Ehdota: nopea helppo sekä hyvä ruoka :)

Vierailija

Ruuan pitäisi sopia seuraavana päivänä lämmitettäväksi.

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

tonnikalalasagnea tuorepastasta. Valmistuu abt. puolessa tunnissa ja jos sitä jää, sopisi hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä :)

Vierailija

Pakasteesta perunasipulisekoitusta, kruunusekoitusta, lohikuutioita, sit maustepippuria, ruokakermaa, suolaa, tilliä



Kaikki kattilaan anna kiehua n.10-15min, lisää kerma ja tilli tarkista suola.



Jos on enemmän aikaa, niin käytä sit tuoreita kasviksia.

Vierailija

Meillä ainakin lämmitetään kalakeittoa seuraavana päivänä eikä todellakaan maku siitä ainakaan huonone.

Vierailija

keittoruoka on (tai oli, mutta en tiedä saako enää kaupoista "valmiina") tom kha - thaimaalainen kanakeitto. Tuli kookosmaitoa, vettä, tomaatteja pilkottuna, herkkusieniä pilkottuina, kanasuikaleita, valmis SantaMaria- maustesekoitus. Nam, tulista, makeaa ja tosi hyvää. Pitäisikin etsiä taas, löytyykö tuota valmissekoitusta jostain! Saman tyylisen keiton saa tehtyä tietysti itsekin, varmaan sisältää mausteeksi kalakastiketta, chiliä, kaffirlimettiä tai sitruunaruohoa, ehkä korianteria? Netistä löydät varmaan ohjeita.



Uuniin reilun kokoinen lohifile, päälle joko punaista pestoa tai toisena vaihtoehtona suolaa, hieman hunajaa ja reilusti rosepippuria. Uunissa n. 30min 175 asteessa. Sen kanssa esim. Oolannin perunamuusia tai röstiperunoita (ei tarvi varmaan lämmittää seuraavana päivänä kun uusi annos tulee niin äkkiä muutenkin) ja vaikka rakuunaporkkanoita (babyporkkanoita lämmitetään paistinpannulla, päälle loraus hunajaa ja kuivattua rakuunaa).

Vierailija

Lainaus:

Meillä ainakin lämmitetään kalakeittoa seuraavana päivänä eikä todellakaan maku siitä ainakaan huonone.




Uudet perunat pitäisi keittää, eiliset menee paloiksi ja kerma, voi oksetus... Tietysti jos on tottunutkin tuollaisiin niin eihän sitä eroa kai huomaakaan.

Vierailija

ja pataruuat paranee uudelleen lämmitettäessä. Täytyy toki jäähdyttää nopeasti ja säilyttää kylmässä.



Hyvä lohikeitto tulee myös siten, että perunalohkot keitetään reilussa vedessä lähes kypsiksi, sekaan keittojuureksia, annetaan kypsyä vielä viitisen minuuttia, sekaan rasia Hovi-savulohijuustoa ja aivan lopuksi lohikuutiot (mielellään palasta leikatut, nuo pakastekuutiot aika kauheita...). Annetaan kypsyä minuutin verran, kalat kypsyy käytännössä heti. Tulee maukas ja kermaisa keitto!

Vierailija

ei varmaan laiteta kermaa ruokiin, eihän... ja kaikki keittoliemet ja -pohjat on aina ihan juuri siinä paikalla tehtyjä, mitään ei tehdä päivällä tai edellisiltana valmiiksi, eihän... Mikähän ihmeveikko maitoallergikko tämä yksi kerman vastustaja on? Eihän siitä kermasta tarvi tykätä mutta ei se valtaosan mielestä nyt mikään kulinaarinen katastrofikaan ole, hyvänen aika!

Vierailija

mutta en todellakaan laita mitään kermaa perunakeittoon!



Lainaus:

Tosissasiko ehdotat lämmitettäväksi kermapohjaista perunakeittoa?


Vierailija

kovassa kiireessä voi käyttää jopa pakastevihanneksia. Toinen meidän suosikki kiireruoka on ruskistaa jauheliha ja siihen heittää Dolmio- tomaattisoossin sekaan. Spagetin keittää samaan aikaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat