vettä
3 dl fariinisokeria
2 munaa
lisätään edelliseen

4½ dl jauhoja
1½ tl soodaa
lisätään viimeisenä

1. Kaadetaan jauhotettuun vuokaan.
2. Paistetaan 175 asteessa 45-50 min.

Arabialainen maustekakku

200 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
¾ tl muskottipähkinää
1tl vanilliinisokeria
(3 rkl kaakaojauhetta)
2 dl kermamaitoa
½- 1 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl jauhettua mantelia tai pähkinää

1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan.
4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät.
5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min.


Arabialainen kahvikakku

3 kpl munaa
3,75 dl sokeria
2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaota
200 g voita sulatettuna
3 rkl voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1,5 rkl kahvia kuumana

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon.
4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa tunnin verran.
7. Kumoa ja anna jäähtyä.
8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

Joulun paras luumukakku

200 g kuivattuja luumuja
1 dl rommia
200 g voita tai margariinia
2 dl tummaa sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 Leivonta Kultamunaa
1 tlk (1 ¼ dl) ranskankermaa tai smetanaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi.
2. Kaada suikaleiden päälle rommi.
3. Anna maustua peitettynä muutaman tunnin ajan tai yön yli.
4. Vaahdota rasva ja sokerit.
5. Lisää munat vaahtoon yksitellen, voimakkaasti sekoittaen.
6. Sekoita taikinaan ranskankerma ja keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos.
7. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175° C:ssa tunnin verran.

[quote author="J_P (Deleted)" time="13.12.2005 klo 16:41"]

Hedelmäinen taatelikakku
(25 annosta)

1 pss (250 g) kivettömiä taateleita
1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja
1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita
200 g leivontamargariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Vuokaan:
n. 1 dl kookoshiutaleita

1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.
2. Jauhota se kookoshiutaleilla.
3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla.
4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
5. Sulata margariini kattilassa.
6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät.
7. Anna jäähtyä.
8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.
11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos.
12. Kaada taikina vuokaan.
13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.
16. Säilyy viileässä useita päiviä.
17. Voidaan pakastaa.

Helppo minttusuklaakakku
(25 annosta)

150 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl vispikermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus:
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja

Koristeeksi:
Diva- kookoshiutaleita

1. Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla).
2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
3. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa.
4. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva.
5. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan.
7. Paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa.
10. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä.
11. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
12. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla.

Joulun hedelmäkakku

2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 valkuainen
2 dl kevytkermaa
1 dl sulatettua voita
1 rkl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl aprikooseja
2 dl rusinoita
½-1 dl sukaatteja

Voiteluun:
1 keltuainen

Päälle:
raesokeria
punaisia ja vihr. kirsikoita sokeriliemessä

1. Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen.
2. Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma.
3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä pilkotut aprikoosit ja rusinat.
4. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
5. Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
6. Voitele pinta keltuaisella.
7. Koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla.
8. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
9. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.
10. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy myös hyvin viileässä.

Joulun luumukermakakku

Kakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu:
2 pss (à 227 g) kivettömiä luumuja
1/2 l vettä
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl sitruunamehua
3 tlk (à 2 dl) kuohukermaa
1/2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
kirsikoita
mantelilastuja

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
3. Lisää seos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 24 cm).
6. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
7. Kokeile kakun kypsyys.
8. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
9. Jaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
10. Täytettä ja koristelua varten keitä luumuja sokerilla ja kanelilla maustetussa vedessä noin puoli tuntia.
11. Jätä keitinliemeen jäähtymään 10 - 15 luumua koristeeksi.
12. Soseuta loput luumut.
13. Notkista sose sopivaksi keitinliemellä.
14. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
15. Mittaa keitinlientä 1 1/2 dl ja lisää joukkoon sitruunamehu.
16. Kostuta kakkulevyt seoksella.
17. Täytä kakku luumusoseella ja kermavaahdolla.
18. Levitä sosetta myös kakun päälle (ei reunoille).
19. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ilmavasti.
20. Valuta ja kuivaa luumut talouspaperiin.
21. Koristele kakun pinta luumuilla ja kirsikoilla.
22. Koristele halutessasi kakun reunat paahdetulla mantelilastuilla.
23. Tämä kakku maistuu hyvältä ja mehevältä vielä seuraavanakin päivänä.

Luumu-konjakkikakku

150 g kuivattuja luumuja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.
2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .
3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.
4. Vaahdota rasva ja sokeri.
5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.
11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Kirsikkainen taatelikakku
(12 annosta)

200 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 pss (à 250 g) taateleita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kahvijuomaa

Vuokaan
10 kpl punaista säilykekirsikkaa
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1. Voitele sydänvuoan reunat.
2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
3. Paloittele kirsikat.
4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle.
5. Vaahdota margariini ja sokeri.
6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
7. Paloittele taatelit.
8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen.
10. Levitä taikina vuokaan.
11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa.

Skottilainen viskikakku
(25 annosta)

200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä

1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään.
5. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon.
6. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Pese kakkuvuoka.
10. Siirrä kakku takaisin vuokaan.
11. Kostuta kakku viskillä.
12. Anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa.
13. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Suklaakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
5. Paloittele minttusuklaapallot neljään osaan ja lisää taikinaan.
6. Sekoita hyvin.
7. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti.
9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.

Ihannekakku

2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 tl kanelia, sitruunamehua tai kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g margariinia

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla tai mantelirouheella rengasvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen rasva.
6. Lisää seos taikinaan.
7. Kaada taikina välittömästi vuokaan.
8. Kypsennä kakkua 25-30 minuuttia.

Murokakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1 tl sitruunamehua
3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita keskenään kuivat aineet.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.

Piimäkakku 2

1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl siirappia
2 dl piimää tai jogurttia
1 dl rypsiöljyä

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää siirappi, piimä ja öljy.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 60 minuuttia.

Pähkinäkakku

150 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
100 g pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku

250 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti.
5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri sekä lisää taikinaan.
6. Ota kolmannes taikinasta erikseen.
7. Sekoita kaakaojauhe kerman joukkoon ja lisää tähän osaan.
8. Laita molemmat taikinat vuokaan kerroksittain.
9. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku 2

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
2-3 rkl kaakaota jauhettuna
3 rkl kermaa

1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Munat lisätään yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
4. Erotetaan taikinasta 1/3 toiseen kulhoon, lisätään kaakaojauhe sekä kerma/voisula.
5. Kaada taikinat voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ensin vaalea, sitten tumma ja taas vaalea.
6. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 min.

Tiikerikakku 3

3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.
3. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.
4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi.
5. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.
6. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla.
7. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.

Appelsiinikakku (helppo)

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa
100 g Valio voita
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 1/2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa 50 min.

Hanna-tädin joulukakut
noin 75 kpl

200 g Valion voita
2 dl Valio kuohukermaa
3 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta

1. Sulata voi.
2. Anna jäähtyä hetki.
3. Sekoita kerma, voisula ja sokeri.
4. Yhdistä jauhot ja piparkakkumauste keskenään ja lisää joukkoon.
5. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä kakkuja ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 200 asteessa 10 min.
7. Kakut säilyvät kuivassa paikassa muutamia viikkoja.
8. Voit valmistaa niitä jo ennen joulua esim. ruokalahjaksi.

Taatelikakku

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g Valio voita
2 munaa
1 dl (100 g) Valio kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi.
2. Lisää sokeri.
3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
4. Lisää kaikki loput aineet.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.

Mausteiset rusinakakut
n. 20 kpl

1 ½ dl juoksevaa margariinia
1 tl kanelia
2 dl sokeria
½ tl neilikkaa
½ dl siirappia
½ tl inkivääriä
1 muna
¼ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita
2 tl soodaa

1. Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri, siirappi ja muna.
2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja mausteet.
3. Sekoita joukkoon myös rusinat.
4. Peitä kulho ja pane jääkaappiin.
5. Kun taikina on jäähtynyt ja muuttunut kiinteäksi.
6. Muotoile siitä käsin pallosia leivinpaperilla peitetylle pellille.
7. Älä pane leivonnaisia liian lähelle toisiaan, jotta ne mahtuvat laajenemaan.
8. Annoksesta tulee noin 20 pikkuleipää.
9. Paista rusinakakkuja 200-asteisen uunin yläosassa 10 - 12 minuuttia.
10. Anna jäähtyä pellillä noin minuutti ja siirrä sitten ritilälle.

Piimäinen maustekakku

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää

1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti

Amerikkalainen rusinakakku (mukavan jouluinen)

200 g margariinia
3 dl rusinoita
kiehautetaan

1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
lisätään edelliseen

3 dl vettä
3 dl fariinisokeria
2 munaa
lisätään edelliseen

4½ dl jauhoja
1½ tl soodaa
lisätään viimeisenä

1. Kaadetaan jauhotettuun vuokaan.
2. Paistetaan 175 asteessa 45-50 min.

Arabialainen maustekakku

200 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
¾ tl muskottipähkinää
1tl vanilliinisokeria
(3 rkl kaakaojauhetta)
2 dl kermamaitoa
½- 1 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl jauhettua mantelia tai pähkinää

1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan.
4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät.
5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min.


Arabialainen kahvikakku

3 kpl munaa
3,75 dl sokeria
2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaota
200 g voita sulatettuna
3 rkl voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1,5 rkl kahvia kuumana

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon.
4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa tunnin verran.
7. Kumoa ja anna jäähtyä.
8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

Joulun paras luumukakku

200 g kuivattuja luumuja
1 dl rommia
200 g voita tai margariinia
2 dl tummaa sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 Leivonta Kultamunaa
1 tlk (1 ¼ dl) ranskankermaa tai smetanaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi.
2. Kaada suikaleiden päälle rommi.
3. Anna maustua peitettynä muutaman tunnin ajan tai yön yli.
4. Vaahdota rasva ja sokerit.
5. Lisää munat vaahtoon yksitellen, voimakkaasti sekoittaen.
6. Sekoita taikinaan ranskankerma ja keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos.
7. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175° C:ssa tunnin verran.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Jos kysyt miulta nii ei ole, olen ihan pienestä pitäen keräilly ja tehnyt erilaisia ohjeita. Ja nyt sitten

alkanut kirjoittamaan pikkuhiljaa puhtaaksi wordille, jokainen tuoteosa omaansa, esim. kakut omaan, liharuoat omaansa jne..

[quote author="J_P (Deleted)" time="15.12.2005 klo 20:42"]

alkanut kirjoittamaan pikkuhiljaa puhtaaksi wordille, jokainen tuoteosa omaansa, esim. kakut omaan, liharuoat omaansa jne..

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Äidit ja isät

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät.