Saako Kelalta tukea yökasteluun jos ei halua lapselle hormonilääkitystä?

Vierailija

Ja paljonko se tuki on/kk?

Sivut

Kommentit (74)

Vierailija
Viesti

pitää kirjata ylös kalenteriin kuinka usein kastelee ja lääkäri allekirjoittaa tämän niin sit voi hakea tukeamäärää en nyt muista, ei ollut paljoa.en ole hakenut vaikka meillä 6v yökastelija

Vierailija
Viesti

Siis maksaako yhteiskunta siitä, että lapsi kastelee sänkynsä?Miten tämä maa voi olla tälläinen?Toiset yökastelee, toiset ei.

Sanna.R
Liittynyt13.4.2010
Viesti

siis oikeesti rupes kyl kans naurattaa et veronmaksajat joutuu maksaa jostain yokastelusta!!mun veli kasteli viela ku oli yi 10v!!! sit sille hommattiin ne pikkarit ja se sellanen alusta joka rupee huutaa heti kun pienikin tippa lirahtaa, suosittelen...veli oppi silloin heti kuivaksi, mutta tosin hanella on myos asperger.

Vierailija
Viesti

jos tätä kestää vuosia.alustaakin on kokeiltu monta kuukautta, ei mitään vaikutusta. poika vaan nukkuu.eli ne vanhemmat jotka käyvät töissä, joka öinen herääminen ja lakanoitten vaihtaminen vie voimia.t. 6v yökastelijan yh-äiti

ps. en ole hakenut tukia, eli TEIDÄN rahat ei kulu ainakaan minulla!

Vierailija
Viesti

lähinnä siis vilpittömästi kummastelen tätä erilaisten rahallisten tukimuotojen runsautta.Kaikki rankatkaan asiat kun eivät kelan tukikympeillä korjaannu.

Vierailija
Viesti

aletaanpa mekin "kusemaan sänkyyn"....pelkästään paperilla,ja haetaan tukia. helppo huijjata helppoa rahaa....

Vierailija
Viesti

tiedän että on rankkaa, se on rankkaa lapsellekin! Meillä auttoi hormonilääkitys hyvin nopeasti, ja siihenhän sai sen erityiskorvaavuuden kelalta, mistään muista tuista ei silloin ainakaan puhuttu (vuosi oli 1999-2001). naapurin yökastelijalla ei lääke tehonnut, eikä patja, mutta se pikkuhousuihin laitettava hälytin herätti nimenomaan lapsen riittävän ajoissa, kun ekat tipat oli tulleet housuihin, ja sitä kautta oppi kuivaksi. Tsemppiä!

Vierailija
Viesti

Lukekaapas yökastelijoiden äidit tuo Vaaralliset Viljat kirja, siinä on on mm. kerrottu, että gluteiini pitoiset viljat saavat aikaan häiriöitä aivosähkökäyrässä ja ovat nimenomaan aiheuttaneet näitä kasteluvaivoja monilla lapsilla. Esim. vehnä on pahin!Voitte kokeilla ihan itse jättämällä vähäksi aikaa kotimaiset viljat pois, niin takaan että vaiva loppuu

Vierailija
Viesti

aika paljon saa tuohon rahaan jo pestä lakanoita ja ostaa vaippoja, vaivaa ja mieliharmiahan se ei korvaa

Vierailija
Viesti

sehän on samaa hormonia kuin on lapsessasi muutenkin ja saattaa hoitaa homman muutamassa viikossa. Meillä auttoi tytöllä 4 viikossa ja ei ole kastellut enää kertaakaan.Miksi et käytä hormonia?

Vierailija
Viesti

Lainaus:

sehän on samaa hormonia kuin on lapsessasi muutenkin ja saattaa hoitaa homman muutamassa viikossa. Meillä auttoi tytöllä 4 viikossa ja ei ole kastellut enää kertaakaan.Miksi et käytä hormonia?
Tämä on vähän hassua juttu, toisaalta yökastelu on rasittavaa mutta toisaalta ei se mun mielestä ole niin iso juttu, että alkaisin lapsiini tunkemaan hormoneja.

Täytyy kyllä myöntää, etten edes tiennyt kelan tukevan yökastelu perheitä.PS.

6-vuotiasta ei taideta vielä laskea yökastelijaksi. Varsinkin pojilla yökuivaksi oppiminen voi tapahtua vasta juuri ennen koulu ikää.

Jos on oikeasti yökastelija niin kyllä se jatkuu tuonne murrosiän kynnykselle asti (oma kohtaista kokemusta).

Vierailija
Viesti

koska se tuo mieleen itä-blokin naiskuulantyöntäjät. Tuo Minirinin sisältämä hormoni on vähän eri asia. Kai te antaisitte lapsillenne tyroksiiniakin, jos olisi kilpirauhasen vajaatoiminta? Mielestäni ei ole oikein antaa lapsen kastella murrosikään asti ja lohdutella häntä jollain vaipparahalla. Minirin-hoito on lapselle parempi.

Vierailija
Viesti

koetaan tärkeäksi että lapsi olisi kuiva viimeistään kun koulu alkaa ettei tule mitään kiusaamista jne. varsinkin kun tuossa iässä alkaa myös yökyläilyt sun muut...

Vierailija
Viesti

Vaatii päivittäisen kastelupäiväkirjan niiltä kk:ilta, joilta tukea haetaan (takautuvasta 6 kk) ja lääkärin kirjoittaman C-lausunnon. Tukea todellakin haetaan vammaistuen lomakkeella...Lääkäri meille tämän tuen osoitti. En olisi sen olemassaolosta muuten edes tiennyt. Kyllä tästä vaippa-, pesu-, lakananvaihto- ja aamunyön heräilyrumbasta ja pojan pahasta mielestä olen hyvällä omallatunnolla tämän tuen nostanut. Lopulta "poika kasvoi koululaiseksi" eli kouluunmenon jälkeen kastelu lakkasi kuin seinään. Tämä lohdutukseksi muille kohtalotovereille.

Vierailija
Viesti

joka on kastellut sänkynsä aina, melkein joka yö. Hälytinpatjaa kokeiltiin tuloksetta. Olisimme saaneet kelalta tukea, jos olisimme ottaneet lääkityksen. En suostunut. En halua lääkitä lasta "turhaan", joten emme saa kelalta mitään.

Vierailija
Viesti

en tajua vanhempia jotka eivät lääkitse lastaan tarpeen tullen. Asia voisi korjaantua todella nopeasti Minirinillä. Se on samankaltaista hormonia jota lapsellasi on muutenkin elimistössään.

sh

Vierailija
Viesti

sellainen laite jonka pieni osa laitettiin pikkuhousuihin pikkuhoususuojan sisään ja sinne kun meni pisara pissaa se hälytti heti. Ei koko patja. Se tepsi viikossa ja lapsi oli 7v. Kokeilkaa ja se oli tosi kätevä, Vinkas pikkusesta mä1 rästä. Ei tarvittu lammikkoa niinkuin patjahälytin.

Vierailija
Viesti

että se ei mitenkään hoida itse vaivaa, peittää vain oireen.

Ei tulisi mieleenkään ainakaan vielä 5-6-vuotiaalla sellaista syöttää. Ei tuon ikäinen häpeä vaippaa ellei joku sitä häpeämistä hänelle opeta. Vanhemmista se on kiinni.

Kouluiässä ymmärrän että lääkitystä voidaan käyttää esim. yökyläilyjen vuoksi. Alle kouluikäiselle en sellaista syötä.Eskari-ikäisen yökastelijan äiti

Vierailija
Viesti

meillä kuivuus on saavutettu pian Minirinin aloituksen jälkeen. Toisella lapsella meni 3 kk, toisella 1 kk.Häpeä voi tulla muilta lapsilta, vaikka vanhemmilla ei olisi mitään ongelmaa asiasta.Vierailija
Viesti

Ilman sitä ei saa?Lainaus:

Tuen saaminen vaatii mm. kastelupäiväkirjan ja B-todistuksen lääkäriltä.


Vierailija
Viesti

Meillä lapsi ei kärsi kastelusta eikä häpeä sitä, koska sitä on tapahtunut aina. Itse olin aikoinaan yökastelija vielä ylä-asteella. Lapsi ei yökyläile missään paitsi satunnaisesti mummolassa.Me emme todellakaan koe tarpeelliseksi ruveta syöttämään lapselle kyseistä lääkettä. Jenkeissä on lapsia kuollut minirin-lääkityksen aikana ja se on sielä kielletty. Omassa tuttavapiirissä on lääke-kokeiluja ja vaiva pysyy tasan niin kauan poissa, kun lääkkeitä syödään ja palaa takaisin kun lääkkeiden syönti lopetetaan. Yhdellä ei auttanut lääkitys ollenkaan ja annokset rupesivat olemaan todella suuria ja vanhemmat päättivät lopettaa lääkityksen kokonaan.Jos lapsi jossain vaiheessa kokee tarpeelliseksi, niin voimme harkita lääkityksen kokeilua, mutta pienellä lapsella mielestäni täysin turhaa. Meillä on pesukone sitä varten, että voidaan pyykkiä pestä.

Vierailija
Viesti

se on vain ikäänkuin hormonikorvaushoitoa.

Ei insuliinikaan paranna diabetestä tai tyroksiini kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Vierailija
Viesti

Yökastelun lääkehoitoVarsinainen hoito aloitetaan tavallisesti lapsen ollessa 5-vuotias. Desmopressiini on luonnollisen antidiureettisen hormonin synteettinen analogi. Kahdella rakennemuutoksella on saatu aikaan luonnolliseen hormoniin verrattuna voimakas antidiureettinen teho, pidempi vaikutusaika ja pressorivaikutuksen väheneminen lähes olemattomiin. Desmopressiinia on käytetty menestyksellisesti lasten yökastelun hoidossa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Se vähentää erittyvän virtsan määrää ja nostaa vireystasoa niin, että lapsi herää helpommin rakon täyttyessä. Lääke imeytyy nopeasti ja hyvin nenän ja mahalaukun limakalvolta. Tavallisella hoitoannoksella saadaan 9-12 tunnin teho eikä sillä ole todettu vaikutusta lapsen omaan hormonituotantoon.Desmopressiini vähentää tehokkaasti märkien öiden lukumäärää. Se vähentää kastelun määrää silloinkin, kun lasta ei vielä saada kokonaan kuivaksi. Mitä kehittyneempi lapsen oma hormonituotanto on, sitä parempi on hänen vasteensa hoidolle. Tavallisin hoitoannos yökastelussa on 20 mg (10 mg:n suihke molempiin sieraimiin), tai yksi tabletti (0,2 mg suun kautta) mahdollisimman myöhään illalla rakon tyhjentämisen jälkeen. Kokonaisannos voidaan nostaa kaksinkertaiseksikin, jos lapsi on vielä kovin kypsymätön, tai vähentää, jos lapsen oma hormonituotanto on jo lähes riittävä. Hoitoa jatketaan, kunnes lapsi on käytetyllä annoksella kokonaan kuiva. Tämän jälkeen annosta vähennetään yleensä muutaman kuukauden välein lapsen pysyessä kuivana niin kauan, kuin lapsi on kuiva ilman lääkettäkin. Kastelijalapsen omassa hormonituotannossa ei tapahdu nopeita muutoksia. Monet kastelijalapset tarvitsevat hoitoa vuosia riippuen siitä, missä kehityksen vaiheessa hoito aloitetaan. Desmopressiini nostaa vireystasoa, ja osa lapsista oppii heräämään, kun rakko täyttyy, ja pysyy siten kuivana, vaikka yöaikaiset virtsamäärät ovatkin vielä suurempia kuin rakon tilavuus.Sivuvaikutuksia desmopressiini aiheuttaa erittäin harvoin. Vesiretentio on mahdollinen jos lapsi juo paljon, tai jos käytetty desmopressiiniannos on liian suuri lapsen tarvitsemaan lääkemäärään nähden. Runsasta iltajuomista ja yön aikaista juomista on syytä välttää hoidon aikana. Jos lapsi sairastuu ja tarvitsee yöjuomista, illan lääkeannos jätetään ottamatta. Varovaisuutta on noudatettava myös kystistä fibroosia, sydämen vajaatoimintaa ja verenpainetautia sairastavilla lapsilla.

Vierailija
Viesti

Yökastelu ei ole mikään sairaus, se on vain myöhäistä kypsymistä. En kärsi lakanapyykistä, enkä vaippojen ostamisesta niin paljon että syöttäisin turhaan lapselleni lääkkeitä.

En minä murrosikääkään lääkityksellä rupeaisi aikaistamaan vaikka tietäisin että se alkaa pari vuotta keskimääräistä myöhemmin.

Vierailija
Viesti

että kyllä 5v jo osaa kaivata elämää ilmna vaipppa, vaikkei asista olisi koskaan hänelle puhuttukaan. Meillä molemmat aloitti lääkityksen 5v ja pääsivät vaipoista ja yökastelusta 6v :)Kuopus on vasta 4v ja vaippa käytössä joka yö. Hänellekin aloitan lääkityksen heti 5v.Lainaus:

että se ei mitenkään hoida itse vaivaa, peittää vain oireen. Ei tulisi mieleenkään ainakaan vielä 5-6-vuotiaalla sellaista syöttää. Ei tuon ikäinen häpeä vaippaa ellei joku sitä häpeämistä hänelle opeta. Vanhemmista se on kiinni. Kouluiässä ymmärrän että lääkitystä voidaan käyttää esim. yökyläilyjen vuoksi. Alle kouluikäiselle en sellaista syötä. Eskari-ikäisen yökastelijan äiti


Vierailija
Viesti

Olen häneltä kysynyt että haluaisiko kokeilla jos ottaisi lääkettä ja näin voisi olla ilman vaippaa.

Hän on itse sitä mieltä, että mieluummin vaippa kuin jokailtainen lääke. Hänelle vaippa on kuin yksi ylimääräinen vaatekappale, kukaan ei ole siitä koskaan pilkannut.

En todellakaan oman mukavuuden haluni vuoksi ala lasta lääkitä. Lääkkeet jätetään meillä sairaudenhoitoa varten, yökastelun lääkehoito ei ole sairauden hoitoa. Se minirin ei edes ole luonnollista hormonia vaan analogi. Lapset saavat kemikaalialtistusta muutenkin aivan riittävästi. Itse en ehdoin tahdoin rupea lisää syöttämään.Mutta tosiaan, kukin tavallaan. Minä teen niin kuin lapseni kannalta on paras.

Vierailija
Viesti

Aikaisintaan 6-vuotiaana aletaan asiaa miettiä.

Moni oppii luonnostaan yökuivaksi 5:n ja 6:n ikävuoden tienoilla, siksi lääktitystä ei kannata aloittaa noin pienelle.

Vierailija
Viesti

Ja voin kertoa että Minirin kuuri maksaa noin 70 -80 kuukaudessa. Eli takautuvasti korvattava summa ei korvaa kuin lääkkeet. Ja jos siihen lasketaan patjat joutuu pesemään useammin kuin norm. koska niitä vahinkoja (ohi kasteluja) sattuu vaikka on suojat. Hyvia suojia joutuu ostaa muutamat vuodessa (35 eur.-60 eur. suoja). Sekä jos ruvetaan pilkkua viilaamaan niin pesukone laulaa aika usein. Täkit, lakanat ja froteemuovi-suojat. Siihen kun laskee pesuaineet, sähkön ja veden ylimääräisen kulutuksen. Niin ei se tuki kuin vähän laske kuluja. Jää kuitenkin aika suureksi.Entäs sitten sosiaalinen elämä, normaalit kavereiden luona yökyläilyt ei onnistu, matkat aiheuttaa aika paljon harkintaa ja suunnittelua.Jos joku lähtee huijaus linjalle niin täytyy olla jotain korvien välissä ja pahasti.Jos viisivuotias ei ole oppinut kuivaksi niin aloitetaan tutkimukset ja seuranta.

Vierailija
Viesti

Meillä on kolme yökastelijaa. Viimeisin hakemus hylättiin, koska ei silloin ollut minirinkuuri. Ei kuulema saa jos ei hoideta. Lapsi itse ei halua syödä lääkkeitä. Meille on useasti tullut maksettavaksi kustannukset lääkärintodistuksesta. Lääkäri lähettää todistuksen suoraan Kelaan. Kela lähettää meille pikapikaa kyselyn, johon pitää tiettyyn päivämäärään mennessä vastata. Lasku lääkärin todistuksesta tulee vasta paljon paljon myöhemmin, kun on pitänyt lähettää kelaan kaikki todistukset jne. Eli emme ole enää lähettäneet korvattavaksi kustannuksia lääkärintodistuksesta. Summa summaarum emme enää edes viitsi hakea. Yhden kerran olemme saaneet korvausta ja monesti emme. Kustannuksia joka hakukerrasta on tullut lääkärintodistuksen verran, koska systeemi on paska.

Vierailija
Viesti

Meillä tosiaan 9 vuotias kastelija, joka pissaa melkein joka yö, niin että sänky lainehtii ja silti vaippaa ei ole käytetty sen jälkeen kun täytti 3v ja oppi päiväkuivaksi. Ei tulisi mieleenkään laittaa yli 3-4 vuotiaalle vaippaa vaikka kuinka pissaisi joka yö sängyn märäksi. Sitä varten on pesukone.

Vierailija
Viesti

kun ei pidetty hänellä yövaippaa. Eli kasteli sänkynsä ja peittonsa ja nukkui sängyssään sikeästi kaikesta huolimatta. Nyt hänellä on yöllä vaippa ja alapäätä hoidetaan rasvoilla. Nyt ei niin pahaa ihottumaa.

Vierailija
Viesti
voi jumalauta.

kaikkea sitä kuulee ja näkee av_lla...Lainaus:

Vaatii päivittäisen kastelupäiväkirjan niiltä kk:ilta, joilta tukea haetaan (takautuvasta 6 kk) ja lääkärin kirjoittaman C-lausunnon. Tukea todellakin haetaan vammaistuen lomakkeella...Lääkäri meille tämän tuen osoitti. En olisi sen olemassaolosta muuten edes tiennyt. Kyllä tästä vaippa-, pesu-, lakananvaihto- ja aamunyön heräilyrumbasta ja pojan pahasta mielestä olen hyvällä omallatunnolla tämän tuen nostanut. Lopulta "poika kasvoi koululaiseksi" eli kouluunmenon jälkeen kastelu lakkasi kuin seinään. Tämä lohdutukseksi muille kohtalotovereille.


Vierailija
Viesti

että mieluummin vaippa kuin lainehtiva sänky.

5 v pukee vaippansa samalla kun yöpuvun, ei se ole mikään ongelma meidän perheessä.

Ja toisaalta ei tee hyvää iholle eikä varsinkaan keuhkoille(!) jos joutuu nukkumaan lähes joka yö pissan keskellä. Kaikki eivät herää vaikka sänky olisi aivan märkä. Pissan haihtuvat ammoniumyhdisteet vaurioittavat pitkäaikaisessa altistuksessa keuhkokudotusta.

Vierailija
Viesti

jos lapsi yökastelee hoidosta huolimatta. Eli esim. tuloksellinen Minirin-kuuri (=ei yökastelua lääkehoidon aikana) ei oikeuttaisi korvaukseen. Ja tosiaan ensin pitää "hoitaa" jollain tavalla, "hoitamattomaan "yökasteluun ei voisi saada korvausta. Oman terveudenhoitajani puhesta käsitin myös, että korvausta saisi vain yli 6-vuotiaista.Sain sen käsityksen, että aikaisemmin on ollut erilaiset säännöt, mutta niitä sitten tiukennettu.Meillä 5-vuotiaalle Minirin auttaa ja onneksi on vakuutus, joka korvaa lääkkeet. Kelan tukia emme edes yrittäneet hakea, koska tosiaan terveydenhoitajan puheiden mukaan emme olisi oikeutettuja.Lainaus:

Meillä on kolme yökastelijaa. Viimeisin hakemus hylättiin, koska ei silloin ollut minirinkuuri. Ei kuulema saa jos ei hoideta. Lapsi itse ei halua syödä lääkkeitä. Meille on useasti tullut maksettavaksi kustannukset lääkärintodistuksesta. Lääkäri lähettää todistuksen suoraan Kelaan. Kela lähettää meille pikapikaa kyselyn, johon pitää tiettyyn päivämäärään mennessä vastata. Lasku lääkärin todistuksesta tulee vasta paljon paljon myöhemmin, kun on pitänyt lähettää kelaan kaikki todistukset jne. Eli emme ole enää lähettäneet korvattavaksi kustannuksia lääkärintodistuksesta. Summa summaarum emme enää edes viitsi hakea. Yhden kerran olemme saaneet korvausta ja monesti emme. Kustannuksia joka hakukerrasta on tullut lääkärintodistuksen verran, koska systeemi on paska.


Vierailija
Viesti

Aloitimme sairaan kalliin hormonikorvaushoidon pojan pahan mielen takia, kun kärsi kastelusta itse. Sen lisäksi siis perhettä koetteli vaippa-, pesu-, lakananvaihto- ja aamunyön heräilyrumba, kun itse monena aamuna jouduin heräämään töihin klo 4-6. Korvaus siis kalliista hoidosta ja vaippakuluista.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Aloitimme sairaan kalliin hormonikorvaushoidon pojan pahan mielen takia, kun kärsi kastelusta itse. Sen lisäksi siis perhettä koetteli vaippa-, pesu-, lakananvaihto- ja aamunyön heräilyrumba, kun itse monena aamuna jouduin heräämään töihin klo 4-6. Korvaus siis kalliista hoidosta ja vaippakuluista.


Vierailija
Viesti

Lainaus:

Aloitimme sairaan kalliin hormonikorvaushoidon pojan pahan mielen takia, kun kärsi kastelusta itse. Sen lisäksi siis perhettä koetteli vaippa-, pesu-, lakananvaihto- ja aamunyön heräilyrumba, kun itse monena aamuna jouduin heräämään töihin klo 4-6. Korvaus siis kalliista hoidosta ja vaippakuluista.


Vierailija
Viesti

Miten sä kehtaat??? Oletettavasti olet aikuinen, joten odottaisi vähän kehittyneempää katsantokantaa asiaan. Jos lapsen vaippoihin ja lääkkeisiin menee n.100e/kk rahaa ja kela on katsonut tämän korvausten arvoiseksi niin kukapa sen käyttämättä jättäisi. Itsellä ei vielä aavistusta miten haetaan ja minkä suuruinen, mutta haen varmasti. Sä voit rauhassa kuseksia housuusi..

Vierailija
Viesti

Lainaus:

aletaanpa mekin "kusemaan sänkyyn"....pelkästään paperilla,ja haetaan tukia. helppo huijjata helppoa rahaa....


Vierailija
Viesti

Lainaus:

Meillä tosiaan 9 vuotias kastelija, joka pissaa melkein joka yö, niin että sänky lainehtii ja silti vaippaa ei ole käytetty sen jälkeen kun täytti 3v ja oppi päiväkuivaksi. Ei tulisi mieleenkään laittaa yli 3-4 vuotiaalle vaippaa vaikka kuinka pissaisi joka yö sängyn märäksi. Sitä varten on pesukone.
Isommille yökastelijoille on tosi hyviä vaippoja, tietysti niitä käytetään jos on tarvis.Vammaistukea saa, jos yli 5-vuotias yökastelee hoidosta huolimatta. Hoito voi olla lääkitys, hälytin tai ei mitään, jos hoidot eivät auta.Meillä poika yö- (ja päivä-)kasteli 9-vuotiaaksi saakka. Välillä kokeiltiin lääkitystä, mutta ilman merkittävää vastetta. Lakanaa tai muuta hälytintä ei lapsi halunnut. Saatiin vammaistukea (viimeiset puoli vuotta korotettuna päiväkastelun takia) koko ajan, koska hoito (tai hoidottomuus) oli lääkärin valvonnassa.Aika tarkkaan 9-vuotiaana loppui yökastelu lyhyen minirin-kuurin jälkeen kuin seinään. Päiväkastelua on välillä edelleen kun ei malta käydä tarpeeksi usein vessassa. Siihen emme enää hae tukia, koska kyse ei ole muusta kuin lapset muistamattomuudesta ja liian hyvästä keskittymiskyvystä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat