Miten omat potilastiedot saa terveyskeskuksesta?

Vierailija

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija
Viesti

mietin samaa paitsi että haluaisin vanhan työpaikan työterveysasemalta tietoni. Saanko vain kopiot vai alkuperäiset?

Vierailija
Viesti

Ihan omin sanoin sen voi laittaa.

Siitä tulee ilmetä sinun osoite, nimi ja sotu.

Ja mitä pyydät, miltä ajalta, esim. pyydän ystävällisesti saada kaikki itseäni koskevat xxx terveysaseamalla olevat potilasasiakirjamerkinnät ´nimi, sotu, osoite, allekirjoitus, aika ja paikka.Kyllä ne postittaakin,e i tarvitse noutaa.

Vierailija
Viesti

Siis.. soitin psykiatrian poliklinikalle, jonka potilaana olen ollut. Kanslisti kertoi, milloin saa tulla hakemaan. Ja koska olemme tutut ja sinut, hän ei edes kysellyt henkkareita.Asia selviää terveysasemalle soittamalla. Itseään koskevat asiakirjat pitää saada, kyse on vain siitä, millä käytännöillä varmistetaan, että ne tosiaan päätyvät oikeisiin käsiin.

Vierailija
Viesti

Me ainaki annetaan aina epikriisit mukaan kun potilas kotiutuu. Ja kaiken saa mitä pyytää.

Toki alkuperäiset jää arkistoon. Pitää osata pyytää labrat, hoitojakson yhteenvedot yms.

Vierailija
Viesti

Mitä tavallinen tallaaja niillä etes tekee? jos joku virallinen taho pyytää tietoja, niin se on ihan eri asia.

Vierailija
Viesti

Kaikki potilastiedot saa itselleen niin halutessaan. Siihen tarvitaan yleensä kirjallinen lomake, jonka voi täyttää vaikka siinä tiskillä. Yleensä kerta vuoteen tiedot annetaan ilmaiseksi, sen jälkeen niistä joutuu maksamaan. Käytäntö vaihtelee.Sama koskee sairaaloita, terkkareita, yksityisiä ja kaikkia muitakin laitoksia. Ja papereista saa tietenkin kopiot, alkuperäiset jäävät sinne. Tästä käytännöstä ei jousteta. Ainoastaan joissain harvoissa psykiatrisissa sairauksissa tilanne on sellainen, että sairauskertomustietoja ei anneta potilaalle itselleen, sairauden laadusta johtuen. Mutta nämä tapaukset ovat psykiatriallakin harvinaisia.T. lääkäri

Vierailija
Viesti

Kyllä me ihan haukotellen printataan ja postitellaan niitä teidän nivaskoitanne, asiassa ei meille ole mitään ihmeellistä. Ylipäänsä potilas itse on ainoa, jota ne pitkäveteiset jorinat peräsuolivaivoista edes jaksavat kiinnostaa. Meillä terkkarissa on tuo maksukäytäntö, jos useammin kuin kerran vuodessa pyydetään printtinivaskaa. Useimmilla jampoilla kun sitä printtiä tulee sitten sata sivua, eikä sellaisen printtaaminen ja lähettäminen ihan ilmaista ole.Eli ihan nyt vaan rohkeasti menet pyytämään, kukaan ei asiaan kiinnitä sen enempää huomiota. Vaihtoehtoisesti voit vääntää jonkun virallisen paskantärkeän hakemuksen, sama lopputulos.

Vierailija
Viesti

kerralla ihan siitä luukulta odottaessa. En mitään hakemusta edes täyttänyt, henkilöllisyyteni todistin. Tulostivat samantien, kerroin päivämäärän, josta eteenpäin haluan kaikki tietoni, verikokeiden tulokset ym.Terv.keskuksesta saa tietenkin vain tiedot, jotka koskevat siellä tehtyjä käyntejä ja lab.kokeita tms. Siis Helsingissä. Jos haluat esim. sairaalassa tehdyistä tutkimuksista/lääkärikäynneistä jne., soita kyseiseen sairaalaan ja saat ne postitse kotiisi. Muistaakseni rtg -kuvat ym. maksavat erikseen ja täytyy itse hakea.

Vierailija
Viesti

Jos on ollut osastolla hoidossa ja siitä on tehty loppuarvionti niin eikös se nyt ole epikriisi oli se sitten kirjoitettu terveyskeskuksessa tai erikoissairaanhoidossa?

Vierailija
Viesti

Mä mietin että haluaisin saada kaikki paperini lapsuudesta (synnyin -71)alkaen vuoteen -90 jolloin muutin pois paikkakunnalta. Silloin ei ollut pahemmin vielä tietokoneita. Onkohan ne kaikki nyt skannattu ja ne saisi vain printtaamalla? Toisaalta kai ne nopeasti pyörittäisi kopiokoneellakin vaikka siitä tulisikin muutaman sentin nippu?

Vierailija
Viesti

Antakaapas toiset maalaiset vinkkejä näiden tilaamiseen, kun puhelimitse oli niin kovin vaikeaa. Virkailija ei löytänyt edes tietoa, missä papereitani säilytetään: erillään vai kootusti jossain arkistossa. Eli sama aikajakso kuin yllä olevalla, 1971-1990 pienessä kunnassa Suomessa. Pitäisi löytyä

 - neuvolatiedot

- kouluterkan tiedot

- muut kunnalliset tiedot

- tiedot hoidosta sairaanhoitopiirin sairaalassa (läheisessä isossa kaupungissa)

- tiedot erikoislääkärikäynneistä sairaanhoitopiirin erikoislääkäreillä (nämäkin läheisessä isossa kaupungissa mutta kotikunnan lähetteellä).

 

Miten noita pahvikansioajan papereita säilytetään?

Palstalla on varmasti tällaisen tietohallinnon osaajia. Kiinnostaa myös, voivatko vanhat paperit "kadota". Virkailijan puheet olivat valitettavasti vähän sellaiset, että hän ihan oikeasti ei löydä mua sieltä vaan elämäni ekat 19 vuotta ovat vain kadonneet.

 

Vierailija
Viesti

Puhelinajoista lääkäri kirjoittaa myös koneelle.

Vanhat paperit ei niin vain katoa mihinkään. Tietojaan pitää kysyä siitä paikasta, missä on hoidettukin. Jos paikkaa ei ole enää olemassa, paperit on kuljetettu johonkin toiseen toimipisteeseen, roskiin niitä ei ole todellakaan heitetty. Esim. jos pientä neuvolaa ei enää ole, paperit ovat luultavasti kunnan terveyskeskuksen arkistossa. Kun Heinolan reumasäätiön sairaala meni konkurssiin ja lopetti toimintansa, paperit lähetettiin potilaan omaan sairaanhoitopiiriin. 

Vierailija
Viesti

Papereita ei säilytetä loputtomiin, osa hävitetään jo 20 tai 25 vuoden kuluttua, en muista tarkkaan mitkä ja milloin. Tiettynä päivinä syntyneillä säilytetään toistaiseksi. Kuntien yhdistymiset tosiaan vaikeuttavat selvittämään minne paperiset sairauskertomukset on siirretty.

 

Paperikopiot saa useimmissa paikoissa ilmaiseksi korkeintaan kerran vuodessa. Puhelimitse ei pitäisi antaa vaan joko paikan päälle tai vapaamuotoinen kirjepyyntö. Todellisuudessa tässäkin erilaisia käytäntöjä.

 

Terveyskeskuksessa on epikriisejä vain jos on ollut terveyskeskuksen osastolla. Muuten kyseessä on käyntiteksti. Mutta helpointa pyytää kopiot kaikista sairauskertomuksista. Yksikkö voi antaa vain oman yksikkönsä kopiot vaikka olisivat samassa sairauskertomusjärjestelmässä eli pitäisi pyytää yksikkökohtaisesti. Vaihtelua tässäkin. 

Vierailija
Viesti

28 jatkaa vielä. On lääkärikohtaista kirjataanko puhelutkin. Pitäisi mutta kiireisellä soittoajalla yksinkertaisimmat jäävät monilta kirjaamatta

 

Ei kannata nillittää sairauskertomuksen pikkuvirheistä, saat vain turhaan hankalan maineen. Merkittävät virheet voi pyytää korjattavaksi. jos sinulla on jokin syy pyytää kaikki tekstit, esim jonkin perinnöllisen jutun selvittelyt, lapsella jotain samaa kuin itselläsi oli nuorena niin kannattaa mainita tämä. Muuten helposti kans ihmetellään että miksi pyytää

Vierailija
Viesti
Vierailija

Mitä tavallinen tallaaja niillä etes tekee? jos joku virallinen taho pyytää tietoja, niin se on ihan eri asia.

Oletko sitä mieltä ettei tavallisen tallaajan ole hyvä olla perillä omista terveysasioistaan??

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat