Kristillinen koulu?

Vierailija

Onko kellään kokemusta Helsingin kristillisestä koulusta? Olemme ajatelleet sitä lapsillemme, mutta en tunne ketään jolta voisi kysyä tarkemmin minkälainen se koulu on.

Sivut

Kommentit (90)

Vierailija
Viesti

perusopetuslakia, joten ei siellä puhuta kielillä tms. Opettajat ovat myös opettajakoulun käyneitä. Minusta kristillinen koulu muistuttaa paljon vanhaa kyläkoulua(aamunavaus, pienet luokkakoot jne)Espoon kristillisen koulun oppilaan äiti

Vierailija
Viesti

Ystäväpeerheemme lapset ovat kaikki Tampereen kristillisessä koulussa, ja ovat olleet tyytväisiä. Uskontoa tmv ei ole enempää, kuin tavallisessakaan koulussa, mutta arvot ja muu sellainen moraali on esillä; toisten auttaminen, kunnioiottaminen jne . Aamunavaukset, ruokarukoukset ym ovat jokapäiväsitä. Ns Vanhanajan suomalinen koulu.

Vierailija
Viesti

Tosin kannattaa selvittää, onko se nykyinen tilanne, vai oliko kysymys vain yhdestä kahjosta opettajasta, joka ei ehkä ole koko koulussa enää.Minulla on tuttavien lapsia Espoon kristillisessä koulussa, ja siinä ei ainakaan ole ollut mitään valittamista. Käsittääkseni erot varsinaisessa opetuksessa ovat pieniä normaaliin kouluun verrattuna. Paljon suurempi ero tulee siitä, että kaikki oppilaat tietävän toistenkin olevan uskovaisten kotien lapsia, joten uskoa ei tarvitse mitenkään piilotella tai pelätä joutuvansa kiusatuksi uskovaisen kodin vuoksi.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

tässä linkissä<a href="http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/j..." alt="http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/j...">http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/j...Toivottavasti siellä on meininki muuttunut, jos aiot lapsesi sinne laittaa.


avustajana ja meno ei ollut tuollaista. Ihan perus koulu-menoa, joskin olin aamunavaukset virsineen ja ruokarukoukset. Muuten samat opiskelut ja kirjat kuin ns. normikoulussakin. En tosin ollut Hesan kristillisessä koulussa.Vierailija
Viesti

Lainaus:

Ystäväpeerheemme lapset ovat kaikki Tampereen kristillisessä koulussa, ja ovat olleet tyytväisiä. Uskontoa tmv ei ole enempää, kuin tavallisessakaan koulussa, mutta arvot ja muu sellainen moraali on esillä; toisten auttaminen, kunnioiottaminen jne . Aamunavaukset, ruokarukoukset ym ovat jokapäiväsitä. Ns Vanhanajan suomalinen koulu.
auttaminen, toisten kunnioittaminen jne? Väittäisin, että jopa enemmän kuin kristillisessä koulussa. Oman kokemukseni mukaan kristillisten koulujen kasvatit eivät oikein osaa kunnioittaa toisia eivätkä osaa ottaa muita huomioon. Kiusaamista on myös paljon.

Vierailija
Viesti

arvostetaan sitä lääkärin poikaa ja sitä jonka isä ajaa bemarilla ja minkälaisessa sen virkamiespojan isä on jne jne

Minun kokemuksen mukaan tavallisessa peruskoulussa arvostetun ja hienon poliitikon poika sai tehdä lähes mitä vaan koska oli asioita joista opettajat eivät olisi kehdanneet sanoa heille mitään.Kristillinen koulu keskittyy enemmän kristillisiin arvoihin. Uskontoa opetetaan tunnustuksellisesti

se on monelle tärkeätä

Vierailija
Viesti

kouluissa pystytään puuttumaan kiusaamiseen paremmin. Ollut työharjoittelussa kristillisessä koulussa, ja ihana lämmin tunnelma, pieni koulu, pienet luokat. Tuli oma lapsuus mieleen, oma kyläkouluni. Ei mitään hörhömeininkiä todellakaan ollut.

Vierailija
Viesti

Kristillisessä Koulussa ei puututa kiusaamiseen. Opettajat hyvin sokeita asialle. Tämä ihan kokemus, lapsia ei kuunnella, eikä aikuinenkaan tule siellä kuulluksi. Surullisen totta.

En suosittele Kristillistä koulua, eikä sitä suosittele moni joka on sen käynyt. Eivätkä laita omia lapsiaan sinne missään tapauksessa.

Vierailija
Viesti

Viimeksi päivitetty: 27.07.2013

Niin kutsuttu Helsingin kristillinen koulu (HKK) on Pukinmäessä sijaitseva 100 % yksityisen yhdistyksen pyörittämä yksityisen perusopetuksen liiketoiminta. Koulussa on luokkia ensimmäisestä luokasta aina yhdeksänteen asti.

Tämä toiminta alkoi nk. kotikouluna 12.02.1987. Sen oli perustanut Lähetysnuoret Ry Helsingin kristillisen koulun kannatusyhdistys Ry:n nimellä. Jatkossa toiminta sai virallisen perustamisluvan 01.08.1995.

Huom! Selkeyden vuoksi on tärkeä ymmärtää, miten HKK eroa muista normaalista Helsingin kouluista. Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä 21.8.2012 Helsingin kaupungin opetusviraston hallintolakimiehen tietojen mukaan ”Helsingin kristillinen koulu ei ole Helsingin kaupungin peruskoulu” eikä ole sen nimisenä julkisoikeudellinen oikeushenkilö. Lisäksi Helsingin kaupungin opetustoimen johtaja Rauno Jarnila on todennut 05.02.2013 seuraavasti: "Helsingin Kristillisellä koululla on perusopetusta koskeva sopimus Helsingin kaupungin kanssa. Tähän sopimukseen perustuen Helsingin Kristillinen koulu toimii osana kaupungin kouluverkkoa, mutta ei kuitenkaan perusopetuslain 6 §:n 2 momentin mukaisena lähikouluna." (ks. Helsingin kaupungin opetuslautakunnan esitystä (HEL 2012-014727 T 02 05 03 01).

Sen sijan on olemassa Helsingin kristillisen koulun kannatusyhdistys Ry eli yksinkertaisesti yhdistys, joka saa valtionapua perusopetuksen järjestämiseen. Normaaliin Helsingin kaupungin kouluihin verrattuna HKK:ssa opetussuunnitelma on suppeampi mm. vieraiden kielten opetus on ollut vähäistä.

Toiminta perustuu puhtaasti Yhdistyslakiin (26.5.1989/503) Yhdistyslaki (26.5.1989/503), jonka 16 § 1 mom. mukaan "Päätösvalta yhdistyksessä kuuluu sen jäsenille." Tällä hetkellä yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Suomen helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen Suomen helluntaikirkko.

Kerhotoiminta puuttuu lukuun ottamatta iltapäiväkerhoa. Ko. nk. koulun rehtori Markus Andersson ajaa yritystä ottaa tarpeetonta 4 miljoonan euron lainaa ko. yhdistyksen jäsenten mielenpisteistä ja vastustamisesta pitämättä. Esim. hallituksen varajäsenet estetään pääsemästä yhdistyksen hallituksen kokouksiin. Tietoa ei ole annettu. Yhdistyksen kokouksen pöytäkirjantarkastaja ei saa pöytäkirjaa tarkastettavaksi lain vastaisesti lainkaan.

Opetuslautakunta - 2013/Opev_2013-02-05

Esko Matikaisen johtama yhdistyksen hallitus ja rehtori/toiminnanjohtaja Markus Andersson ovat kieltäytyneet näyttämästä yhdistyksen jäsenille sellaisia julkisia tietoja niin, kuin esim. tilinpäätöksiä liitteineen.

Silloin kuin vuonna 2011 n. 600.000 (kuusisataatuhatta) euroa yhdistyksen varoista oli siirretty ulkopuolelle yksityisille pankeille sekä mitättömiin osakkeisiin, samanaikaisesti henkilökuntaa oli irtisanottu ja lomautettu huonoon taloustilanteeseen vedoten . Lisäksi samanaikaisesti pankkitilillä oli rahasumma n. 300.000 (kolmensadantuhannen) euron edestä. Eli yhteensä noin 1 miljoonaa euroa oli suora käytetty muuhun käyttötarkoitukseen kuin opetukseen. Tämä summa vastaa suuren piirtein puolet saadusta valtionavustuksesta siinä vuonna.

Opetushenkilökunnan palkkoja oli leikkattu noin 25 %. Samanaikaisesti sisäisen hallinnon (toiminnanjohtajan, saman henkilön kuin rehtorin) palkkakustannukset nousivat n. 25 %.

Opetusministeriöstä saatujen tietojen perusteella opettajan keksipalkka oli n. 1800 e/kk. Sen sijan sisäisen hallinnon (toiminnanjohtajan, saman henkilön kuin rehtorin) keskipalkka nousi n. 9000 e/kk.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Esko Matikainen ja hallitus ovat kieltäytyneet antamasta selitystä yhdistykselle, mistä niin suuri palkkaero johtuu erityisesti ottaen huomioon, että toiminnanjohtajalla/rehtorilla ei ole opetusvelvollisuutta, ja onko tällainen toiminta eettisesti ja moraalisesti hyväksyttävä ns. KRISTILLISESSÄ koulussa.

Yksi suurimmistä riskeistä on se, että nykyään ilmainen opetus muuttuu pian maksulliseksi. Sisäinen tilanne on tuliarkka.

Koulu on menettänyt viime parin vuoden aikana noin 30 % oppilaista.

Vierailija
Viesti

Mielenkiintoista tietoa Helsingin kristillisesta koulusta! Huhuja on ollut liikkeellä, mutta tämä teksti on suoraviivainen.

Vierailija
Viesti
Vierailija

100% yksityinen koulu, hieno juttu! Niitä Suomeen tarvittaisiin enemmänkin.

 

Kukahan maksaa nuo yksityiset viulut silloin kuin valtionapu vähenne?

Huoltajilta tullaan kerämään rahat.

Vierailija
Viesti

Kristilliset koulut ovat kaikki itsenäisiä ja erilaisia riippuen vähän kuka ja mikä tunnustuskunta niitä pitää. Tampereen koulu on aika adventistinen, minkä vuoksi ruoka on kasvisruokaa, esimerkiksi. Sama juttu Nummelassa. Siksi ei auta ap:ta se, että joku muu kuin Helsingin koulu on ollut hyvä tai huono.

 

On yksilöllistä kuka kristillisessä koulussa viihtyy ja kokee olonsa turvalliseksi. Minulla oli lapset EKK:ssa (Espoo) mutta otin pois, koin ettei ole sittenkään hyvä eristäytyä omaan lokeroon yhteiskunnassa. En pitänyt siitä miten esim joulujuhla järjestettiin Elävän sanan seurakunnassa ja tilaisuudessa kovasti myytiin heidän oppejaan. 

Vierailija
Viesti

Meillä kokemusta Jyväskylän kristillisestä koulusta. Aivan mahtava koulu! Pienet luokat ja ihana ja osaava henkilökunta. Koulun toiminnassa ei korostu minkään tietyn kirkkokunnan opetus ja tavat. Ja lisäksi oppimistulokset ovat Jyväskylän kärkeä.

 

 

Vierailija
Viesti

Kristinuskon ympärillä on kohunut viime aikoina. Kaikilla on erilaisia kokemuksia.

On todella hyvä asia, että siitä keskustellaan avoimesti. Hyvä, että on faktoja eikä bala-bala juttuja. Hyvät linkit asiakirjoihin.

Vierailija
Viesti

Helsingin kristillisessä koulussa on sekaluokkia eli eri ikäiset oppilaat ovat samassa oppiryhmässä ja samassa luokassa. HKK selittää sitä sillä perusteella, että pedagogisesta syystä ylempien luokkien häiriköt on tarkoituksen mukaista siirtää alaluokkaan. Jotkut huoltajista ovat tällaisessa tapauksessa siirtäneet tilapäisesti lapsensa kotiopetukseen. Eräs tuttu siirsi lapsensa pois tällaisen toiminnan takia HKK:sta Jäkiksen peruskouluun. Sanoi, että lapsi on nyt paljon rauhallisempi ja pystyy paremmin keskittymään opetuksen luokassa.

Vierailija
Viesti
Vierailija

Meillä kokemusta Jyväskylän kristillisestä koulusta. Aivan mahtava koulu! Pienet luokat ja ihana ja osaava henkilökunta. Koulun toiminnassa ei korostu minkään tietyn kirkkokunnan opetus ja tavat. Ja lisäksi oppimistulokset ovat Jyväskylän kärkeä.

 

 

 

Pari kerta ihmeteltiin, miten Helsingin kaupungin muiden koulujen henkilökunta oli suhtautunut HKK:hon. Moni ei edes ole kuulut koko laitoksesta vaikka osa on toiminut alalla Helsingissä monta kymmentä vuotta. Toisilla oli sellainen mielikuva, että se on paikka mistä moni on lähtenyt pois riittämättömän opetustason takia. Tosi ikävä, että HKK:lla on huono maine Helsingissä opettajakunnan keskuudessa.

Vierailija
Viesti

Ollaan huomattu, että yksi elossa olevista vuonna 1987 Helsingin kristillisen koulun toiminnan perustajista FT Kirsti Saarille (lähde Patentti- ja rekisterihallitus), joka oli sen ensimmäinen opettaja, 25 vuoden ansiokkaan ja pitkäjänteisen palveluajan jälkeen enää ei ole löytynytkään tilaa HKK:sta. Viime vuonna 2012 jopa Helsingin kristillisen koulun 25 v. juhlassa Pukinmäessä häntä ei kutsuttu kunniavieraaksi ja puhujaksi !! Nykyään Kirsti Saari toimii Keski-Uudenmaan kristillistä koulussa (http://www.kristillinenkoulu.net/index.php?id=y_organisaatio&s=yhdistys).

Miksi on näin?

Vierailija
Viesti
Vierailija

Miten noihin kristillisiin kouluihin pääsee? Millä perusteella valitaan, jos sinne on tungosta?

 

Voisko joku vastata

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat