Lentokentällä tulee olla väh2h ennen lähtöä, miksi?

Vierailija

ja pääseekö koneeseen missä vaiheessa vai vasta juuri ennen lähtöä?

Mietin miten siellä aikaansa kuluttaa lapsien kanssa..

Kommentit (27)

Vierailija
Viesti

kesäkuussa just kävimme etelässä ja olimme kentällä ainakin 2h ennen koneen lähtöä. Sitten lento oli myöhässä yli puoli tuntia, joten kylläpä kävi vähän aika pitkäksi lasten kanssa.

Vierailija
Viesti

Koneeseen yleensä pääsee vasta vähän ennen koneen lähtöaikaa tai monesti vähän myöhässäkin ;-)

Vierailija
Viesti

Ensin jonotatte lähtöselvitykseen, sen jälkeen jonotatte turvatarkastukseen, sitten jonotatte koneeseen, koneessa jonotatte pääsyä omalle paikalle... Kyllä siinä kaksi tuntia on se minimi!Viimeksi kun lensin Rhodokselle, aika riitti nipinnapin että kerkesin koneeseen :) Oli kyllä tosin aamulento, aamuisin on kaikkein ruuhkaisinta aikaa Helsinki-Vantaalla.

Vierailija
Viesti

se on siksi, että joskus sattuu tosi pitkät jonot lähtöselvitykseen, sen jälkeen jonotat turvatarkastuksen läpi.Varman päälle pelaamista lähinnä, varsinkin pienillä kentillä.

Vierailija
Viesti

ja sen jälkeen vielä turvatarkastus,jossa voi myös tovi vierähtää. Joskus ei toki jonoja. Koneeseen pääseen aikasintaan 30 min ennen koneen lähtöö. Pienten lasten kanssa matkustavat pääsee ensimäisenä, kunhan on portilla ajoissa.

Vierailija
Viesti

ruuhka-aikojen varalta lähtöselvityksiä varten.Ollaan istuskeltu kahviossa ja katseltu ihmisiä. Tehty ostoksia takaisin päin tullessa.Lentokoneeseen pääsee vasta vähän ennen lähtöä.

Vierailija
Viesti

tulee olla aikaa turvatarkastaa myös kaikki ruumaan menevät matkalaukut, jotka joudutan myös mahd. avaamaan ja poistamaan turvallisuudelle haitaksi olevia tai laittomia esineitä. Laukut täytyy myös tämän jälkeen lastata lentokoneeseen. Lentokentällähän on lasten leikkihuone, jossa lapset viihtyvät paremmin, kuin esim. kahvilassa...

Vierailija
Viesti

siis lähtötarkastukseen, turvatarkastukseen jne?

jostakin syystä tuo turvatarkastus jännittää:/

stripataanko siinä miten nakuksi itsensä, entä lapset? kengät hihnalle kanssa vai? kihla-ja vihkisormukset hihnalle "häviämään" jne?

Vierailija
Viesti

eräällä pienehköllä kentällä oltiin sitten 2 h enenn koneen lähtöä. Lentokentän työntekijät tuli töihin varttia ennen lähtöä ja noin 5 min ennen avautui check in. Ihan turhaan oltiin 2 h siellä odottamassa... kai sillä kasvatetaan kahvilan myyntiä. muuta syytä en keksi.

Vierailija
Viesti

Tuohan on hyvä, pikkulasten kanssa matkustavia varten:)Omani on ollut jo sen verran iso ulkomaille matkatessa ettei ole leikkihuonetta kaivannut:) 6-vuotiaana eka kerran ulkomailla.

Vierailija
Viesti

että siks pitää olla ajoissa että ihmiset saavat tuhlattua rahansa noihin lentokentällä oleviin liikkeisiin :D

Vierailija
Viesti

Mihin aikaan sun lähtö on ja minne lennät?

Siitäkin riipuu paljon. Itse olen ottanut sen linjan, että olen kentällä tuntia aiemmin, jos olen tehnyt itse lähtöselvityksen.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

siis lähtötarkastukseen, turvatarkastukseen jne?

jostakin syystä tuo turvatarkastus jännittää:/

stripataanko siinä miten nakuksi itsensä, entä lapset? kengät hihnalle kanssa vai? kihla-ja vihkisormukset hihnalle "häviämään" jne?
kuuluu laittaa hihnalle -tutkitaan kenkäpommien/kemikaalien varalta. Turvatarkastaja voi huomauttaa jos sukkamehu haisee liikaa, kerran näin kun haukkui yhden teinin: "Mua kiinnosta tälla palkalla haistella sun jalkahikeäsi! Ensi kerralla peset jalkasi edes."

Teini oli ihan naama punaisena.Jos joutuu strippaamaan niin sitten mennään verhoilla eristettyyn koppiin. Siinä vaan verhokangasta on säästelty. Joskus näin kun pojat olivat kytiksellä verhon raossa kun ryhmä teinityttöjä joutui riisuttavaksi. Siinä kamerakännykät olivat käytössä...Sormuksia ei tarvitse riisua, eihän niin pienen tilaan voi sentään pommia laittaa.

Vierailija
Viesti

sillä joskus on pitkät jonot. Vaikka kaikki tiskit olisivat auki jne. niin jonoa voi olla lähtöselvityksessä sekä turvatarkastuksissa jne.Riippuen matkustusajasta (milloin, mihin kellonaikaan, mistä kentältä jne.) jonoja on enemmän tai vähemmän.Ei myöskään kannata luottaa siihen että koneeseen ehtii (jos on tottunut jonkun suomalaisen pikkukaupungin kentältä lentämään) vaikkapa koneenvaihdon yhteydessä Heathrowssa tai vastaavalla isolla kentällä, jossa voi tunti vierähtää helposti jo siihen että pääsee koneesta ulos ja terminaaliin ja sieltä löytää tiensä jatkolennon terminaaliin, välimatkat terminaalien välillä isoilla kentillä ovat pitkiä, ja terminaaleja ja lähtöportteja on PALJON =ei siellä niin vaan mennä ja kävellä muutamaa metriä lenoon vaihton yhteydessä vert. joku pikkukenttä. (Ja jos esim. Jenkkeihin haluaa mennä, niin käytännössä lähes aina on koneen vaihto isolla kentällä jossain päin Eurooppaa,sama juttu moneen muuhunkin maahan mennessä)Ja kentällä saa ajan kyllä kulumaan, myös lasten kanssa. Voi ottaa mukaan vaikkapa jonkun pelin mitä pelailla, kirjan/kirjoja mitä lukee lapsille/perhe voi lueskella, ja pienemmille lapsille monesti jo lentokoneiden katselu on mieluista ajankulua. Kentällä voi myös syödä, ja jos kokee kahvilan hinnat liian korkeiksi, niin voi ottaa kotoa eväät mukaan (juomia ei tietenkään saa turvatarkastuksen läpi, ne pitää ostaa kentältä) joten ei niihinkään rahaa juuri mene.Iso osa on mielestäni myös vanhempien asenteella, jos on niiiin tylsää ja blaah nii lapsiin tarttuu sama asenne, jos taas on iloinen ja positiivinen asenne se tarttuu myös lapsiin eivätkä nämä kyllästy.

Ja tosiaan itse pidän siitä että on hyvin aikaa eikä tule kiire, ja siksi olen hyvissä ajoin kentällä. Yleensä parisen tuntia ennemmin, ja ihan HKI-Vantaalla joskus se on ollut "liian hyvissä ajoin" joskus se on ollut "tiukille meni" -aika, riippuen tosiaan jonoista ym.Vierailija
Viesti

viimeistään kahta tuntia ennen, ihan siksi että lentokentällä on kivaa. Näkemistä riittää, kahvilla on kiva käydä kaikessa rauhassa, se odottaminen on kivaa jne.Aina huomaa, että ai joko se aika menikin. Ja usein matkustetaan.

Vierailija
Viesti

riippuu ovatko tyyliä "maiharit" vai "varvassandaalit".Itse jouduin kerran ottamaan silkkihuivin (eikä ollut mikään valtava pashimina, vaan tavallinen silkkihuivi) pois kaulasta ja se läpivalaistiin :D

Vierailija
Viesti

Meillä lapset ainakin viihtyvät kentillä ihan hyvin, katsellaan lentokoneita ym. ei siinä aika pitkäksi tule.Lainaus:

sillä joskus on pitkät jonot. Vaikka kaikki tiskit olisivat auki jne. niin jonoa voi olla lähtöselvityksessä sekä turvatarkastuksissa jne. Riippuen matkustusajasta (milloin, mihin kellonaikaan, mistä kentältä jne.) jonoja on enemmän tai vähemmän. Ei myöskään kannata luottaa siihen että koneeseen ehtii (jos on tottunut jonkun suomalaisen pikkukaupungin kentältä lentämään) vaikkapa koneenvaihdon yhteydessä Heathrowssa tai vastaavalla isolla kentällä, jossa voi tunti vierähtää helposti jo siihen että pääsee koneesta ulos ja terminaaliin ja sieltä löytää tiensä jatkolennon terminaaliin, välimatkat terminaalien välillä isoilla kentillä ovat pitkiä, ja terminaaleja ja lähtöportteja on PALJON =ei siellä niin vaan mennä ja kävellä muutamaa metriä lenoon vaihton yhteydessä vert. joku pikkukenttä. (Ja jos esim. Jenkkeihin haluaa mennä, niin käytännössä lähes aina on koneen vaihto isolla kentällä jossain päin Eurooppaa,sama juttu moneen muuhunkin maahan mennessä) Ja kentällä saa ajan kyllä kulumaan, myös lasten kanssa. Voi ottaa mukaan vaikkapa jonkun pelin mitä pelailla, kirjan/kirjoja mitä lukee lapsille/perhe voi lueskella, ja pienemmille lapsille monesti jo lentokoneiden katselu on mieluista ajankulua. Kentällä voi myös syödä, ja jos kokee kahvilan hinnat liian korkeiksi, niin voi ottaa kotoa eväät mukaan (juomia ei tietenkään saa turvatarkastuksen läpi, ne pitää ostaa kentältä) joten ei niihinkään rahaa juuri mene. Iso osa on mielestäni myös vanhempien asenteella, jos on niiiin tylsää ja blaah nii lapsiin tarttuu sama asenne, jos taas on iloinen ja positiivinen asenne se tarttuu myös lapsiin eivätkä nämä kyllästy. Ja tosiaan itse pidän siitä että on hyvin aikaa eikä tule kiire, ja siksi olen hyvissä ajoin kentällä. Yleensä parisen tuntia ennemmin, ja ihan HKI-Vantaalla joskus se on ollut "liian hyvissä ajoin" joskus se on ollut "tiukille meni" -aika, riippuen tosiaan jonoista ym.


Vierailija
Viesti

sen lähtötarkastuksen, turvatarkastuksen yms voi hoitaa ns "alta pois" vaikka 2-3h ennen koneen ilmoitetua lähtöaikaa? sitten se loppuaika mitä jää niin onkin sitä vapata olemista ja odottelua, vai?

Vierailija
Viesti

mutta se oli lapsuudessa ennnekuin olin 10v, 10-15v iässä 2x ja en muista noista lennoista saati lentokenttäjutuista mitään (pelkäsin koska kerran tipuimme ilmakuopan vuoksi 5km ja se oli karmivaa).

Toisaalta, onko ihminen epänormaali tms jos ei ole koskaan lentänyt??Vierailija
Viesti

tottuneet matkustamaan ja ketkä eivät.Ja juuri nämä jotka eivät ole kokeneita matkustajia aiheuttavat kamalat jonot kun tupeksivat jokaisessa kohdassa.

Kaikki sujuisi niin näpprsti kun porukka osaisi chekata itsensä sisään netissä/automaatilla ja jättää laukut vaan sinne droppiin. Ja jos ei etukteen chekkaaminen onnistu niin oltaisiin valmiiksi kaikki tarvittavat paperit kädessä ja kamat ojennuksessa siinä tiskillä. Sama turvatarastuksessa jos huomioisi jo pukeutumisessaan ja pakkaamisessaan sen, että mitä pitää riisua tai purkaa esille eikä vasta siinä hihnalla.Okei eihän kaikkea voi tietää, mutta esim Finavian sivuilla on hyvin kattava ohjeistus matkaan lähtijöille siitä miten toimia sujuvasti.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

sen lähtötarkastuksen, turvatarkastuksen yms voi hoitaa ns "alta pois" vaikka 2-3h ennen koneen ilmoitetua lähtöaikaa?
ja sitten sen voi hoitaa vielä vaikka muutama tunti ennen. Jos mukana on ruumaan menevää matkatavaraa, on niille yleensä oma jättöpaikkansa kentällä.Meillä 3v on lentänyt aika usein ja isoilla kentillä on tosiaan kivaa katsella lentokoneita, nauttia jotain hyvää, leikkiä leikkihuoneessa, istua niissä lentokentän kärryissä jne. jne. Pienet kentät onkin haasteellisempia.Ja itse lennolle kannattaa ennemminkin miettiä sitä mielenkiintoista tekemistä ;)

Vierailija
Viesti

koska chek-in:ssä voi olla jonoa ja samoin turvatarkastuksessa.

Olen huomannut,että nämä uudet määräykset turvatarkarkastuksessa hidastaa sitä aivan julmetusti. Turvatarkastukseen mentäessä kannatta varautua riisumaan vyöt, kengät, aurinkolasit. Muista myös kaikki kolikot taskuista, avaimia ym laittaa sinne laariin. Jos on nesteitä niin muista pakata ne jo hyvissä ajoin siihen minigrip pussiin ja pidä ne helposti saatavilla. Myös mahd lasten maidot ym.Näissä toimenpiteissä voi vierähtää yllättävinkin kauan aikaa. Sen jälkeen passintarkastukseen jossa taas saa jonottaa...Sitten vaan ostoksille, kahville, lasten kanssa katsomaan koneita platalla. Lasten mielestä lenokenttä on yllättävän mielenkiintoinen paikka ja aika kuluu siivillä. Kun boardaus alkaa kannatta siirtyä lähtöportille ja yllätys yllätys jonottamaan...Hyvää matkaa teille :)T. tiistaina reissuun lähtevä.

Vierailija
Viesti

Ensin jonotatte lähtöselvitykseen, sen jälkeen jonotatte turvatarkastukseen, sitten jonotatte koneeseen, koneessa jonotatte pääsyä omalle paikalle... Kyllä siinä kaksi tuntia on se minimi! Viimeksi kun lensin Rhodokselle, aika riitti nipinnapin että kerkesin koneeseen :) Oli kyllä tosin aamulento, aamuisin on kaikkein ruuhkaisinta aikaa Helsinki-Vantaalla.Meillä lähtee keskiviikkone lento tuonne Rodokselle ja aamulento on kyseessä. Samoin Helsinki-Vantaan kentältä. =) Yleensä sitä jää noin 10-15 min aikaa olla vapaasti kentällä. Ei sen enempään.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat