Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä, Sipoo vai Hyvinkää?

Vierailija

Nyt kaivataan mielipiteitä yllämainituista kaupungeista! Johonkin niistä pitäisi muuttaa, mikä olisi paras lapsiperheelle? Lapset 2,5 v ja 6 kk. Tärkeintä olisi että lasten asiat (mm. terveyspalvelut, päivähoito, kerhot, harrastukset) olisivat kunnossa. Plussaa hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, viihtyisä asuinalue (mitkä alueet?) ja ihanat ihmiset :)

Sivut

Kommentit (74)

Vierailija
Viesti

Ihan uskomattomia hintoja pyydetään ja ilmeisesti myös maksetaan, koska kauppa käy.Voisin suositella Riihimäkeä; lyhyt Tampereelle, lyhyempi Helsinkiin motaria pitkin ja junien risteysasema eli pääsee mihin suuntaan vain.Koska on Hämettä, asuntojen hinnat kohtuulliset.

Vierailija
Viesti

Aina joku räähkä tulee silmille räköttäen, että se on pa*ka paikkakunta jne jne.Minusta voit valita minkä haluat, muutamasta voin kertoa näkemykseni:Tuusula: juna tulee vain jokelaan (pohjoiseen, hyvinkään reunalle), tieyhteydet hyvät, hyrylän seudulla parhaat palvelut, kellokoskelaiset käy paljon järvenpäässä shoppailemassa. Lentokentälle 20-60min sijainnistasi riippuen (hki-vantaa)Hyvinkää: paisuu kuin pullataikina, melko monipuoliset palvelut, sairaala (HUS), siellä ja täällä alueita, melko maaseudusta aina ihan kaupunkiin, keskusta on tosin kamalan ruma ;) Juna ja 3. motari kulkee. Lentokentälle 1h. (hki-vantaa)

Järvenpää: näppärän kokoinen hyvillä palveluilla, juna ja motari kulkee, juna kahdestakin suunnasta, päärata ja oikorata. Paljon pks:lta tulleita lapsiperheitä helsigin järkkyjä hintoja pakoon. Hammashuolto ainakin hyvällä tolalla. Lentokentälle noin 30min (hki-vantaa).Nurmijärvi: minulle etäinen ja sen mitä tunnen niin minusta ainoastaan melko kehnojen autoyhteyksien varassa ja hinnat vanhasen perässä nousseet, mielikuva hajanaisesta paikasta, kyliä siellä täällä + keskusta. Lentokentälle taitaa mennä noin 1h (hki-vantaa).Sipoo: ehtaa ruotsinkielistä maaseutua, todellista haja-asutusseutua muutamaan aluetta lukuunottamatta, motari kulkee tietyllä reunalla, melko idyllinen, rannikolta sikakallis, tosin helsinki rohmus itelleen parhaat palat. Lentokentälle noin 30-60min riippuen missäpäin sitä oot.Kerava: kerava on aina kerava, ihan jees palvelut, terkkari, uimahalli jne aitoa 70-lukulaista laatua remppaa odotellessa, lääkäritilanne lehtien mukaan huono. Hyvät junayhteydet ja tieyhteydet. 20-25min lentokentälle (hki-vantaa).Mäntsälä: uusi oikorata nostanut kovasti hintoja, Anttilan seutu taitaa olla hittialuetta uusine taloineen, muutama uusi okt-alue keskustan tuntumassa, ei kovin häävit palvelut, ei taida olla jäähallia, ei ainakaan uimahallia, motari toki sentäs kulkee, mutta hki-vantaalle tunnin matka vähintään, jostain sälinkään takaa menee vielä enempi ja se on melko korpea, mäntsälän pohjoislaidoilta taitaa olla yli 20km jopa keskustaanPornainen: kiva maalaiskunta, kohtalaiset omapalvelut, hinnat nousseet paljon viimevuosina, halkia-keskustanseutu suosituinta aluetta, sitten laidoilla ihan landea kartanoineen jopa :) Isoin miinus ettei junarataa, eikä motaria lähellä, lentokentällekin yli 1h matka.Ööh, unohdinkohan jonkun listasta tai tuliko jo liikaa tietoa, sori, jos en vastannut kaikkeen :)

Vierailija
Viesti

kattavasta selvityksestä! Tosta on hyvä lähteä. Mua kiinnostaa tietää missä itse asut? :)

Ja kakkonen, Riihimäki on varmasti ihana mutta se on valitettavasti liian kaukana tulevasta työpaikasta :(

AP

Vierailija
Viesti

vuoksi. Kumpikin tiivistä kaupunkiasumista, ei tontteja juurikaan kaava-alueen ulkopuolella. Peruspalvelut kunnossa.

Vierailija
Viesti

siinäkin on aika paljon eroa (eri kaupunkien hintatasoa miettien) meinaatteko muuttaa vuokralle vai ostaa - ja onko suunnitelmissa ostaa kerrostalokämppä, rivarinpätkä vai talo..?

Vierailija
Viesti

Olen viime vuodet asunut tyytyväisenä Järvenpäässä, mikäänhän kunta ei täydellinen ole, mutta näistä ympäryskunnista tämä on meille se sopivin.En halua moittia kuitenkaan naapureitamme, niissäkin varmasti omat hyvätkin puolensa, mutta itse on kokenut olevani niissä kotona. Makuasioitahan nämä. Mä painotin liikenneyhteyksiä, palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja sitten sitä, miten sen ny sanoin, fiilistä siitä, että koen olevani "kotona" eli jotenkin juurrun sinne missä viihdyn. Vaistoni oli oikeassa. Jollekin toiselle se vaisto voi sanoa muuta :)t. 3

Vierailija
Viesti

Kiva kuulla, nettisivujen perusteella itsekin koin Järvenpään yhdeksi mieluisimmista, siitä olen vaan muualta kuullut aika paljon negatiivista.

AP

Vierailija
Viesti

Mahtava paikka. Upea uimala, laskettelukeskus, muita liikuntapaikkoja, sairaala, uusi kauppkeskus Willa, rentoja ihmisiä jne.

Vierailija
Viesti

En ole täältä kotoisin, mutta olen onnellinen, että muutin tänne! Eli Järvenpäähän.Harrastukset, kerhot, koulut ja tarhat löytyy, niin kuin kaikista kaupungeista :) Junalla pääsee Helsinkiin noin 20min. Autolla myös kätevästi Lahdentietä tai Tuusulantietä. Aikaa menee ruuhkasta riippuen 20min tai enemmän.Täällä on ollut aika helppo tutustua ihmisiin. Se oli positiivinen juttu Lahden ja Keravan jälkeen. (itse olen kotoisin maalta) Asuinalueissa varmaan kaikki muut on hyviö paitsi Jamppa. Välittäjät koittaa aina sitten asuntoa myydessään väittää, että Jamppa on menossa parempaan suuntaan, mutta sitä samaa ovat väittäneet jo 7 vuotta ja edelleen en sinne lasten kanssa muuttaisi.Kaupunki on kivan kokoinen, kaikki pakollinen löytyy. Kesällä uimarantoja muutama. Keskustan iso rantapuisto on tosi hieno kesällä, siellä myös iso leikkipaikka. Löytyy uimahalli, jäähalli, musiikkiopisto, kirjasto, keilahalli jne. perus setit.Ihan kiva kävelykatu keskustassa ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia.

Suosittelen!

Vierailija
Viesti

Niin varmasti oletkin kuullu vaikka mitä :) Meillä taitaa olla vuosikymmenten takainen viha-rakkaus-suhde esim keravalaisten kanssa vrt. suomi-ruotsi-asetelma.En tiedä mitä lokaa olet saanut kuulla, mutta kyllä täällä tosiaan nykyisin pääsee joka lekurille nopiaan, kerhoja ja päiväkoteja riittää. Uimahalli hiljattain rempattu, jäähalli saa kohta toisen rinnalleen, keilahalli ja monenlaista muutakin harrastamista ja taitaa tuo pressavaalien väittelyssä esiintyny lukiokin olla yksi maan hienoimmista.Vielä en ole sellaista seikkaa täällä löytäny, että haluaisin muuttaa pois. Jos jotain en täältä saa niin Jumboon ajan alle 30min ja sama aika junalla Helsingin keskustaan.Jos nyt joku miinus niin ne kaupugin nettisivut on kamalat! Olen vuosien varrella siihen palautekyselyyn kertonut aina, että hirveen rumat ja kankeat, ottakaa mallia vaikka sitten keravasta, mutta ei, aina vaan noi samat kamalat :D

Vierailija
Viesti

Kolmonen painuu nyt unosille ja toivottaa mahdollisen uuden "naapurin" tervetulleeksi tänne, jos järvenpääläiseksi päädyt :)t-3

Vierailija
Viesti

Ainakin me olemme täällä hyvin viihtyneet ja minusta palvelut pelaavat hyvin. Olemme itsekin etsineet kotia kaikilta ap:n mainitsemilta alueilta ja Nurmijärvi tuntui kotoisimmalta. Julkista liikennettä on melko vähän - bussilla kyllä periaatteessa pääsee esim. Helsingin keskustan suuntaan hyvinkin mutta muita julkisia vaihtoehtoja ei olekaan. Meille tämä ei ole ongelma, kun työn luonne edellyttää oman auton käyttöä joka tapauksessa.Isommilla lapsilla on todella kiva koulu, jossa on sopivan kokoiset luokat; päiväkoti on myös todella kiva, henkilökunta ammattitaitoista ja lapset siellä hyvin viihtyvät. Asumme itse Klaukkalan tuntumassa mutta silti "kylässä". Kunnan keskuksissa (Klaukkala, kirkonkylä ja Rajamäki) on varmasti isompia koulu/päiväkotiyksiköitä ja levottomampia alueita mutta jos etsitte omakotitaloa tai rivaria niin vaihtoehtoja on runsaasti.Meidän kotipihalta ajaa lentoasemalle 20-30 minuutissa ja pääkaupunkiseudun isot kauppakeskukset ovat sopivan lähellä. Terveydenhoito on toiminut hyvin; lapsille on saanut hyvin ajan lääkärille, hammashoitolaan ja neuvolaan- ja näissä kaikissa palvelu on ollut ystävällistä ja hyvää. Kirjastossa olemme käyneet monta kertaa katsomassa ilmaisia nukketeatteriesityksiä - lastenkulttuuria parhaimmillaan. Harrastusmahdollisuuksia lisää sijainti; jos jotain harrastusta ei Nurmijärveltä löydy niin siedettävän matkan päässä on Hyvinkää sekä Espoo/Vantaa/Helsinki. Itse olen kaupungissa asuttujen vuosien jälkeen pitänyt siitä, että täällä tervehditään ja ventovieraankin kanssa voi jutella - sellaista minun kaipaamaani kylämeininkiä täältä vielä löytyy.

Vierailija
Viesti

Jäähalli ON ja todella hyvät mahdollisuudet harrastaa niin lätkää ja kaunoluistelua ja jalkapalloa, siellä on jopa joku lämmitettävä tekonurmi tai vastaava.

Myös muut liikuntaharrastukset on kattavat, tosin uimahallia ei ole.

Keskustaan jos mielii, ihan ok, löytyy laidasta laitaan asuntoja kerrostalosta omakotitaloon.

Citymarketin laajennus kesällä valmis, pieniä kauppoja tulee siihen myös.

S-market on hyvä.

Pikkukunta, joka on kasvava ja hintoja tostattava.

Junalla pääsee hyvin.Kokemuksia keravasta:

Liikaa kasvanut jo, aivan liian paljon yhteiskunnan elättejä, ei lapsiperheelle lainkaan.Järvenpää: kaunis kaupunki, paljon liikkeitä ja harrastusmahdollisuudet.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Aina joku räähkä tulee silmille räköttäen, että se on pa*ka paikkakunta jne jne.Minusta voit valita minkä haluat, muutamasta voin kertoa näkemykseni:Tuusula: juna tulee vain jokelaan (pohjoiseen, hyvinkään reunalle), tieyhteydet hyvät, hyrylän seudulla parhaat palvelut, kellokoskelaiset käy paljon järvenpäässä shoppailemassa. Lentokentälle 20-60min sijainnistasi riippuen (hki-vantaa)Hyvinkää: paisuu kuin pullataikina, melko monipuoliset palvelut, sairaala (HUS), siellä ja täällä alueita, melko maaseudusta aina ihan kaupunkiin, keskusta on tosin kamalan ruma ;) Juna ja 3. motari kulkee. Lentokentälle 1h. (hki-vantaa)

Järvenpää: näppärän kokoinen hyvillä palveluilla, juna ja motari kulkee, juna kahdestakin suunnasta, päärata ja oikorata. Paljon pks:lta tulleita lapsiperheitä helsigin järkkyjä hintoja pakoon. Hammashuolto ainakin hyvällä tolalla. Lentokentälle noin 30min (hki-vantaa).Nurmijärvi: minulle etäinen ja sen mitä tunnen niin minusta ainoastaan melko kehnojen autoyhteyksien varassa ja hinnat vanhasen perässä nousseet, mielikuva hajanaisesta paikasta, kyliä siellä täällä + keskusta. Lentokentälle taitaa mennä noin 1h (hki-vantaa).Sipoo: ehtaa ruotsinkielistä maaseutua, todellista haja-asutusseutua muutamaan aluetta lukuunottamatta, motari kulkee tietyllä reunalla, melko idyllinen, rannikolta sikakallis, tosin helsinki rohmus itelleen parhaat palat. Lentokentälle noin 30-60min riippuen missäpäin sitä oot.Kerava: kerava on aina kerava, ihan jees palvelut, terkkari, uimahalli jne aitoa 70-lukulaista laatua remppaa odotellessa, lääkäritilanne lehtien mukaan huono. Hyvät junayhteydet ja tieyhteydet. 20-25min lentokentälle (hki-vantaa).Mäntsälä: uusi oikorata nostanut kovasti hintoja, Anttilan seutu taitaa olla hittialuetta uusine taloineen, muutama uusi okt-alue keskustan tuntumassa, ei kovin häävit palvelut, ei taida olla jäähallia, ei ainakaan uimahallia, motari toki sentäs kulkee, mutta hki-vantaalle tunnin matka vähintään, jostain sälinkään takaa menee vielä enempi ja se on melko korpea, mäntsälän pohjoislaidoilta taitaa olla yli 20km jopa keskustaanPornainen: kiva maalaiskunta, kohtalaiset omapalvelut, hinnat nousseet paljon viimevuosina, halkia-keskustanseutu suosituinta aluetta, sitten laidoilla ihan landea kartanoineen jopa :) Isoin miinus ettei junarataa, eikä motaria lähellä, lentokentällekin yli 1h matka.Ööh, unohdinkohan jonkun listasta tai tuliko jo liikaa tietoa, sori, jos en vastannut kaikkeen :)


Vierailija
Viesti

Lainaus:

Lainaus:

Aina joku räähkä tulee silmille räköttäen, että se on pa*ka paikkakunta jne jne.Minusta voit valita minkä haluat, muutamasta voin kertoa näkemykseni:Tuusula: juna tulee vain jokelaan (pohjoiseen, hyvinkään reunalle), tieyhteydet hyvät, hyrylän seudulla parhaat palvelut, kellokoskelaiset käy paljon järvenpäässä shoppailemassa. Lentokentälle 20-60min sijainnistasi riippuen (hki-vantaa)Hyvinkää: paisuu kuin pullataikina, melko monipuoliset palvelut, sairaala (HUS), siellä ja täällä alueita, melko maaseudusta aina ihan kaupunkiin, keskusta on tosin kamalan ruma ;) Juna ja 3. motari kulkee. Lentokentälle 1h. (hki-vantaa)

Järvenpää: näppärän kokoinen hyvillä palveluilla, juna ja motari kulkee, juna kahdestakin suunnasta, päärata ja oikorata. Paljon pks:lta tulleita lapsiperheitä helsigin järkkyjä hintoja pakoon. Hammashuolto ainakin hyvällä tolalla. Lentokentälle noin 30min (hki-vantaa).Nurmijärvi: minulle etäinen ja sen mitä tunnen niin minusta ainoastaan melko kehnojen autoyhteyksien varassa ja hinnat vanhasen perässä nousseet, mielikuva hajanaisesta paikasta, kyliä siellä täällä + keskusta. Lentokentälle taitaa mennä noin 1h (hki-vantaa).Sipoo: ehtaa ruotsinkielistä maaseutua, todellista haja-asutusseutua muutamaan aluetta lukuunottamatta, motari kulkee tietyllä reunalla, melko idyllinen, rannikolta sikakallis, tosin helsinki rohmus itelleen parhaat palat. Lentokentälle noin 30-60min riippuen missäpäin sitä oot.Kerava: kerava on aina kerava, ihan jees palvelut, terkkari, uimahalli jne aitoa 70-lukulaista laatua remppaa odotellessa, lääkäritilanne lehtien mukaan huono. Hyvät junayhteydet ja tieyhteydet. 20-25min lentokentälle (hki-vantaa).Mäntsälä: uusi oikorata nostanut kovasti hintoja, Anttilan seutu taitaa olla hittialuetta uusine taloineen, muutama uusi okt-alue keskustan tuntumassa, ei kovin häävit palvelut, ei taida olla jäähallia, ei ainakaan uimahallia, motari toki sentäs kulkee, mutta hki-vantaalle tunnin matka vähintään, jostain sälinkään takaa menee vielä enempi ja se on melko korpea, mäntsälän pohjoislaidoilta taitaa olla yli 20km jopa keskustaanPornainen: kiva maalaiskunta, kohtalaiset omapalvelut, hinnat nousseet paljon viimevuosina, halkia-keskustanseutu suosituinta aluetta, sitten laidoilla ihan landea kartanoineen jopa :) Isoin miinus ettei junarataa, eikä motaria lähellä, lentokentällekin yli 1h matka.Ööh, unohdinkohan jonkun listasta tai tuliko jo liikaa tietoa, sori, jos en vastannut kaikkeen :)


Mäntsälästä kylläkin ajaa motarilla puolessa tunnissa Helsinkiin.


Et varmasti aja aamuruuhkassa

Vierailija
Viesti

Harrastusmahdollisuudet parhaat eli missään noissa muissa ei ole niin laajat:

löytyy laskettelurinne (josta ponnistaa olympiamitaliksi asti), uimala, moottoriurheilumahikset laajasti, valtakunnallisesti arvostettu lasten ja nuorten kuvataidekoulu, samoin arvostettu musiikkiopisto, näiden lisäksi tasokas tosin yksityinen Dance art tanssikoulu lapsille ja nuorille, paljon partiotoimintaa, yksi suomen suurimmista seurakunnista tarjoaa paljon toimintaa (mm pienoissähköautokerho lapsille).Hyvinkäälle on valmistumassa entistä kaupunkimaisempi keskusta tämän vuoden aikana, noista kunnista parhaat ostosmahdollisuudet uuden kauppakeskuksen myötä (ei tarvetta enää ostoksille muualla). Hyvinkää on noista myös suurin kaupunki, mutta täältä löytyy hyvin erityyppisiä asuinalueita kuitenkin.Paljon erilaisia päiväkotityyppejä, myös yksityisiä. Alueen ainoa sairaala (HUS), muuten en osaa sanoa terveyspalveluista, koska perheeni käytttää yksityisiä palveluita sillä saralla (joita useampi hyvä toimipiste hyvinkäällä)Suosittelen siis lapsiperheelle jo pelkästään harrastusmahisten vuoksi Hyvinkäätä.

Vierailija
Viesti

parasta on mielestäni kauniit maalaismaisemat, luonto on lähellä. Useita vanhoja asuinalueita, joissa maisema on muokkaantunut vuosikymmenien / vuosisatojen aikana.Kunta on pieni ja rauhallinen. Tuntuu turvalliselta lasten kanssa, mutta eipä täälläkään missään lintukodossa olla. Joku aika sitten oli aika iso huumerinki, jossa oli paljon nuoriakin mukana. Sama koskee kyllä kaikkia pk-seudun ympäristökuntia..Siinä ne hyvät puolet sitten tulikin. Lapset on huomioitu kunnassa todella huonosti. Päiväkotien tilannetta on kiristetty vuosi vuodelta. Kouluasioista on jatkuva vääntö - kyläkouluja on vaikka millä mitalla, mutta ne on varattu ruotsinkielisille. Maalaismaisemassa on se huono puoli, että koulumatkat monilla todella pitkiä. Kaikkein huonoin tilanne on kyllä niillä, joilla juuri alle 5 km koululle - ei saa koulukyytiä, mutta tiet vaarallsia (kapeita, valaisemattomia, vaaralliset risteykset, ei kevyen liikenteen väyliä juuri missään), eikä voi kuvitellakaan muuta kuin bussikyytiä. Nyt sentään lipun hinta laski kun liityttiin HSL:ään, mutta aikaisemmin sen vajaan 5 km matkan lippu maksoi 60 euroa kuussa yli 12-vuotiaalta..Koulukyytejä lukuunottamatta julkinen liikenne niin olematonta, että auto on oltava ja saa varautua kuskaamaan lapsia jatkuvasti.Harrastusmahdollisuuksia on nihkeästi. Jäähalli on ja monitoimihalli, ei uimahallia.Terveyskeskukseen kuulemma saa ajan aika hyvin, tosin päivystys on vain arkena klo 16 asti. Hammashoito ihan tukossa.Asuntojen hinnat on ihan taivaissa. Tuntuu, että ne nousee aina vaan.Kaikenkaikkiaan, lapsiperheen elämä on kyllä täällä aika haasteellista.. Kaikesta valituksesta huolimatta en pois muuttaisi, minulle on jo kasvanut juuret ja itselleni tärkeää on sijainti - lähellä Helsinkiä, mutta täysin maalaismaisemassa ja omassa rauhassa.

Vierailija
Viesti

Keravalla on tällä hetkellä erittäin huonosti päiväkoti/kerho asiat. Ei ole tilaa!Järvenpäässä en itse koskaan nuoruudessani viihtynyt enkä koskaan muuttaisi sinne takaisin.Sipoossa vietin osan lapssudestani. Ja jos rahaa olisi omaan taloon niin muuttaisin sipooseen.Hyvinkäällä en ole asunut, mutta en sinne haluisikaan.

Vierailija
Viesti

Ja meillä asuu tuttuja sipoossa. Eli tiedän ainakin noista koulukyytijutuista. Siellä ollaan erittäin tarkkoja koulukyydityksen suhteen. Katsovat metrilleen kuinka pitkä matka on ja saako kyydin. Jos bussi kulkee läheltä niin ette saa kyytiä vaikka olis matkaa 7km. Ekaluokkalainenkin yleiseen bussiin. Ainoastaan eskarilainen pääsee taksiin.Missä käytte töissä?

Täällä on ainakin hyvät päivähoitomahdollisuudet. Kaikki on saanut paikan jotka ovat hakeneet. Itsekkin sain keskellä kautta kolmelle lapselle hoitopaikat. Yhden eskarin iltapäivähoitoon/aamupäivä. 2lasta ihan lähelle päiväkotiin. Meidän jälkeenkin sai vielä paikan vuoden vaihteen tienoilla ja siltikin siihen ryhmään jäi joku paikka vielä vapaaksi.Esimerkki, meiltä ajaa malmille/itäkeskukseen 40 min.

Jos taas pitäisi lähteä helsingin keskustaan niin menis tunti.

Vierailija
Viesti

Hyvinkää on noista kaikkein suurin ja myös palveluiltaan paras. Sairaalan, uimalan ja paljon muuta monet ovat jo maininneet, mutta mulle tärkeää oli myös se, että tämä on ylipäätään vanha ja _oikea kaupunki_. En olisi voinut muuttaa muihin antamistasi vaihtoehdoista. Asuntojen hintakehityskin on täällä tosi myönteinen. Ja joku Kerava, jota ap ei edes listannut, se on sitten ihan sama kuin muuttaisi Korsoon kuten joku taisi ylempänä jo irviäkin. :D

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Nyt kaivataan mielipiteitä yllämainituista kaupungeista! Johonkin niistä pitäisi muuttaa, mikä olisi paras lapsiperheelle? Lapset 2,5 v ja 6 kk. Tärkeintä olisi että lasten asiat (mm. terveyspalvelut, päivähoito, kerhot, harrastukset) olisivat kunnossa. Plussaa hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, viihtyisä asuinalue (mitkä alueet?) ja ihanat ihmiset :)
ja meillä on täällä asiat tosi hyvin. TUo kolmonen vastasi Nurmijärven kohdalla täysin omien mielikuviensa varassa, mikä on vähän tyhmää, koska mulla on Järvenpäästä mielikuva että se on kolkko räkälä, jossa on paljon syrjäytyneitä ihmisiä. Tämä on vain vaikutelma jonka olen sieltä saanut, mutta ihan varmasti ihminen, joka asuu paikassa tietää paremmin.Nurmijärvellä tosiaan on kolme suurempaa kyläkeskittymää, on Nurmijärven keskusta, Rajamäki ja Klaukkala, joista viimeksi mainitussa me asumme. Klaukkalan keskustasta kulkee koko ajan busseja Helsinkiin, mutta totta on, että julkiset liikenneyhteydet voisivat olla paremmat. Kuitenkin tästä on tosi lyhyt matka 3-tielle, ja itselläni työmatka Pasilaan taittuu 25 minuutissa. Emme siis asu ihan Klaukkalan keskustassa edes.Päiväkotitilanne on täällä hyvä, ja ainakin kaikissa kolmessa päiväkodissa, joissa lapsiani on ollut, henkilökuntaa on ollut riittävästi, ja se on ollut pysyvää ja motivoitunutta. Samoin kerhot ja aivomet päiväkodit ja muut missä olemme käyneet on olleet tosi kivoja, esim. kerhoa oli tarjolla 3krt/vko 3h kerrallaan seurakunnan puolesta, ja sitten oli kaikkia erilaisia seikkailukerhoja isommille jne.Terveyskeskuspalvelut toimivat erinomaisesti, samoin päivystys Nurmijärven keskustassa. Harrastusmahdollisuuksia löytyy tosi kivasti, ja pari kivaa uimarantaa on lähietäisyydellä.On täällä paljon miinuksiakin, just tuo julkinen liikenne, ja tuntuu että kunnan päättäjät on suorastaan idiootteja, olleet jo HYVIN pitkään. Esim. junaratahankkeen kanssa on vetkuteltu jo vuosikymmeniä, vaikka se olisi tosi lyhyt veto mitä tarvittaisiin tästä, ja aivan varmasti tarpeellinen. Oikein mitään ei nykyiset päättäjät tunnu saavan aikaiseksi, ja esim. Klaukkalan uimahalli-hanke sai väistyä, kun kunnanisät päättivät että syrjäkylä-Rajamäen uimahalliin tehdään massiivinen remontti...Vierailija
Viesti

Hyvinkää ei missään tapauksessa. Hirveän ikäviä ihmisiä ja väkivaltainen ilmapiiri. Nurmijärvellä on nuoriso kovin levotonta ja ilmeisesti on huumeongelmaakin. Järvenpää taitaa myös olla levottoman alueen maineessa ja Mäntsälästä on pitkä matka kaikkialle.

Vierailija
Viesti

Mihinkään puoli tuntia motaria Helsinkiin -propagandaan ei kannata tuudittautua jos työpaikka on kantakaupungissa tai vielä pahempaa Etelä-Helsingissä. Pakilasta kestää aamuruuhkassa puolisen tuntia keskustaan. Monesti pyöräillen menisi nopeampaan. Mäntsälästä ei millään aja puolessa tunnissa vaikka Fredrikinkadulle töihin jos joutuu tekemään normaalia virka-aikaa.Jos työmatkoihin käytettävä aika on kriteeri, niin Sipooseen ei kantsi muuttaa jos työpaikat on Espoossa.Työkaveri on Keravalta, hän kyllästyi junaan, koska lapsille tuli pitkät hoitopäivät ihan vaan sen takia että syksyn ja talven junat myöhästelee niin paljon.Kantsii testailla niitä yhteyksiä ihan ruuhka-aikaan. Sitten näkee mikä on järkevää.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Mihinkään puoli tuntia motaria Helsinkiin -propagandaan ei kannata tuudittautua jos työpaikka on kantakaupungissa tai vielä pahempaa Etelä-Helsingissä. Pakilasta kestää aamuruuhkassa puolisen tuntia keskustaan. Monesti pyöräillen menisi nopeampaan. Mäntsälästä ei millään aja puolessa tunnissa vaikka Fredrikinkadulle töihin jos joutuu tekemään normaalia virka-aikaa.Jos työmatkoihin käytettävä aika on kriteeri, niin Sipooseen ei kantsi muuttaa jos työpaikat on Espoossa.Työkaveri on Keravalta, hän kyllästyi junaan, koska lapsille tuli pitkät hoitopäivät ihan vaan sen takia että syksyn ja talven junat myöhästelee niin paljon.Kantsii testailla niitä yhteyksiä ihan ruuhka-aikaan. Sitten näkee mikä on järkevää.


Tosin kaikillahan ei osu työmatkat ruuhka-aikaan, kuten minulla ja miehelläni, joten meidän kohdalla se 25 min. Klaukkala-Pasila pitää paikkansa.Ja mä olen asunut aika monessa paikassa Helsingissä, ja ihan samalla tavalla se liikenne on TOSI hidasta, jos pitää kaupungin läpi kulkea töihin. Esim. mun koulumatka aikanaan Lauttasaari-Arabianranta otti aina vähintään tunnin. Paljon nopeammin pääsee sinne Arabianrantaan sieltä Mäntsälästä. Tai Vaikka tuo Lauttasaari-Pasila, työkaveri tulee sieltä, ja vähintään yhtä kauan se ottaa, vaikka ei olisi ruuhka-aikakaan.Eli jos mahdollista, asuinpaikkaa valitessa kannattaa miettiä mitä reittiä töihin kulkee. Ne työmatkat tulee kuitenkin viemään niin ison osan arjesta, että se on syytä ottaa huomioon.

Vierailija
Viesti

Muutimme kesällä pois Klaukkalasta, koska:

a) palvelut oli siellä täällä ripoteltuna

b) ilman kahta omaa autoa ei pärjännytMiten voit kehua terveyspalveluja? Omalääkärille saattoi saada ajan, mutta yleensä ei. Koskaan ei päässyt omalle lääkäriasemalle hoitoon, jos aamulla kyseli aikoja, vaan aina ohjattiin kirkonkylän päivystykseen jonottamaan. Ja me siis asuttiin siellä melkein 10 vuotta, että tiedän aika paljon kylän toiminnasta.Muutimme Keravalle ja olen tyytyväinen. Erona Järvenpäähän on se, että junat Helsinkiin kulkee paljon paremmin. On sekä "hitaasti" kulkeva paikallisjuna, joka pysähtelee pienilläkin väliasemilla, että Lahden ja Riihimäen suunnista tulevat nopeammat lähijunat.Kaikki palvelut löytyy; uimahalli, jäähalli, urheilu- ja jalkapallokentät, kuntoradat, musiikkiopisto, tanssiopisto, kirjasto jne. kävelyetäisyydeltä. Nyt ei mene turhiin siirtymiin tuhottomasti aikaa.Päiväkoteja on useita erilaisia, yksityisiäkin lähes kymmentä erilaista. Muutimme nopealla aikataululla kesäsulun aikana ja silti löysimme mieleiset hoitopaikat (huom. molemmat lapset samassa päiväkodissa!). Ehkä tuuria, en tiedä?Harkitsimme Järvenpäätäkin, mutta nuo kulkuyhteydet ja se, että Kerava kuuluu HSL-alueeseen, vetivät pidemmän korren. Muuten kaupungit olivat vertailuissamme varsin tasa-arvoiset.Lainaus:


Terveyskeskuspalvelut toimivat erinomaisesti, samoin päivystys Nurmijärven keskustassa. Harrastusmahdollisuuksia löytyy tosi kivasti, ja pari kivaa uimarantaa on lähietäisyydellä.On täällä paljon miinuksiakin, just tuo julkinen liikenne, ja tuntuu että kunnan päättäjät on suorastaan idiootteja, olleet jo HYVIN pitkään. Esim. junaratahankkeen kanssa on vetkuteltu jo vuosikymmeniä, vaikka se olisi tosi lyhyt veto mitä tarvittaisiin tästä, ja aivan varmasti tarpeellinen. Oikein mitään ei nykyiset päättäjät tunnu saavan aikaiseksi, ja esim. Klaukkalan uimahalli-hanke sai väistyä, kun kunnanisät päättivät että syrjäkylä-Rajamäen uimahalliin tehdään massiivinen remontti...
Vierailija
Viesti

asunnut 35 v ja pojan perhe, 3 lasta, ovat saaneet hyvin kaikki palvelut. ihana uusi uimahalli ja halvat liput sinne.

Itse ole asunut eripuolilla etelä-suomea nurempana ja toinen hyvä paikka olisi Hyvinkää.

Nyt jo eläkeläisenäkin olen saanut Jäkessä palvelut hyvin ja kaikki on mallillaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat