Marevan-lääkitys ja inr-arvo 5,5

Vierailija

Mikä on tilanne? Mitä pitäisi tehdä? Mitä saa syödä ja mitä ei? Saako maksaa syödä, kun on Marevan-lääkityksellä?Vastatkaa pian!

Kommentit (26)

Vierailija
Viesti

Sinulle todennäköisesti määrättiin taukopäiviä lääkityksestä. Etkö ole saanut kunnon Marevanhoidon ohjausta?

Vierailija
Viesti

Ei sitä täältä palstalta selvitetä. Marevanin kanssa tärkeintä on syömisen säännöllisyys ettei yhtäkkiä vedä pinaattilettuja kiloa, vaan syö esimerkiksi niitä vihreitä vihanneksia kohtuullisesti tasaiseen tahtiin. Ei tuo INR nousu maksan syömisestä johdu.Tärkeää on ettei syö muita kipulääkkeitä kuin panadolia. EIkä käytä esim. flukonatsolia joka on sienilääke.

Vierailija
Viesti

Virtsa punaista, vuotoa ikenistä, kakka mustaa? Jos ei ole, ei varmaan mitään hätää. Mutta tavoite-INR on 2 ja 3 välillä joten taukopäivä on varmasti aiheellinen.

Vierailija
Viesti

Etkö ole saanut asianmukaisia ohjeita lääkäriltä tai hoitajalta?Älä lähde mihinkään missä voisit loukata itsesi, on tuo sen verran korkea arvo (ei veri hyytyy hitaasti).

Vierailija
Viesti

estämään hyytymiä, jotka eteisvärinässä vatkaantuvat sydämeen ja voivat päätyä aivoverenkiertoon ja aiheuttaa aivohalvauksen. Marevan tekee veren juoksevammaksi ja auttaa estämään näitä tukoksia.

Vierailija
Viesti

Arvaanko oikein, että kyseessä on isäsi/äitisi/mummosi tai jonkun muun lääke?

Olisin tosissani huolestunut, jos se olisi sinun etkä tietäisi, mihin vaivaan sinä olet sen saanut.

Ja tuo inr-arvo on myös huolestuttavan korkea.Onko potilas syönyt paljon särkylääkkeitä? Buranaa, aspiriinia, ketoriinia tai muuta tulehduskipulääkettä, jotka nostavat arvoa?Tavallisilla ruuilla on aika vaikea saada arvoa noin korkeaksi.

Maksaa saa syödä, samoin ihan mitä tahansa vihreää tai punaista, kunhan ruokavaliossa ei tule kovin suuria äkillisiä muutoksia.Marevania käytetään verenohennuslääkkeeksi monista syistä, eli suunnilleen samaan tarkoitukseen kuin napapiikkinä annettavaa klexanea.

Vierailija
Viesti

Kyseessä siis todellakin äitini ja hänen lääkityksensä ja arvonsa. Tänään käynyt kontrollissa ja arvo ollut noin korkea. Terveydenhoitaja oli sanonut, että jättää tämän päivän Marevanin ottamatta. Miten pian tilanne normalisoituu ja miten huolissaan pitää olla? Äiti asuu yksin.

Vierailija
Viesti

Varmaan hänelle on annettu uusi aika jolloin tulee taas kontrolliin. Muutamassa päivässä se tulee alas, paitsi jos on jotain tekijöitä jotka pitävät sitä korkealla (esim. aspiriinin syönti, omegakolmosten käyttö).Onko äitisi kykenevä ottamaan luotettavasti lääkkeensä? Ettei ole vahingossa ottanut liikaa?

Vierailija
Viesti

Mulla on ollut korkeimmillaan 4 ja silloin otin kyllä reilusti tulehduskipulääkkeitä.Mitä muuta lääkettä äitisi on syönyt? Ei taidan yhden päivän annoksen väliin jättäminen riittää, vai kuinka iso päiväannos on?

Punaisia vai sinisiä pillereitä?

Vierailija
Viesti

muuta kuin Panadolia. Itseäkin hieman arveluttaa noiden lääkkeiden ottaminen. Lääkkeiden väriä en muista, mutta ovat niitä vahvempia, ovatko 5 mg.T. ap

Vierailija
Viesti

Voi syödä ja muitakin k- vitamiinia sisältäviä tuotteita , muttei kuitenkaan kilo tolkulla. Marevan on ns. "verenohennuslääke", joka ehkäisee veritulppien syntymisen.

Vierailija
Viesti

Vahvuus ja määrä?Noi kontrollit on sitä varten että sitä marevan-lääkitytä muutetaan tarvittaessa, se otettava määrä voi muuttua pitkin matkaa.

Vierailija
Viesti

olisi hyvä selvittää miksi niin on käynyt, ettei käy toiste. Oletko syönyt esim. jotain tulehdussärkylääkkeitä tai muuta epätavallista? Käyttänyt kipugeeliä tms - sekin voi nostaa inriä melko korkealle yhteisvaikutuksen vuoksi.

Vierailija
Viesti

miehelläni on tauko marevanista, lääkäri soitti, että 1kk pitää olla syömättä marevania,jotta geenitestaus voidaan ottaa.mitään "väli"kontrollia ei määrännyt, joten nyt vaan kauhulla odottelen mitä on edessä. hänellä oli jalassa syvä laskimotukos, isänsä menehtyi saman vaivan liuotushoitoon 1975. arvo oli 3 ,lomamatkan jälkeen, marevanit oli vielä matkalla käytössä, mutta mitään vihreätä ei syönyt. pitäisikö kontrollien olla tiheästi tässä tilanteessa?

Vierailija
Viesti

Saa syödä maksalaatikkoa ja maksapihvia kaikkea kohtuudella.Monipuolista ruokaa.1

Vierailija
Viesti

Ei K-vitamiinia välttää tarvitse, vaan saannin olisi hyvä olla sauht tasaista.

Vierailija
Viesti

Ei se yhden pillerin pois jättö sitä arvoa laske. Viikon Marevan-annoksen voi ottaa vaikka yhtenä päivänä ja sen pillerin voi ottaa myös takautuvasti, jos on jäänyt ottamatta.

 

Korkea INR-arvo tarkoittaa, että veri on ohutta ja juoksevaa, eikä hyydy nopeasti. Mustelmia tulee helposti ja saattaa olla selittämätöntä verenvuotoa. Jos arvot ovat matalat niin käy päinvastoin ja tulppariski kasvaa.

Vierailija
Viesti

Ainakin kaksi päivää pitäisi olla ilman Marevania. Lisäksi kun arvo on noinkin korkea, pitäisi äidillesi antaa K-vitamiinipistos. 

 

lääkäri

Vierailija
Viesti

Voi hyvät ihmiset! Tämä ei todellakaan ole oikea paikka antaa ohjeita kenelläkkään tuosta asiasta! Yhteys omaan hoitajaan/omaan lääkäriin. Ihmisellä kun voi olla paljon muutakin lääkitystä samalla jne. Aina lääkäri tapauskohtaisesti katsoo lääkityksen ym. asiat!!!!!!!!!!!!

Terv. hoitsu

Vierailija
Viesti

Ruokavaliossa SAA OLLA K- vitamiiniä. On harhaanjohtavaa sanoa ettei marevan lääkityksessä saisi käyttää K-vitamiiniä. Googlettakaa Mareva ja ruokavalio tai käykää tutustumassa sydänliiton sivuilla ohjeisiin joista saa oikeat tiedot!

 

Vierailija
Viesti

Hankala tilanne, jos se Marevanin käyttäjä on joku muu, kuten aloittajan tapauksessa. Lääkkeen käyttäjän pitäisi itse tietää ruokavaliorajoitukset (greippi ja vaihtelujen välttäminen), mutta jos hän ei itse niistä välitä tai ei tiedä, omainen joutuu osallistumaan asiaan.

 

Vanha aloitus tämäkin, mutta ehkä hyvinkin ajankohtainen jouluherkkujen ja ehkä lääkkeitten unohduksen aikaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat