Luuytimen luovutus, onko luovuttajalle haittaa/vaaroja?

Vierailija

Kuulemma olisi hyvä rekisteröityä luuytimen luovuttajaksi. Onko luovuttamisesta jotain haittaa, jotain negatiivista luovuttajalle?Kommentit (3)

Vierailija

eiköhän siinäkin kuten muissakin operaatioissa ole omat riskinsä. Mutta ei varmaankaan mitään kovin yleisiä. On hieno asia tuollainen. Joku voi saada elämän.

Vierailija

luuytimenluovuttajarekisteriin, jolloin sinut mahdollisesti voidaan kutsua luovuttamaan kantasoluja joko verenkierrosta (kanyylit käsivarsiin, ei verenluovutusta kummempaa) tai tarvittaessa luuytimestä (alaselästä). Luuydinluovutus on operaation jälkeen kivulias, sairaslomaa saa ja tarvitsee muutaman päivän.

Ennen kantasoluluovutusta verenkierrosta kantasolut täytyy vapauttaa verenkiertoon pistoksella annettavalla aineella. Tämä "vapauttaminen" tuntuu kipuna alaselän ja lantion alueella, kestää noin pari päivää.

Joka tapauksessa kärsimykset ovat aika pientä verrattuna sen ihmisen kärsimykseen, joka näitä soluja tarvitsee.

Aika harvinaista on että arpaonni osuu kohdalle, vaikka rekisteriin liittyisitkin. Ennen varsinaista täysosumaa käydään läpi tiukka seula ja useita tutkimuksia, jos ylipäätään sinun kudostyyppiäsi haetaan.Hienoa, jos viitsit liittyä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat