Keskustelualueen säännöt

Raskaana matkustelevan pastöroidut ruoat ulkomailla

Hei!
Olen raskaana ja mietin, kuinka voi selvittää ulkomailla esim. ravintolassa, kahvilassa ja/tai kaupassa, onko ruoassa käytetyt maitotuotteet pastöroituja? Kuinka kysyä sitä ymmärrettävästi englanniksi? Kuinka tuotteen tuoteselosteessa lukee (esim. jäätelö) jos se on valmistettu pastöroidusta maidosta? Onko pastöroiminen kovin yleistä ulkomailla?
Entä salaatit- jos ne on huuhdeltu vain kraanavedellä... uskaltaako salaatteja ravintolassa syödä ollenkaan?
Tämä palsta on hyvin informatiivinen. Kiitos kovasti sen antamista tiedoista ja vinkeistä! Jatkakaa samaan malliin!

[quote author="Vierailija" time="30.03.2012 klo 12:48"]

Hei!
Olen raskaana ja mietin, kuinka voi selvittää ulkomailla esim. ravintolassa, kahvilassa ja/tai kaupassa, onko ruoassa käytetyt maitotuotteet pastöroituja? Kuinka kysyä sitä ymmärrettävästi englanniksi? Kuinka tuotteen tuoteselosteessa lukee (esim. jäätelö) jos se on valmistettu pastöroidusta maidosta? Onko pastöroiminen kovin yleistä ulkomailla?
Entä salaatit- jos ne on huuhdeltu vain kraanavedellä... uskaltaako salaatteja ravintolassa syödä ollenkaan?
Tämä palsta on hyvin informatiivinen. Kiitos kovasti sen antamista tiedoista ja vinkeistä! Jatkakaa samaan malliin!

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Raskaana matkustelevan pastöroidut ruoat ulkomailla

Hei,

Suurin osa EU-maissa myytävistä maidoista on pastöroituja, sillä vuoteen 2007 asti se oli kaikissa EU-maissa pakollista. Vaikka kyseinen direktiivi on sittemmin poistunut, on maidon pastörointi edelleen yleistä. Aasiassa ja Afrikassa maidon pastörointi ei ole kovin yleistä, mutta turistien suosimilta alueilta löytyy myös pastöroitua maitoa.

Pastöroidusta maidosta käytetään usein käsitettä “fresh milk” ja pastöroimaton maito on puolestaan “raw milk”.

Juustojen kohdalla kehoitan olemaan varovainen, sillä niin kuin meillä Suomessa, myös muualla maailmalla juustoja tehdään paljon myös pastöroimattomasta maidosta. Jäätelökioskeja kannattaa myös karttaa, sillä niissä myytävä jäätelö on usein tuotettu pienissä erissä eikä se silloin välttämättä ole pastöroitua. Yleisesti ottaen herkkävatsaisten kannattaakin välttää ulkomailla mm. jäätelöitä ja majoneeseja sekä salaatteja joita et itse voi pestä (lisätietoja http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat).

Tarkempia tietoja maitotuotteista kannattaa kysellä esimerkiksi Guide online-oppailtamme sitten kun matkakohde on tiedossa ja matka varattuna.

Mukava kuulla, että palstasta on ollut teille hyötyä!

Ystävällisin terveisin,
Mimmi/Finnmatkat

[quote author="Finnmatkat" time="30.03.2012 klo 16:07"]

Hei,

Suurin osa EU-maissa myytävistä maidoista on pastöroituja, sillä vuoteen 2007 asti se oli kaikissa EU-maissa pakollista. Vaikka kyseinen direktiivi on sittemmin poistunut, on maidon pastörointi edelleen yleistä. Aasiassa ja Afrikassa maidon pastörointi ei ole kovin yleistä, mutta turistien suosimilta alueilta löytyy myös pastöroitua maitoa.

Pastöroidusta maidosta käytetään usein käsitettä “fresh milk” ja pastöroimaton maito on puolestaan “raw milk”.

Juustojen kohdalla kehoitan olemaan varovainen, sillä niin kuin meillä Suomessa, myös muualla maailmalla juustoja tehdään paljon myös pastöroimattomasta maidosta. Jäätelökioskeja kannattaa myös karttaa, sillä niissä myytävä jäätelö on usein tuotettu pienissä erissä eikä se silloin välttämättä ole pastöroitua. Yleisesti ottaen herkkävatsaisten kannattaakin välttää ulkomailla mm. jäätelöitä ja majoneeseja sekä salaatteja joita et itse voi pestä (lisätietoja http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat).

Tarkempia tietoja maitotuotteista kannattaa kysellä esimerkiksi Guide online-oppailtamme sitten kun matkakohde on tiedossa ja matka varattuna.

Mukava kuulla, että palstasta on ollut teille hyötyä!

Ystävällisin terveisin,
Mimmi/Finnmatkat

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Kysy matkailusta – Finnmatkojen asiantuntija vastaa