Keskustelualueen säännöt

Parhaimmat täytteet VOILEIPÄKAKKUUN? :)

Onhan nuita ohjeita netti pullollaan, mutta onko sinulla juuri se paras resepti :D ? Ajattelin tehdä sekä kala- että kinkku(meetvursti)voileipäkakut viikonlopuksi. Kiitos avusta :)

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 10:24"]

Onhan nuita ohjeita netti pullollaan, mutta onko sinulla juuri se paras resepti :D ? Ajattelin tehdä sekä kala- että kinkku(meetvursti)voileipäkakut viikonlopuksi. Kiitos avusta :)

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

kalaisan kakun paras täyte:

savupallasta, majoneesia ja tilliä muussattuna tahnaksi.

Savutäytettä ei kannata laittaa kuin yhteen kerrokseen.

Pinnalle tuohon tahnaan sopivat mm ohuet retiisiviipaleet, kurkkusilppu ja katkaravut.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 10:46"]

savupallasta, majoneesia ja tilliä muussattuna tahnaksi.

Savutäytettä ei kannata laittaa kuin yhteen kerrokseen.

Pinnalle tuohon tahnaan sopivat mm ohuet retiisiviipaleet, kurkkusilppu ja katkaravut.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Itse tein viimeksi juhliin

Kinuskikissan blogista löytyvän kinkku-salamivoileipäkakun, ja täytyy kyllä sanoa, että hyvää oli!

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 10:49"]

Kinuskikissan blogista löytyvän kinkku-salamivoileipäkakun, ja täytyy kyllä sanoa, että hyvää oli!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Lihaisaan kakkuun

on myös yhteen kerrokseen passeli täyte:

sekoita maksamakkaraan tai maksapasteijaan oikeaa huoneenlämpöön pehmennyttä voita ja vaivaa niistä yhtenäinen tahna. Vähäsen mustapippuria sekaan.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 10:49"]

on myös yhteen kerrokseen passeli täyte:

sekoita maksamakkaraan tai maksapasteijaan oikeaa huoneenlämpöön pehmennyttä voita ja vaivaa niistä yhtenäinen tahna. Vähäsen mustapippuria sekaan.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Joku kinkkutäyte tai sitten maksamakkaraa

ei mitää kalahöskää, ne on yleensä pahoja

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 10:56"]

ei mitää kalahöskää, ne on yleensä pahoja

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

No eihän kala- ja lihatäytteitä tietenkään samaan kakkuun laiteta.

Syö sinä lihaisa kakku ja jätä kalahöskät mulle.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 10:58"]

Syö sinä lihaisa kakku ja jätä kalahöskät mulle.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

kiitos :D

savupallas täytteenä on aika erikoinen.. itse asiassa se oli lapsena mun ja äitin suurta herkkua enkä muista milloin viimeksi olisin sitä maistanut, kiitos kun muistutit

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:00"]

savupallas täytteenä on aika erikoinen.. itse asiassa se oli lapsena mun ja äitin suurta herkkua enkä muista milloin viimeksi olisin sitä maistanut, kiitos kun muistutit

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tämä sopii vegeille ja lihansyöjille:

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2157&rname=kreikkalainen_voileip%C3%A4kakku

Aivan huippukakku! Jengi pyytää tätä juhliin, joita järjestän ja olen tehnyt sitä esim ylppäreihin siskolleni jne.

Tämän saa tehtyä helposti myös laktoosittomana (siis ei vain vähälakt., vaan TÄYSIN laktoosittomana!).

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:16"]

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2157&rname=kreikkalainen_voileip%C3%A4kakku

Aivan huippukakku! Jengi pyytää tätä juhliin, joita järjestän ja olen tehnyt sitä esim ylppäreihin siskolleni jne.

Tämän saa tehtyä helposti myös laktoosittomana (siis ei vain vähälakt., vaan TÄYSIN laktoosittomana!).

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

oikeesti kaikki tahnat on yäk

Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:17"]

Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

No nämä just ovat yök. Einestä kehiin vaan...

Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.


[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:20"]

[quote]

Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

täyte

Maksaa en laittaisi ollenkaan. Johtuu siitä, että en sitä muutenkaan syö. Vähän sellainen koiranmakkarainen fiilis siitä tulee. Tuorejuustot ja maustetut sulatejuustot ovat ihan toimivia. Niihin voi lisätä kinkkupaloja, kasviksia tai yrttejä sekaan.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:20"]

Maksaa en laittaisi ollenkaan. Johtuu siitä, että en sitä muutenkaan syö. Vähän sellainen koiranmakkarainen fiilis siitä tulee. Tuorejuustot ja maustetut sulatejuustot ovat ihan toimivia. Niihin voi lisätä kinkkupaloja, kasviksia tai yrttejä sekaan.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Savulohikakku on parasta

ja menee aina paremmin kuin lihakakut. Eli tummaa ja vaaleaa leipää, kostukkeeksi kalalientä. Väleihin lämminsavulohta, katkiksia, cremefraichea ja tilliä.

Toinen hyvä kalatäyte on kylmäsavulohi, tilli, tuorejuusto ja raejuusto. Mausteet sen mukaan mitä tuorejuustoa laittaa.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:21"]

ja menee aina paremmin kuin lihakakut. Eli tummaa ja vaaleaa leipää, kostukkeeksi kalalientä. Väleihin lämminsavulohta, katkiksia, cremefraichea ja tilliä.

Toinen hyvä kalatäyte on kylmäsavulohi, tilli, tuorejuusto ja raejuusto. Mausteet sen mukaan mitä tuorejuustoa laittaa.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

kalakakkuun

täytteeksi savustettua lohta, keitettyjä munia, tuorejuustoa, mausteita (sitruuna, tilli, pippuri/sitruunapippuri...) toiseen väliin tuorekurkkua josta on keskusta koverrettu pois, fetajuustoa ja tuorejuustoa mausteeksi vaikka valkopippuria.

Lihakakkuun
kinkkua, omenaa, persiljaa ranskankermaa, tuorejuustoa, maustekurkkua, mausteita

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:23"]

täytteeksi savustettua lohta, keitettyjä munia, tuorejuustoa, mausteita (sitruuna, tilli, pippuri/sitruunapippuri...) toiseen väliin tuorekurkkua josta on keskusta koverrettu pois, fetajuustoa ja tuorejuustoa mausteeksi vaikka valkopippuria.

Lihakakkuun
kinkkua, omenaa, persiljaa ranskankermaa, tuorejuustoa, maustekurkkua, mausteita

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

tästä "ohjeesta"puuttuu vain

Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.



...sekaan muussattu maksalaatikko

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:24"]

[quote]

[quote]

Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.

[/quote]


[/quote]


...sekaan muussattu maksalaatikko

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Paras ohje voileipäkakkuun on:

ÄLÄ TEE OLLENKAAN

Ketä aiot kiduttaa tuolla ällötyksellä? Miettisit edes vähän niitä syöjiä!

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:27"]

ÄLÄ TEE OLLENKAAN

Ketä aiot kiduttaa tuolla ällötyksellä? Miettisit edes vähän niitä syöjiä!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

on ihmisiäk jotka nimenomaan tykkäävät voileipäkakuista

heille niitä kai kannattaa tehdä, eikä se ole kidustusta, vaan hyvänäpitoa.

Oma suosikkitäytteeni on kinkkuananas:

siihen tulee savukinkkurouhetta, tölkillinen ananasmurskaa, 1-1½ desiä maitorahkaa, 1-1½dl ranskankermaa, turaus (kevyt)majoneesia, pari rkl dijoninsinappia, mustapippuria, ½tl suolaa ja paljon silputtua persiljaa

Ei ole liina tunkkainen, vaan pikemminkin raikas.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:49"]

heille niitä kai kannattaa tehdä, eikä se ole kidustusta, vaan hyvänäpitoa.

Oma suosikkitäytteeni on kinkkuananas:

siihen tulee savukinkkurouhetta, tölkillinen ananasmurskaa, 1-1½ desiä maitorahkaa, 1-1½dl ranskankermaa, turaus (kevyt)majoneesia, pari rkl dijoninsinappia, mustapippuria, ½tl suolaa ja paljon silputtua persiljaa

Ei ole liina tunkkainen, vaan pikemminkin raikas.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

oho, no me ja meidän vieraat

ollaan ihan tolloja kun tykätään voileipäkakuista :D parasta juhlissa! On tarjolla toki muutakin joten ketään ei pakoteta syömään näitä ällötyksiä.. :) kiitos, loistavia ohjeita! Ap

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 12:50"]

ollaan ihan tolloja kun tykätään voileipäkakuista :D parasta juhlissa! On tarjolla toki muutakin joten ketään ei pakoteta syömään näitä ällötyksiä.. :) kiitos, loistavia ohjeita! Ap

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Vähän loivempi asenne kuin tällä vastaajalla:

ÄLÄ TEE OLLENKAAN

Ketä aiot kiduttaa tuolla ällötyksellä? Miettisit edes vähän niitä syöjiä!



Kaikkihan ne maistuvat suunnilleen samalta, koska niissä on sitä tuorejuusto-/ majoneesi-/ tiesmitä tahnaa välissä. Ja sitten käytetään kaupan valmista, rasvaista, hormonikasvatettua graavi- tai kylmäsavulohta tai vaihtoehtoisesti vetistä, vaaleanpunaista, tehokasvatettua, mautonta "palvikinkkua" täytteinä. Yrttejä ja mausteita vältetään. Tahnaa on aina enemmän kuin kalaa/ lihaa, joten voileipäkakku maistuu yhdentekevältä tahnalta ja vain etäiseti täytteeltä.
Leipä on usein neliskanttista höttöä vaikka kaupoista saa parempaakin, "oikeaa" leipää".

Mutta ei enää kritiikkiä, vaan ideoita ...
Täytteen lohen tai mielummin siian voi graavata itse, tulee paljon parempaa. Kassisiikakin graavautuu hyvin. Voi käyttää sitruunaa, roseepippureita, vodkaa, konjakkia ...
Entäs ruisleipäpohjainen voileipäkakku, jonka välissä on sillikaviaaria? Tilliä ja kovaksikeitettyä kananmunaa kaveriksi.
Tai sitä "palvikinkkua", mutta leipäkerrosten väliseen tahnaan kunnolla dijonsinappia ja silputtuja cocktailkurkkuja, rakuunaa?
Tai silputtua parmankinkkua, pieneksi revittyä mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, (itse tehtyä) pestoa, oliiviöljyä, valkosipulia, oliiveja ja ciabattaleipää?
Hormonilohen seuraksi silputtuja katkarapuja, siianmätiä, paljon tilliä - eräänlainen Toast Skagen-versio?
Maalaisleipään tsatsikia, kypsää, revittyä lampaanlihaa, sitruunamehua, silputtua jäävuorisalaattia, silputtuja tomaatteja (siemenet pois, ettei vetisity!)
Setsuurityyppistä leipää tai muuta maukasta limppua, pastramia, silputtuja maustekurkkuja, smetanaa ...
Leivän voi sitten laittaa koristeellisesti esille salaattipedille, viillellä sen pintaa ja laittaa viiltoihin kurkkua, tomaatia, sitruunansiivuja, mustia oliiveja ... mitä vaan täytteeseen sopivaa. Ettei se ole se vetistyvä tahnamöhkäle jonka päällä muutama murheellinen tomaatti-, kananmuna- tai kurkkusiivu ja vähän isomunaista kirjolohenmätiä ...
Ennenkaikkea sitä tahnaa ja leipää vähemmän, mausteita ja täytettä enemmän!

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 13:00"]

[quote]

ÄLÄ TEE OLLENKAAN

Ketä aiot kiduttaa tuolla ällötyksellä? Miettisit edes vähän niitä syöjiä!

[/quote]



Kaikkihan ne maistuvat suunnilleen samalta, koska niissä on sitä tuorejuusto-/ majoneesi-/ tiesmitä tahnaa välissä. Ja sitten käytetään kaupan valmista, rasvaista, hormonikasvatettua graavi- tai kylmäsavulohta tai vaihtoehtoisesti vetistä, vaaleanpunaista, tehokasvatettua, mautonta "palvikinkkua" täytteinä. Yrttejä ja mausteita vältetään. Tahnaa on aina enemmän kuin kalaa/ lihaa, joten voileipäkakku maistuu yhdentekevältä tahnalta ja vain etäiseti täytteeltä.
Leipä on usein neliskanttista höttöä vaikka kaupoista saa parempaakin, "oikeaa" leipää".

Mutta ei enää kritiikkiä, vaan ideoita ...
Täytteen lohen tai mielummin siian voi graavata itse, tulee paljon parempaa. Kassisiikakin graavautuu hyvin. Voi käyttää sitruunaa, roseepippureita, vodkaa, konjakkia ...
Entäs ruisleipäpohjainen voileipäkakku, jonka välissä on sillikaviaaria? Tilliä ja kovaksikeitettyä kananmunaa kaveriksi.
Tai sitä "palvikinkkua", mutta leipäkerrosten väliseen tahnaan kunnolla dijonsinappia ja silputtuja cocktailkurkkuja, rakuunaa?
Tai silputtua parmankinkkua, pieneksi revittyä mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, (itse tehtyä) pestoa, oliiviöljyä, valkosipulia, oliiveja ja ciabattaleipää?
Hormonilohen seuraksi silputtuja katkarapuja, siianmätiä, paljon tilliä - eräänlainen Toast Skagen-versio?
Maalaisleipään tsatsikia, kypsää, revittyä lampaanlihaa, sitruunamehua, silputtua jäävuorisalaattia, silputtuja tomaatteja (siemenet pois, ettei vetisity!)
Setsuurityyppistä leipää tai muuta maukasta limppua, pastramia, silputtuja maustekurkkuja, smetanaa ...
Leivän voi sitten laittaa koristeellisesti esille salaattipedille, viillellä sen pintaa ja laittaa viiltoihin kurkkua, tomaatia, sitruunansiivuja, mustia oliiveja ... mitä vaan täytteeseen sopivaa. Ettei se ole se vetistyvä tahnamöhkäle jonka päällä muutama murheellinen tomaatti-, kananmuna- tai kurkkusiivu ja vähän isomunaista kirjolohenmätiä ...
Ennenkaikkea sitä tahnaa ja leipää vähemmän, mausteita ja täytettä enemmän!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Meillä näin

Kun kakkuun tulee monta kerrosta niin meillä on erittäin maistuvat välit saatu näin:

majoneesia, johon on eri välien mukaan sekoitettu kananmunaa, kinkkua, kurkku + sipuli, raejuusto. Yksinkertaista ja nopeaa. Päälle maustettua sulatejuustoa, jota kannattaa hieman lämmittää ennen levitystä. Koristelu kasvikset, juusto ja kinkku sekä tietenkin vinirypäleillä.

Leipänä voipi käyttää oikein hyvin erilaisia paahtoleipiä, joista leikkaan reunat pois ja kostutan välit lihaliemikuutiovedellä.

Meillä monet odottavat synttereille tullessaankin jo näitä hyvin maistuvia kakkuja.

[quote author="Vierailija" time="06.04.2011 klo 14:02"]

Kun kakkuun tulee monta kerrosta niin meillä on erittäin maistuvat välit saatu näin:

majoneesia, johon on eri välien mukaan sekoitettu kananmunaa, kinkkua, kurkku + sipuli, raejuusto. Yksinkertaista ja nopeaa. Päälle maustettua sulatejuustoa, jota kannattaa hieman lämmittää ennen levitystä. Koristelu kasvikset, juusto ja kinkku sekä tietenkin vinirypäleillä.

Leipänä voipi käyttää oikein hyvin erilaisia paahtoleipiä, joista leikkaan reunat pois ja kostutan välit lihaliemikuutiovedellä.

Meillä monet odottavat synttereille tullessaankin jo näitä hyvin maistuvia kakkuja.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Aihe vapaa
Keskustelualueen säännöt
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä