Täipesusta huolimatta lapsen pää kutisee?

Vierailija

Lapselta löytyi päästä täitä. Pestiin perjantaina täipesulla. Tänään aamulla taas rapsutteli päätää. Voikohan pestä uudestaan tänään vai pitääkö odottaa se 7 päivää, joka ohjeessa on pesuväli? Tutkin pään aamulla kammalla, mutta en kyllä löytänyt mitään.

Kommentit (8)

Vierailija
Viesti

ärsyyntyneen ihon takia, vaikka itse täit ovatkin poissa. Saat varmuuden, kun luet käyttöohjeet tai googlaat. En kerta kaikkiaan viitsi tehdä sitä puolestasi.

Vierailija
Viesti

et löydä täitä, älä pese vielä uudestaan, koska TÄISHAMPPOO ÄRSYTTÄÄ PÄÄTÄ! Pesithän koko perheen päät shamppoolla?

Vierailija
Viesti

ennenkuin täit kuoli. Monet täit on vastustuskykyisiä sampoille. Jos iho on ärtynyt, älä pese, mutta jos ei näytä ärtyneeltä, pese vielä uudestaan ja muista vaihtaa myös lakanat ja yöpaidat. Suosittelen myös föönaamista läheltä hiuspohjaa niin kuumalla kuin mahdollista, tappaa saivareita.

Vierailija
Viesti

miltä ne täit näyttää?Pojalla kutissut pää jo pari päivää, mutta mitään ei näy, vaikka kovasti olen päänahkaa ja hiuksia haronut. Onko ne läpinäkyviä, mustia, jotain siltä väliltä? Liikkuvatko silmin nähden? Minkä kokoisia?

Vierailija
Viesti

itse täi on musta hyvin pieni vikkelä olio kampaa pää valkoiselle paperille...saivari eli se muna on taas valkoinen ja tarttuu hyvin jämäkästi kiinni hiukseen eli ei lähde pois kuin vetämällä hiusta pitkin.

Vierailija
Viesti

parin millin pituisia pikku kärpäsiä. Munat on millin kokoisia vaaleita paakkuja lähellä päänahkaa, aika tiukasti hiuksissa kiinni. Täit liikkuu kyllä. Eniten niitä on pään lämpimissä kohdissa kuten niskassa ja korvien takana. Niitä voi pyydystää helpoten tiheällä kammalla vaalean paperin päällä kampaamalla.

Vierailija
Viesti

Pelkkä pesu ei riitä, vaan pitää kammata päivittäin muistaakseni kahden viikon ajan, poistaa elävät täit joita voi vielä kuoriutua pesun jälkeen, ja pyrkiä poistamaan saivareet.Meillä oli lapsilla kesällä täitä ja kyllä sain ne kerralla pois, kun noudatin ohjeita. Mutta tosiaan vielä viikko pesusta saattoi löytyä päästä elävä täi.Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat