Saako raskaana syödä silliä?

Vierailija

Ah mitä herkkua uudet perunat ja silli.

Kommentit (15)

Vierailija

Lainaus:

Ah mitä herkkua uudet perunat ja silli.




Suositusten mukaan ei saa syödä kypsentämätöntä kalaa, jota sillikin on. Suola ei tuhoa listeriaa.



Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Ah mitä herkkua uudet perunat ja silli.

Suositusten mukaan ei saa syödä kypsentämätöntä kalaa, jota sillikin on. Suola ei tuhoa listeriaa.


ei suositella syötävän tyhjiöpakattuja kylmäsavustettuja ja graavisuolattuja kalatuotteita listeriariskin vuoksi. Silli sen sijaan ei ole suomalaisten suositusten mukaisilla vältettävien ruoka-aineiden listalla. Kovin suolaistahan silli sen sijaan on, joten sen vuoksi ei valtavia määriä kannata ahmia.

Vierailija

Listeriaa on huomattavasti todennäköisemmin tyhjiöpakatussa kinkkuleikkeleessä kuin sillipurkissa. Tai tyhjiöpakatussa lämminsavustetussa eli KYPSENNETYSSÄ lohessa. ÄLÄ JAA VÄÄRÄÄ TIETOA, PLEASE!



Tietenkin silliä saa syödä. Ja usein se on ihan hyväkin juttu, kun monilla (kuten itselläni) tuntuu verenpaine laskevan tosi alhaiseksi raskausaikana :-)





Lainaus:

Lainaus:

Ah mitä herkkua uudet perunat ja silli.

Suositusten mukaan ei saa syödä kypsentämätöntä kalaa, jota sillikin on. Suola ei tuhoa listeriaa.


Vierailija

Riskielintarvikkeet

Listerian suhteen riskielintarvikkeita ovat sellaisenaan syötävät tuotteet, joilla on pitkä säilyvyysaika ja joissa listeria pystyy lisääntymään. Tähän ryhmään kuuluvat erityisesti tyhjiöpakatut, kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalastustuotteet ja mäti. Näiden tuotteiden valmistusprosessit eivät tuhoa listeriaa. Riskielintarvikkeina pidetään myös pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja juustoja, muita pehmeitä juustoja, kuten home- ja tuorejuustot, sekä leikkeleitä ja pateita. Kovissa juustoissa listeria ei pysty lisääntymään. Näistä ei Suomessa tehdyissä tutkimuksissa ole juurikaan todettu listeriaa.



Vierailija

Lainaus:

Riskielintarvikkeina pidetään myös pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja juustoja, muita pehmeitä juustoja, kuten home- ja tuorejuustot, sekä leikkeleitä ja pateita. Kovissa juustoissa listeria ei pysty lisääntymään. Näistä ei Suomessa tehdyissä tutkimuksissa ole juurikaan todettu listeriaa.


Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Riskielintarvikkeina pidetään myös pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja juustoja, muita pehmeitä juustoja, kuten home- ja tuorejuustot, sekä leikkeleitä ja pateita. Kovissa juustoissa listeria ei pysty lisääntymään. Näistä ei Suomessa tehdyissä tutkimuksissa ole juurikaan todettu listeriaa.





muita pehmeit juustoja, kuten home- ja tuorejuustot = Aurajuusto ei ole ok...

Vierailija

Olkootkin homejuusto, mutta se tehdään pastöroidusta maidosta. Pidän riskiä pienenä ja kyllä - syön sitä surutta!



Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Riskielintarvikkeina pidetään myös pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja juustoja, muita pehmeitä juustoja, kuten home- ja tuorejuustot, sekä leikkeleitä ja pateita. Kovissa juustoissa listeria ei pysty lisääntymään. Näistä ei Suomessa tehdyissä tutkimuksissa ole juurikaan todettu listeriaa.

muita pehmeit juustoja, kuten home- ja tuorejuustot = Aurajuusto ei ole ok...


Vierailija

selitti mulle et he pakastavat lohen aina!



Siis näin: lohi putsataan, maustetaan ja suolataan. HETI pakastimeen, jossa 1 vrk. Kun lohi sulaa se samalla suolautuu ja maustuu. Lohi voidaan ottaa yöksi jääkaappiin sulamaan.



Rasvasillissä on paljon Omega-3. Osta irtonainen rasvasilli, poista evät, sisälmys ja nahka. Tee fileet ja jätä jääkylmään veteen n. tunniksinäin saat liian suolan pois. Kiehauta nopeasti vedessä ja silpu sipulia joukkoon ja nauti.

Voithan vielä tsekata rasvasillin Evirasta!

Vierailija

Tämä ei sinänsä vastaa kysymykseen, mutta näillä sivuilla on aika paljon "faktoina" esitettyjä juttuja. Itse en luottaisi kenenkään täällä kirjoittamaan, vaan tarkistaisin asian viranomaistaholta. Lienee parasta faktaa mitä on saatavilla ja itse en ainakaan koe olevani asiantuntijaa fiksumpi.

Vierailija

Vanah ketju, mutta ehkä tän joku muukin lukee kun mäkin tänne eksyin.
Listeriaa tavattiin Suomessa vuonna 2010 poikkeuksellisen paljon, eli (säälittävät) 71 tapausta kun aikaisempina vuosina vastaava luku on ollut 20-50.

Sairastuneista yli puolet oli yli 70- vuotiaita, ei suinkaan raskaana olevia naisia. Keittiölogiikalla uskaltaisinkin väittää, että syy listeriaan ei ollut elintarvikkeessa itsessään, vaan sen säilytyksessä. Perusnuuka vanhus oli syönyt jo vähän liian monena päivänä sitä tarjouksesta ostettua kokonaista graavikalaansa kun ei raaskinut "hyvää ruokaa" poiskaan heittää.

Terve järki ja silliä kiitos :)

Vierailija
Vierailija

Vanah ketju, mutta ehkä tän joku muukin lukee kun mäkin tänne eksyin.
Listeriaa tavattiin Suomessa vuonna 2010 poikkeuksellisen paljon, eli (säälittävät) 71 tapausta kun aikaisempina vuosina vastaava luku on ollut 20-50.

Sairastuneista yli puolet oli yli 70- vuotiaita, ei suinkaan raskaana olevia naisia. Keittiölogiikalla uskaltaisinkin väittää, että syy listeriaan ei ollut elintarvikkeessa itsessään, vaan sen säilytyksessä. Perusnuuka vanhus oli syönyt jo vähän liian monena päivänä sitä tarjouksesta ostettua kokonaista graavikalaansa kun ei raaskinut "hyvää ruokaa" poiskaan heittää.

Terve järki ja silliä kiitos :)

Näin nimenomaan, keskenmenotapauksia ei ole edes joka vuosi. Suurin osa listerioosiin sairastuneista on vanhuksia ja he ovat saaneet sen juurikin huonosti säilytetyistä ruoista ja useimmin juurikin laitoskeittiöissä käytetyistä ulkomaisista pakastevihanneksista ja - marjoista. 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat