Keskustelualueen säännöt

munaton, maidoton, gluteeiniton ja soijaton piirakkapohja?

olisiko allergiselle7imetysdiettiläiselle hyvää piirakkapohjaohjetta? Makean piirakan pohjaa etsin, päälle esim marjoja.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:29"]

olisiko allergiselle7imetysdiettiläiselle hyvää piirakkapohjaohjetta? Makean piirakan pohjaa etsin, päälle esim marjoja.

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

noh

maidotonta margariinia ja gluteiinittomia jauhoja+vettä? Vai siis makea pohja?

pirkalla on muuten hyviä pakastekorvapuusteja 3kpl/paketti, jotka on maidoton+munaton+gluteiiniton

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:35"]

maidotonta margariinia ja gluteiinittomia jauhoja+vettä? Vai siis makea pohja?

pirkalla on muuten hyviä pakastekorvapuusteja 3kpl/paketti, jotka on maidoton+munaton+gluteiiniton

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Huh, onpas lista!

Jauhoksi näyttäisi jäävän ainakin mantelijauho? Sitkoa siinä ei ole tippaakaan...

Entä jos tekisit "keksimurupohjan" erilaisista siemenistä ja pähkinöistä + mantelijauhosta. Eli sulatat sopivaa rasvaa (varmaan jokin margariini) ja sekoitat siihen tehosekoittimella karkeaksi murskattuja pähkinöitä yms., sokeria ja mausteita esim. kanelia, jos ne on sallittuja?

Päälle tosiaan voisi laittaa marjoja ja hedelmiä, tarjoillessa ehkä riisijäätelöä?

pohja voisi onnistua myös keiteystä riisitä?

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:40"]

Jauhoksi näyttäisi jäävän ainakin mantelijauho? Sitkoa siinä ei ole tippaakaan...

Entä jos tekisit "keksimurupohjan" erilaisista siemenistä ja pähkinöistä + mantelijauhosta. Eli sulatat sopivaa rasvaa (varmaan jokin margariini) ja sekoitat siihen tehosekoittimella karkeaksi murskattuja pähkinöitä yms., sokeria ja mausteita esim. kanelia, jos ne on sallittuja?

Päälle tosiaan voisi laittaa marjoja ja hedelmiä, tarjoillessa ehkä riisijäätelöä?

pohja voisi onnistua myös keiteystä riisitä?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Hei

Provenan kaurajauho korvaa vehnän ja on gluteeniton, munan sijasta voi käyttää banaania, tai Organin No Egg - valmistetta. Mantelijauho lisänä tuo mehevyyttä, parempaa kuin tavis vehnäräiskäleet! Ja rasvaksi varmaan käy öljy. Kokeilemalla löytyy paras herkku.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:44"]

Provenan kaurajauho korvaa vehnän ja on gluteeniton, munan sijasta voi käyttää banaania, tai Organin No Egg - valmistetta. Mantelijauho lisänä tuo mehevyyttä, parempaa kuin tavis vehnäräiskäleet! Ja rasvaksi varmaan käy öljy. Kokeilemalla löytyy paras herkku.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Farina

Ostat Farinan eli nyk Vuohelan herkun piirakka-ainekset. Saa ihan peruskaupoista. Korvaat munan hedelmäsoseella (noin 100g per yks muna, kokeilemalla löydät oikean suhteen, kannattaa jättää aika löysäksi). Ja maidotonta margariinia esim sininen keiju tai juokseva sunnuntai. Sit maustat leivontamausteilla tai laitat marjoja/ hedelmiä päälle. Vuuan voitelet gluteenittomilla korppujauhoilla tai kookoshiuteleilla. Toimii!

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:48"]

Ostat Farinan eli nyk Vuohelan herkun piirakka-ainekset. Saa ihan peruskaupoista. Korvaat munan hedelmäsoseella (noin 100g per yks muna, kokeilemalla löydät oikean suhteen, kannattaa jättää aika löysäksi). Ja maidotonta margariinia esim sininen keiju tai juokseva sunnuntai. Sit maustat leivontamausteilla tai laitat marjoja/ hedelmiä päälle. Vuuan voitelet gluteenittomilla korppujauhoilla tai kookoshiuteleilla. Toimii!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

HUOM

Monissa margariineissa on soijalesitiiniä eli eivät ole soijattomia!

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:52"]

Monissa margariineissa on soijalesitiiniä eli eivät ole soijattomia!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Soijalesitiini sopii myös soija-allergisille

Monissa margariineissa on soijalesitiiniä eli eivät ole soijattomia!


[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:54"]

[quote]

Monissa margariineissa on soijalesitiiniä eli eivät ole soijattomia!

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Toi provena

Provena ei sovi kaikille keliaakkoille. Jos et ole tottunut gluteenittoman leipoja, niin osta valmista. Kontaminaatioriski on olemassa ja kaikki eivät tosiaan halua ottaa riskiä mikäli leipoja ei ole ottanut kaikkea huomioon.

Terv. Keliaakikko

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 13:58"]

Provena ei sovi kaikille keliaakkoille. Jos et ole tottunut gluteenittoman leipoja, niin osta valmista. Kontaminaatioriski on olemassa ja kaikki eivät tosiaan halua ottaa riskiä mikäli leipoja ei ole ottanut kaikkea huomioon.

Terv. Keliaakikko

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Linkki taikinaohjeeseen

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 14:03"]

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Hups, ei tietenkään voita vaan margariinia

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.


[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 14:04"]

[quote]

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

öm

sunnuntain hopeisesta margariinista ja gluteenittomista jauhoista saa murutaikinan.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 14:05"]

sunnuntain hopeisesta margariinista ja gluteenittomista jauhoista saa murutaikinan.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tää ei nyt onnistu :(

Vielä se linkki
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/makeat_leivonnaiset/taytekakut/munaton_taytekakun_pohja/

Ohje kuitenkin toimii, vaikka minä sekoilen!

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.



[quote] [quote]

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.

[/quote]


[/quote]
[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 14:05"]

Vielä se linkki
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/makeat_leivonnaiset/taytekakut/munaton_taytekakun_pohja/

Ohje kuitenkin toimii, vaikka minä sekoilen!

[quote]

[quote]

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.

[/quote]


[/quote]


[quote]

[quote]

Olen usein tehnyt tähän taikinaan marjapiirakan. Korvaa venhäjauhot jollakin sopivalla sinulle sopivalla jauhoseoksella/riisijauhoilla tms.
(katso vinkit oikeasta palstasta).

Päälle voi tehdä vielä jauhoista+rasvasta+sokerista muruseoksen esim.
1 dl jauhoja
¾ dl sokeria
2-3 rkl pehmeää voita

Margariineista Sininen keiju on maidoton ja soijaton.

Soijalesitiini ei muuten sovi KAIKILLE soija-allergisille, vaikka valtaosalle sopisikin.

[/quote]


[/quote]

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Munaton, maidoton, gluteeniton....

Hei,

tässä resepti Pienille mustikkapiiraille (7 kpl)
75 g maidotonta margariinia
2 rkl sokeria
2 dl Semper Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl vettä
1/4 tl suolaa
Täyte:
2 dl mustikoita (tai muita marjoja tai hedelmiä)
1 rkl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
Ohje: Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää suola ja Semper hieno jauhoseos vuorotellen veden kanssa. Jaa taikina 7 paperiseen leivosvuokaan. Ripottele jauhoseosta pinnalle ja taputtele taikina sormin vuokien reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja annostele täyte vuokiin. Kypsennä 200 C 15 min.

Lisää allergisten reseptejä löydät sivuilta www.sempergluteeniton.fi. Rastita reseptihaussa kohta maidoton-munaton.

t. Jaana

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 16:42"]

Hei,

tässä resepti Pienille mustikkapiiraille (7 kpl)
75 g maidotonta margariinia
2 rkl sokeria
2 dl Semper Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl vettä
1/4 tl suolaa
Täyte:
2 dl mustikoita (tai muita marjoja tai hedelmiä)
1 rkl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
Ohje: Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää suola ja Semper hieno jauhoseos vuorotellen veden kanssa. Jaa taikina 7 paperiseen leivosvuokaan. Ripottele jauhoseosta pinnalle ja taputtele taikina sormin vuokien reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja annostele täyte vuokiin. Kypsennä 200 C 15 min.

Lisää allergisten reseptejä löydät sivuilta www.sempergluteeniton.fi. Rastita reseptihaussa kohta maidoton-munaton.

t. Jaana

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Miksi opetatte kakaranne noihin ihme ruokavalioihin?

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 16:46"]

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 1

Hohhoijaa

Siedättäminen ei tarkoita pahojen oireiden sietämistä, tiesithän.



Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!


[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 17:33"]

Siedättäminen ei tarkoita pahojen oireiden sietämistä, tiesithän.



[quote]

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Eikö tässä ollut kyse imettävästä äidistä?

Ei alle 1,5(2)-vuotiaille siedätetä noin allergisoivia ruoka-aineita. Kuulostaa siltä, että äidiltä on vedetty kaikki ruokavaliosta pois ja sitten aletaan selvittämään, mikä sopii ja mikä ei. Sillin ruokavalion täytyy olla ehdoton!

Ja alkuperäiseen ongelmaan: Miten olisi kakkupohja johon laittaisit riisimuroja, tummaa suklaata ja maidotonta margariinia. Ja päälle voisi hyydyttää liivatteessa mehusta hyytelökerroksen ja laittaa marjoja tai hedelmiä mehusta riippuen.

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!


[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 17:44"]

Ei alle 1,5(2)-vuotiaille siedätetä noin allergisoivia ruoka-aineita. Kuulostaa siltä, että äidiltä on vedetty kaikki ruokavaliosta pois ja sitten aletaan selvittämään, mikä sopii ja mikä ei. Sillin ruokavalion täytyy olla ehdoton!

Ja alkuperäiseen ongelmaan: Miten olisi kakkupohja johon laittaisit riisimuroja, tummaa suklaata ja maidotonta margariinia. Ja päälle voisi hyydyttää liivatteessa mehusta hyytelökerroksen ja laittaa marjoja tai hedelmiä mehusta riippuen.

[quote]

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Erimenu

Sivustolta löytyy hyviä ohjeita. Valmiissa gluteenittomissa jauhoseoksissa on usein soijaa. Jauhoseoksen voi helposti tehdä suhteella 2/3 osaa tärkkelystä ( maissi) ja 1/3 jauhoja (hieno riisijauho).

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 17:56"]

Sivustolta löytyy hyviä ohjeita. Valmiissa gluteenittomissa jauhoseoksissa on usein soijaa. Jauhoseoksen voi helposti tehdä suhteella 2/3 osaa tärkkelystä ( maissi) ja 1/3 jauhoja (hieno riisijauho).

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

kiitos hyvistä ohjeista ja vinkeistä!

nyt vaan leipomaan! Ei tässä näköjään ihan kuivin suin tarvitse olla.

ja imetysdietistä oli kyse :)

[quote author="Vierailija" time="23.03.2012 klo 21:07"]

nyt vaan leipomaan! Ei tässä näköjään ihan kuivin suin tarvitse olla.

ja imetysdietistä oli kyse :)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Ihmeruokavaliosta sen verran että...

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!



No vaikka siksi että lapsi ei saa anafylaktista shokkia ja kuole syötyään allergiaa aiheuttavaa ruokaa. Vähän sama, että koeta vaan odottaa et meniskö se astmakohtaus ohi kun eihän ennevanhaankaan mitään piippuja ollut. AAARGH!

[quote author="Vierailija" time="27.05.2012 klo 16:37"]

[quote]

Nykyään ei lääkäritkään enää käske välttämään "allergeeneja" niin kuin ennen. Siedätystä, elimistö reagoi aina uusiin aineisiin, ei se tarkoita allergiaa!

[/quote]



No vaikka siksi että lapsi ei saa anafylaktista shokkia ja kuole syötyään allergiaa aiheuttavaa ruokaa. Vähän sama, että koeta vaan odottaa et meniskö se astmakohtaus ohi kun eihän ennevanhaankaan mitään piippuja ollut. AAARGH!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Allergiat pitää ottaa vakavasti

ei ole mikään leikin asia.

[quote author="Vierailija" time="27.05.2012 klo 17:08"]

ei ole mikään leikin asia.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Aihe vapaa