Kun koira ei opi sisäsiistiksi... :(

Vierailija

Mitä ihmettä... Meillä on yli vuoden vanha narttukoira, joka ei vieläkään!!! ole sisäsiisti. Joka päivä käytetään vähintään kolmella kävelyllä ja pari kertaa vielä sen lisäksi pissalla.Pissaa ja kakkaa ulos jos on juuri tuolloin hätä, ja tästä tietysti kehumme ja palkitsemme tosi hyvin. MUTTA... jos ei tuolloin ole hätä kävelee vaan muina miehinä lenkillä eikä tee mitään. Ei vapaana, ei pusikkoon, ei metsään, ei pihalle, ei mhinkään. Niinpä sitten työpäivän aikana tai yöllä pissaa tai kakkaa sisälle. ARGH!!!! Mitä voisi vielä keksiä opettamiseen.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija
Viesti

Näin nyt alkuun. AIna kun pissaa, käytätte tätä sanaa, mitä nyt haluatte pispis, pissaa tmv. ja kehutte. Aina.

Näin ainakin koiran saa useimmiten pissaamaan käskystä, mikä ei ollenkaan ole huono taito, jos vaikka nyt joskus on kamala kiire ja se pidempi lenkki siirtyy myöhemmäksi.

Onko virtsatietulehdukset ym. suljettu pois? Ja sekin kyllä vaikuttaa vähän mikä rotu on kyseessä?

Mitenkäs juoksu ajankohta? Meillä eräs koira pissaili juuri ennen juoksuja jopa sisälle, vaikka oli kyllä muuten täysin sisäsiisti.

Että näillä nyt aluksi, mutta nuo sairaudet on hyvä ensin pois sulkea.

Onnea sisäsissteyskasvatukseen.

Vierailija
Viesti

Ei ole virtsatietulehdusta (käytettiin jo eläinlääkärillä) tai muutakaan selitystä löydetty. En tiedä voiko koira vain olla kertakaikkisesti niin tyhmä???Pissa ja kakka-käskyjä ollaan yritetty opettaa ihan pennusta asti, mutta ei kyllä tajua niistä mitään. Muutoin on tosi sympaattinen ja ihana koira, mutta ei tosiaan mikään järjenjättiläinen. Sinänsä tämä ei haittaa vaikkei mikään superviisas olekaan kun muuten on niin kiltti ja lempeä kuin olla ja voi.Juoksu on ollut pari kertaa mutta en ole huomannut sen aiheuttavan mitään muutosta pissakäyttäytymiseen.

Vierailija
Viesti

ongelmia sisäsiisteyden takia..Jos ei ole, niin sitten..

Voi olla eroahdistusta.Voisitte kokeilla:

-Sulkea koiran esim. kylppäriin tai muuhun, mistä pissit ja kakit on helppo poistaa ja lattia on helppo pestä KUNNOLLA puhtaaksi eli ei vaan rätillä luututa.

-Vesikuppi POIS päivän ajaksi (siis työpäivän!).

-Naapurin mummo tai pappa tai naapurin teini tms. kävelyttämään koiraa esim. puolen päivän aikaan tms. 8-9 tuntia on kyllä liian pitkä aika pienen koiran pidättää!

-Yöllä vesikuppi pois ja raksuja ja/tai ruokaa ei esim. klo 20.00 jälkeen ollenkaan.

-Se joka käy viimeisenä nukkumaan käyttää koiran vielä pissillä ja se, joka herää ensimmäisenä, käyttää koiran HETI pissillä.

Vierailija
Viesti

Harmittaa kyllä jos pitää alkaa sulkemaan koira kylppäriin :( Minä olen töissä vain 5 tuntia päivässä, joten koiran kyllä pitäisi jaksaa pidättää tuo aika.Ja ulos viedään illalla vikana ja aamulla heti ekana. Ongelma on, että koira tekee pissan ulos jos silloin sattuu pissattamaan, mutta ei jos ei ole hätä. Ihan kuin ei olisi vain ymmärtänyt, että sisälle EI SAA tehdä pissaa ja ulos PITÄÄ tehdä pissa.Usein saattaa esim. just iltalenkillä hötkeltää vaikka tunninkin ilman pissimistä ja sitten yöllä tekee pissat sisälle. Ahdistaa.Eroahdistukseenkaan en oikein usko, koska pääsisi kuitenkin nukkumaan, jos tahtoo, jonkun perheen jäsenen sängyn viereen. Yleensä haluaa kuitenkin nukkua omalla paikallaan. Muutonkaan ei hauku tai uikuta tai vaikuta yhtään levottomalta erotessa.

Vierailija
Viesti

on kyllä ihan hyvä idea.

Ja iltalenkillä voisitte rauhoittua eli antaa koiran ensin höseltää ja sählätä ja sitten, kun koira alkaa rauhoittua, käsket sitä tekemään sen pissan.

Ja yöllä odotatte niin kauan, että koira tekee sen pissan ja sitten vasta sisälle.

Vierailija
Viesti

Kun se ei vaan pissaa vaikka kuinka odotellaan!!!Tai ainakaan minä en millään pysty käyttämään iltalenkille useampaa tuntia joka ilta. Koiran kanssa kuitenkin ulkoillaan todella paljon päivittäin, mutta myöhään illalla en pysty repimään koiralle enempää aikaa kuin sen tunnin-puolitoista lenkkeilyyn/ulkoiluun.

Vierailija
Viesti

1) yritti ensin kaikkia kotikonsteja

2) vei jollekin erityiskouluttajalle ja koira pissasi alleen mm. kopissaankin, jota eivät kuulemma tee....

3) lopetti koiranItse en tuon takia ikinä lopettaisi koiraa, mutta näin hän toimi.

Vierailija
Viesti

ei varmasti... mieluummin vaikka sitten sinne kylpääriin.Mutta onhan tämä aika kurja tilanne, että ei älyä asiaa. Ehkä aika auttaa. Toivottavasti!

Vierailija
Viesti

asiantuntujalta tai eläinlääkäriltä. voi olla jokin vikakin.kehuja ja kannustusta, liioitella saa :)

osoittaako niin mieltään, jos liian kauan yksin?

Vierailija
Viesti

aina on vaan iloinen kun tullaan kotiin. Ei tosin koskaan ole tainnut joutua olemaan yli 6-7 tuntia yksin? Mutta tosiaan pidättää 8 tuntiakin ihan kevyesti, ei siis pissaa sisälle aina, vain silloin kun pissa tai kakka ei ole tullut ulos.Esim. eilinen meni näin.Yöllä oli pissannut sisälle.

Aamulla herättyämme heti ulos aidatulle takapihalle vapaana... tuloksena ei mitään.Aamupalan jälkeen saatoin lapset kouluun, koira käveli mukana (kesto 40 minuuttia, tuloksena pissa).Koira yksin kotona 5,5 tuntia. Ei pissoja sisälle.Päivälenkki, jälleen 40 minuuttia... ei mitään.Koira jäi yksin kotiin kun kävimme kaupassa. Ennen kauppareissua pääsi pihalle... ei tehnyt mitään. Kauppareissun aikana oli uuloksena sisälle kakka.Kauppareissun jälkeen pääsi takapihalle. Pissasi.Iltalenkki, tunti viisitoista minuuttia. Ei mitään.Iltapissatus takapihalle. Pissat.Vierailija
Viesti

siltä vaikuta, kun tulette kotiin.Mutta sitten itse asiaan.

Voisko koiralle laittaa kopin pihalle ja antaisitte sen olla aina pihalla (siis siellä takapihalla), kun se jää yksin?Mutta joskus koira ei opi ikinä sisäsiistiksi tai sillä vaan kestää kauemmin, enenn kuin se hoksaa tuon. Aivan samalla tavalla kuin lapsetkin, jotkut oppivat nopeasti kuivaksi, joillakin se kestää "iäisyyden".

Vierailija
Viesti

pieni on vain ymmärtänyt, että silloin pissataan ja kakataan kun pissattaa ja kakattaa, niin kuin kaikki muutkin eläimet, ihmisistä puhumattakaan (en mäkään haluais odottaa viittä tuntia...). Vauvakin tekee vaippaan eikä ymmärrä käskyjä. Koirien ei pitäisi olla siinä mielessä erityisasemassa. Voisiko koiralla olla pieni rakko, joka täyttyy nopeasti? Olisiko mahdollista hankkia sille hiekkalaatikko (esim. kylpyhuoneeseen, jonka oven jättää auki, tai voihan sen nyt päiväksi jättää muuannekin) ja opettaa sille, samanlainen mutta isompi kuin kissoilla, ja sinne mahd. halpaa kuiviketta?

Vierailija
Viesti

ei tunnu sekään kivalta ratkaisulta. Varsinkin kun on syyssateet ja talvi tulossa tuntuisi kurjalta jättää koira yksin ulos työpäivän ajaksi.Toki voihan tuo olla jotain eroahdistusta mutta tosiaan epäilen kun kerran toimii näin yölläkin jolloin olisi vapaa pääsy "lauman" luokse.

Vierailija
Viesti

mutta kiitos kaikille näistä ajatuksista. Jatkamme harjoituksia ja lenkityksiä toiveikkain mielin :)

Vierailija
Viesti

ELi kunnon eristykset sun muut.Koiralle kunnon ruoka-ajat! Ja vesikuppi pois yöksi ja työpäivän ajaksi!Koiralle säännöllinen pissatus, esim. TUNNIN välein ja kun se natsaa, niin sitten pidennetään tota väliä, kunnes koira osaa pidättää sen viisi-kuusi tuntia.Tähän tarvitaan esim. naapurin apua..

Vierailija
Viesti

että lomalla pyrkisin viemään koiran ulos vaikka kerran tunnissa. Joka kerta, kun tekee ulos jotain, hillittömät kehut (joo, naapurit saa nauraa...).

Ja sitten opettaisin koiran nukkumaan yöt omassa paikassaan - onko teillä iso häkki, jonne sen voisi laittaa, siis ihan sulkea yöksi? Tuskin se omaan "pesäänsä" asioita tekisi. Ja siitä aamulla suoraan ryntäys ulos, ja taas kehut.

Vettä en kyllä ottaisi päiväksi pois koiralta, mutta yön voi kyllä nukkua juomatta.

Eli nää on näitä ihan pentuperusjuttuja, mutta toisilla se vaan kestää kauemmin...

Vierailija
Viesti

jotka olis pitäny olla käytössä heti kun koira tuli pentuna teille. Eli aina!, leikin, unien ja ruoan jälkeen ulos, yleensä hätä on näiden juttujen jälkeen ja koira oppii tunnistamaan tilanteet ja hallitsemaan rakkoaan. Kun koira tekee tarpeensa on kehut paikallaan. Jos koira tekee sisälle tarpeensa, älkää rangaisko. Säännölliset ruoka ajat on toinen tärkeä juttu. Pian opit tietämään koska koirallasi on kakkahätä. Meillä se esimerkiksi on aina aamulla. Mutta annappa jos ruoka-ajat lipsuu, voi suoli toimia miten vain.

Vierailija
Viesti

vettä saatavilla. Eli ne jotka ehdottavat tätä, että vesi pois niin mennään eläinrääkkäyksen puolelle...

Siis vettä aina.

Joo miten noi ruoka-ajat on ja mimmosta ruokaa? Eihän koiralle nyt ihan oikeesti tarvi sekuntiviisarin mukaan ruokaa antaa, mutta silleen kohtuu samaan aikaan... Tyyliin aamulla ja illalla.

Joo toi kuulostaa hyvältä, että siisteys kasvatus aloitetaan tavallaan uudestaan. Musta jotenkin tuntuu, että koiristakin on tullut nykyään uusavuttomia. Meilläkin nyt kolmas menossa ja kyllä noita samoja ongelmia hieman tuppaa olemaan.Kaksi on kuitenkin saatu sisäsiistiks, mutta nyt joku mättää. Meillä ei onneks paskota sisälle. Ja muiltakin olen tämmöstä kohtuu paljon kuullut...

Vierailija
Viesti

Meillä nyt 3-vuotias kultsutyttö, joka pissasi sisälle, kun suuttui jostakin kiellosta esim. ettei päässyt sohvalle tms.Haluavat kuitenkin ehdottomia sääntöjä, säännöllisiä lenkityksiä ja turvallisuuden tunnetta! Kultaisetnoutajat ovat niin ihmisläheisiä, että ovat melkein kuin lapsia.Kieltoja vastaan on tultava vaihtoehto ja kaksinveroin rakkautta, kuten lapsillekin:)Sitten se toimii.

Vierailija
Viesti

Pentuna jäi liian pitkiski päiviksi yksin ja sisäsiisteys unohtui. Tuli myös eroahdistusta.Me opetettiin lopulta pissaamaan käskystä. Eli aina kun lenkillä huomasin että alkaa nuuskia sanoin "tee pissa, tee pissa" ja kun se teki kiitin. Veihän se aikansa, lopulta se helpotti ja eroahdistus myös.Voi olla että koirasi on silti stressaantunut vaikka ei oirele näkyvämmin. Kokeilkaa keksiä jotain stimuloivia leluja ja namujen piilotuksia jotta siitä olisi mukavaa jäädä hetkeksi yksinkin :)

Vierailija
Viesti

3+2 on vähän, mielellään joku 8 kertaa. Ja ulkoilette kunnes pissaa ulos, sitten kehutte.Onko sillä koiralla kaikki kunnossa jos ei pissaa?

Kai sisälle pissaa?Veisin lääkäriin muuten. Kai saa juotavaa aina kun janottaa?

Vierailija
Viesti

Meillä se toimii aina. Ruoan jälkeen ulos. Se pistää meidän koiran suolen liikkeelle. Ja niin pitkälle kävellään että se kakka tosiaan tulee. En luovuta. Pennusta asti olen myös hokenut pissa ja kakka sanaa, niin sekin saa reaktion aikaan.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Meillä se toimii aina. Ruoan jälkeen ulos. Se pistää meidän koiran suolen liikkeelle. Ja niin pitkälle kävellään että se kakka tosiaan tulee. En luovuta. Pennusta asti olen myös hokenut pissa ja kakka sanaa, niin sekin saa reaktion aikaan.


Tiedäthän että koiran lenkitys ruuan päälle altistaa vatsalaukun kääntymiselle, joka on hengenvaarallista?

Vierailija
Viesti

Siis yli vuodenikäisestähän on kuitenkin kysymys...Ja miten ihmseessä koiran pito lapsiperheessä teillä onnistuu jos käytätte koiraa 8 kertaa ulkona tuntikausia? Onko teillä aina lapset mukana vai miten?Vierailija
Viesti

Lainaus:

Mitä ihmettä... Meillä on yli vuoden vanha narttukoira, joka ei vieläkään!!! ole sisäsiisti. Joka päivä käytetään vähintään kolmella kävelyllä ja pari kertaa vielä sen lisäksi pissalla.Pissaa ja kakkaa ulos jos on juuri tuolloin hätä, ja tästä tietysti kehumme ja palkitsemme tosi hyvin. MUTTA... jos ei tuolloin ole hätä kävelee vaan muina miehinä lenkillä eikä tee mitään. Ei vapaana, ei pusikkoon, ei metsään, ei pihalle, ei mhinkään. Niinpä sitten työpäivän aikana tai yöllä pissaa tai kakkaa sisälle. ARGH!!!! Mitä voisi vielä keksiä opettamiseen.
Tiesin, että koiramme ensi viikot eivät olleet olleet ihanteellisia ja sen vuoksi ulostamisen kanssa oli ongelmia. Kun mikään muu ei auttanut, ostimme metalliverkkoa ja siitä vääntelimme koiran vuoteen ympärille reunan, koska harvoin koira omaan sänkyynsä tekee. Jos tekee, antakaa tehdä. Kyllä se oppii, kun opetatte. - Eli kun koira ei ole tehnyt ulos, viekää suoraan nukkumapaikkaan ja miettiköön siinä.

Vierailija
Viesti

Miten se on mahdollista. Emme vie saman tien täydellä vatsalla. S1aa juoda ja syödä rauhassa. Pian koira itsekin inisemällä ilmottaa, että tarpeille olis mentävä. Miten tuo altistaa vatsalaukun kääntymiselle? :)

Sanna.R
Liittynyt13.4.2010
Viesti

Meilla kun koira vietiin pentuna ulos ja pissasi niin sanottiin PISSA! ja kun kakkasi niin sanottiin KAKKA :P ja taman jalkeen hiiirvea pulputus, makupaloja ja hellyytta ja sellainen leikkiriehuminen :)Meilla myos oli kotona sellainen muovinen alusta irroitettavilla kehyksilla, jonka valiin laitettiin sellainen sairaalassakin/vanhuksilla kaytossa oleva imualusta, heh tosin koira nautti siita joskus vahan liikaakin ja pissasi siihen aika ajoin.mutta kun teki niin oltiin kuin ei mitaan.Ja jos pissasi tai kakki muualle niin kylla arahdettiin, vietiin se sinne pissalatakon luokse ja turpa sinne vaan...kylla se kuule oppis ku naama lilluu siina monjassa! vaikka AINA sanotaan et koiraa pitas rangaista heti kun se tapahtuu niin ma sanon etta paskat!!!! esim jos menin kauppaan ja se oli pissannut ja tulin kotiin ja huomasin et koira tuli vastaan "nolona" tai ei tullut ollenkaan niin tiesin sen tehneen tarpeensa jonnekkin ja se hapesi sita. talloin vain totesin etta tuhma koira, HYI HYI! enka tuntiin antanut mitaan huomiota tai muutakaan. nopeasti han oppis ja oli todella kultainen sielu :)Suosittelen viela virikkeiden jattoa! possunkorva, luu..tai tyhja vessapaperi rulla ja sen sisaan namia ja annat koiralle kun menet ulos ovesta!! luun voi sitten ottaa pois kun palaat tmv ja jos vahinkoja ei ole sattunut niin paljon kehuja ja pihalle vaikka

Vierailija
Viesti

Tykkää merkata reviiriä. Tosin uroskoira ei kuin pakon edessä pasko omalle tontille.Kaikki on vain arvailua.

Käytös on yleensä opittua ja siitä voi oppia pois.Veittekö sitä pentuna riittävästi ulos ja opetitte perusasiat oikein?Olen sitä mieltä että vika narun toisessa päässä, ei koirassa.

Vierailija
Viesti

pois tuollaiselta, olet sairas.Koiran kuonoa EI tungeta jätöksiin, eikä koiraa toruta pentuna jos tekee sisälle vaikka olisi juuri silloin siinä paikalla. Pentu oppii helposti että tarpeet pitää tehdä salassa, muuten isäntä suuttuu joten tekee kaiken piilossa eikä uskalla pissiä/kakkia isännän nähden.Koira EI häpeä sisälle tarpeiden tekoa. Kun tule töistä kotiin ja näet koiran muka häpeävän, se johtuu siitä että se tietää sinun olevan vihainen ja koittaa rauhoitella sinua. Koira ei vain tiedä miksi olet vihainen, ei se enää muista että teki tarpeet aikoja sitten. Ei se osaa yhdistää torumisia niihin jätöksiin.Koiranpennulle pitää olla kuin hyvä ja rakastava vanhempi, et kai työnnä lastesikaan naamaa heidän kakkaansa jos heille sattuu vahinko?

Lainaus:

Meilla kun koira vietiin pentuna ulos ja pissasi niin sanottiin PISSA! ja kun kakkasi niin sanottiin KAKKA :P ja taman jalkeen hiiirvea pulputus, makupaloja ja hellyytta ja sellainen leikkiriehuminen :)Meilla myos oli kotona sellainen muovinen alusta irroitettavilla kehyksilla, jonka valiin laitettiin sellainen sairaalassakin/vanhuksilla kaytossa oleva imualusta, heh tosin koira nautti siita joskus vahan liikaakin ja pissasi siihen aika ajoin.mutta kun teki niin oltiin kuin ei mitaan.Ja jos pissasi tai kakki muualle niin kylla arahdettiin, vietiin se sinne pissalatakon luokse ja turpa sinne vaan...kylla se kuule oppis ku naama lilluu siina monjassa! vaikka AINA sanotaan et koiraa pitas rangaista heti kun se tapahtuu niin ma sanon etta paskat!!!! esim jos menin kauppaan ja se oli pissannut ja tulin kotiin ja huomasin et koira tuli vastaan "nolona" tai ei tullut ollenkaan niin tiesin sen tehneen tarpeensa jonnekkin ja se hapesi sita. talloin vain totesin etta tuhma koira, HYI HYI! enka tuntiin antanut mitaan huomiota tai muutakaan. nopeasti han oppis ja oli todella kultainen sielu :)Suosittelen viela virikkeiden jattoa! possunkorva, luu..tai tyhja vessapaperi rulla ja sen sisaan namia ja annat koiralle kun menet ulos ovesta!! luun voi sitten ottaa pois kun palaat tmv ja jos vahinkoja ei ole sattunut niin paljon kehuja ja pihalle vaikka


Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat