"Valitsemaanne numeroon ei oteta puheluja" What???

Vierailija

Enpä ole ennen moista tiedotusta saanut.

Kommentit (17)

Vierailija
Viesti

kaikennäköisiä kokous-profiileja ynnä muita, jolloin puheluitten vastaanotto on estetty. Tai että voi määritellä, että vain tiettyjen henkilöitten soitot pääsevät läpi. Mikäs viesti silloin kuuluu?

Ja jotain palveluja on, ettei tuntemattomasta numerosta oteta puheluita vastaan (siis jos numeron näkyminen on estetty).

Vierailija
Viesti

[quote]

ei se vaikuta puhelujen vastaanottamiseen.

Lainaus:

laskut maksamatta.

[quote]


Kyllähän vaikuttaa! Vai luuletko että jos sulla on laskut maksamatta ja liittymä suljettu sen takia niin sulle vois kuitenkin soittaa?? Tampio...

Vierailija
Viesti

</p> <p>[quote]</p> <p>ei se vaikuta puhelujen vastaanottamiseen.<br /><br />Lainaus:<br /><br />laskut maksamatta.</p> <p>[quote kirjoitti:


Kyllähän vaikuttaa! Vai luuletko että jos sulla on laskut maksamatta ja liittymä suljettu sen takia niin sulle vois kuitenkin soittaa?? Tampio...
Tiedän tuon. Laskut maksamatta ja puhelut eivät mene läpi!!

Vierailija
Viesti

niin ääni ilmoittaa

"Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä"Eli sama kuin känny olisi kiinni tai kuuluvuusalueen ulkopuolella.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

MorreD - 28.12.2010 18:20 (11/11)

Ymmärtääkseni jos lasku on maksamatta

niin ääni ilmoittaa

"Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä"Eli sama kuin känny olisi kiinni tai kuuluvuusalueen ulkopuolella.


Ei kun sillon tulee just tuo että "valitsemaanne numeroon ei oteta puheluita vastaan"

Vierailija
Viesti

Meillä ainakin on välillä kuulunut toi "ei oteta vastaa puheluja" tytön puhelimeen soitettaessa ja akku on ollut vaan loppu. Eikä koskaan laskut maksamatta :)

Vierailija
Viesti

Täällä on sellainen av-mamma jolla on asiasta ollut ihan omakohtaista kokemusta.

Vierailija
Viesti

Operaattorin puheluidenvälitysjärjestelmässä pyritään välittämään systemaattisesti tietynlainen virheilmoitus aina tietynlaisesta vikatilanteesta.Normaalitilanteessa, kun liittymän laskut ovat maksamatta, niin liittymälle useimmiten tulee tilapäinen esto, joka estää puheluitten sekä viestien välittämisen ja vastaanottamisen, jolloin liittymään soitettaessa kuuluu nauhoite: "Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä" mutta tapauskohtaisesti voi kuulua myös "Valitsemaanne numeroon ei oteta vastaan puheluita". Se, miten järjestelmä valitsee oikean vastausnauhoitteen, riippuu siitä miten todenmukaista tietoa järjestelmä välittää eteenpäin liittymän senhetkisestä tilasta ja miten sulku on toteutettu.Laskujen takia suljettu liittymä voi olla joissain tapauksissa suljettu myös yksisuuntaisesti: Tämä tarkoittaa sitä, että liittymällä ei pysty kerryttämään laskua, mutta sillä voi vastaanottaa puheluita ja viestejä, niin kauan kun tapahtumat ovat maksuttomia. Useimmiten tätä kutsutaan lähtevien puheluitten estoksi tai lähtevän liikenteen estoksi.Kun liittymä on kuuluvuusalueen ulkopuolella tai signaali puhelimen ja tukiaseman välillä katkeaa syystä tai toisesta, niin normaali virheilmoitus on: "Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä." Ääritilanteessa voi myös kuulua viesti "Numerovalinta väärin, tarkista numero" tai "Numeroa ei löydy, tarkista numero."Virheilmoituksen kuulumiseen vaikuttaa oleellisesti se, missä tilassa järjestelmä tulkitsee liittymän olevan. Jos esim. käy niin, että ensin liittymä päätyy kuuluvuusalueen ulkopuolelle ja vasta sen jälkeen liittymälle tulee laskun maksamattomuudesta johtuva sulku, tällöin liittymään soitettaessa kuuluu se nauhoite jonka järjestelmä tulkitsee olevan lähempänä totuutta, eli useimmiten sen mukaan että mikä on viimeinen hetki jolloin liittymä on ollut yhteydessä järjestelmään. Kuuluvuusalueen ulkopuolella olevalle liittymälle tehdyt muutokset tai estot eivät välttämättä päivity puhelinlaitteeseen ennenkuin laite on käynnistetty uudestaan tai ennenkuin laite seuraavan kerran avaa yhteyden lähimmän tukiaseman kanssa. Tämä riippuu pitkälti tehtävästi muutoksesta, koska osa vaatii käskyn päivittämisen puhelinlaitteen ja verkon välillä, kun taas osa voidaan tehdä operaattorin suunnasta "yksisuuntaisesti" eli laitteen ei tarvitse olla verkossa että muutos astuisi voimaan.

Vierailija
Viesti

Viitaten viestiin Vierailija - 12.06.11 09:22Älkää siis ottako niitä järjestelmän lähettämiä nauhoitteita kuin raamatun säkeitä, ne ovat koneellisen järjestelmän tulkkaama ilmoitus todennäköisimmästä tilanteesta, joka ei valitettavasti ole absoluuttisen erehtymätön.Virhemarginaali ei ole iso, mutta kuten tuli todettua, nauhoite riippuu niin pitkälti siitä että

A. onko järjestelmä saanut ajantasaisen tiedon puhelinlaitteen tilasta nauhoitteen lähetyshetkellä, ja

B. minkälaisia muutoksia liittymälle on tehty ennen mahdollista sulkua, koska päällekkäiset sulut tai päällekkäiset muutokset usein aiheuttavat sen että vain toinen nauhoite luetaan soittajalle, sekä

C. suljetusta liittymästä tai verkon ulkopuolella olevasta laitteesta (kuuluvuusalue, akku loppu, jne) ei yleensä koskaan saada täydellisen virheetöntä ja ajantasaista tietoa.

Vierailija
Viesti

Lisäksi monessa Nokian puhelimessa, miksei muissakin, löytyy toiminto jolla voi itse puhelimesta estää puhelut ja silloin soittaja kuulee juuri kyseisen viestin. Löytyy ainakin itseltäni Nokian Communicator E90 kännykästä. Se on kätevä esim. pelatessa tai käyttäessä puhelinta netin selaamiseen, ei pätki turhan takia nettiä jos joku soittaa. Viestit kyllä tulee läpi tuolloin.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat