Keskustelualueen säännöt

Mulla kilpirauhasen vajaatoiminta

ja muistaakseni ton arvon raja on 4..

nyt justiinsa nostettiin lääkitystä roimasti, koska arvo oli 11 :(

[quote author="Vierailija" time="26.07.2010 klo 16:36"]

ja muistaakseni ton arvon raja on 4..

nyt justiinsa nostettiin lääkitystä roimasti, koska arvo oli 11 :(

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

huslab tutkimusohjekirja

Viitearvot S-TSH
lapset, 0 - 3 vrk 1.1 - 17 mU/l
lapset, 4 vrk - 10 vko 0.6 - 10 mU/l
lapset, 11 vko - 14 kk 0.4 - 7 mU/l
lapset, 15 kk - 5 v 0.4 - 6 mU/l
lapset, 6 - 14 v 0.4 - 5 mU/l
aikuiset, yli 14 v 0.4 - 4 mU/l

[quote author="Vierailija" time="26.07.2010 klo 16:48"]

Viitearvot S-TSH
lapset, 0 - 3 vrk 1.1 - 17 mU/l
lapset, 4 vrk - 10 vko 0.6 - 10 mU/l
lapset, 11 vko - 14 kk 0.4 - 7 mU/l
lapset, 15 kk - 5 v 0.4 - 6 mU/l
lapset, 6 - 14 v 0.4 - 5 mU/l
aikuiset, yli 14 v 0.4 - 4 mU/l

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

huslab tutkimusohjekirja

S-TSH-pitoisuudella on selvä vuorokaudenaikavaihtelu. Pitoisuus on korkeimmillaan aikaisin aamulla ja laskee potilaasta riippuen klo 7-10 välillä noin 7 - 60% (muutoksen keskiarvo n. 1,5 mU/l). Pitoisuus säilyy matalana iltaan saakka. Jos potilaan S-TSH-näyte on otettu selvästi klo 10 jälkeen, saattaa aamulla lievästi kohonnut S-TSH-arvo laskea (esim. primaari hypotyreoosi) viitealueelle. Tämä tulee huomioida tulkittaessa muita kuin suositeltuna näytteenottoaikana otettujen näytteiden tuloksia.

Mikäli patologisen TSH-tuloksen johdosta halutaan T4-V- määritys, sen voi tilata jälkikäteen samasta näytteestä. Säilytämme näytteitä viisi vuorokautta. Mikäli TSH-pitoisuus on korkea eikä sovi kliiniseen kuvaan ja on ristiriidassa T4-V:n kanssa, se voi johtua mm. heterofiilisistä vasta- aineista tai kilpirauhashormoniresistenssistä. Tällöin on syytä ottaa yhteys laboratorioon. Vaikea yleistauti voi aiheuttaa sekä kohonneita että alentuneita TSH-arvoja. Dopamiini- ja glukokortikoidilääkitys alentavat TSH:ta voimakkaasti.

[quote author="Vierailija" time="26.07.2010 klo 16:49"]

S-TSH-pitoisuudella on selvä vuorokaudenaikavaihtelu. Pitoisuus on korkeimmillaan aikaisin aamulla ja laskee potilaasta riippuen klo 7-10 välillä noin 7 - 60% (muutoksen keskiarvo n. 1,5 mU/l). Pitoisuus säilyy matalana iltaan saakka. Jos potilaan S-TSH-näyte on otettu selvästi klo 10 jälkeen, saattaa aamulla lievästi kohonnut S-TSH-arvo laskea (esim. primaari hypotyreoosi) viitealueelle. Tämä tulee huomioida tulkittaessa muita kuin suositeltuna näytteenottoaikana otettujen näytteiden tuloksia.

Mikäli patologisen TSH-tuloksen johdosta halutaan T4-V- määritys, sen voi tilata jälkikäteen samasta näytteestä. Säilytämme näytteitä viisi vuorokautta. Mikäli TSH-pitoisuus on korkea eikä sovi kliiniseen kuvaan ja on ristiriidassa T4-V:n kanssa, se voi johtua mm. heterofiilisistä vasta- aineista tai kilpirauhashormoniresistenssistä. Tällöin on syytä ottaa yhteys laboratorioon. Vaikea yleistauti voi aiheuttaa sekä kohonneita että alentuneita TSH-arvoja. Dopamiini- ja glukokortikoidilääkitys alentavat TSH:ta voimakkaasti.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

niin

eli alle neljän tsh on toisille ok toisille ei. pelkkä labratulos ei kerro kaikkea. eri labroilla on myös eri raja-arvot. miten tuo t4v oli joka kertoo hormoonin määrän veressä ? se kertoo yleensä enemmän kun vaan tsh..

[quote author="Vierailija" time="26.07.2010 klo 17:05"]

eli alle neljän tsh on toisille ok toisille ei. pelkkä labratulos ei kerro kaikkea. eri labroilla on myös eri raja-arvot. miten tuo t4v oli joka kertoo hormoonin määrän veressä ? se kertoo yleensä enemmän kun vaan tsh..

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Ap.ltä ei mitattu tuota t4v arvoa ollenkaan.

Tarviinko muuten lääkärin lähetteen että ottavat nuoa kilpirauhasarvot ?

[quote author="Vierailija" time="26.07.2010 klo 17:19"]

Tarviinko muuten lääkärin lähetteen että ottavat nuoa kilpirauhasarvot ?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Riippuu ihmisestä...

Kun minun kilpirauhaseni olivat vielä terveitä ja molemmat paikoillaan, s-tsh oli reilusti alle yhden, t4v 16.Oireileminen alkoi muutama kk kilpirauhasen poiston jälkeen. Tsh oli tuolloin lähes 3 ja t4v 10. Vajaatoimintaa minulle.

[quote author="Vierailija" time="26.07.2010 klo 17:30"]

Kun minun kilpirauhaseni olivat vielä terveitä ja molemmat paikoillaan, s-tsh oli reilusti alle yhden, t4v 16.Oireileminen alkoi muutama kk kilpirauhasen poiston jälkeen. Tsh oli tuolloin lähes 3 ja t4v 10. Vajaatoimintaa minulle.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Aihe vapaa
Keskustelualueen säännöt
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä