Paljon maksaa huonokuntoisen rintamamiestalon peruskorjaus? Edes suurinpiirtein?

Vierailija

Tiedän että myyntiin on tulossa sukulaisvanhuksen huonokuntoinen rintamamiestalo. Pitää varmasti uusia sähköt, sähköt ja varmaan putkiremppakin on tehtävä. Homettakin löytyy kellarista. Talo on vain niin kauniilla paikalla ja olisi ihana pitää se suvussa että mietin onkohan se mitenkään mahdollista...

Sivut

Kommentit (58)

Vierailija
Viesti

öljykattilakin on uusittava ja tietty pintaremppa tehtävä. Julkisivukin huonossa kunnossa, en tiedä selviääkö maalauksella.

ap

Vierailija
Viesti

Mutta kuka kertoo onko talo edes korjauskunnossa? Voiko joku viranomainen antaa sille purkutuomion? Ja jos niin paljonkohan purku maksaisi jos sitten rakentaisi kokonaan uuden talon?

ap

Vierailija
Viesti

ja tontin koolla...Helsingissä jos on, niin jo pelkkä tontin hinta ilman taloa on pienelläkin tontilla enemmän mitä joku ehdotti.

Vierailija
Viesti

Tontin arvo on ilmeisesti noin 75.000,-/1500m2 ainakin jos laskee alueen muiden myytyjen tonttien neliöhinnan mukaan. Talon arvoksi on ilmeisesti laskettu saman verran mutta arvion on antanut kiinteistönvälittäjä.

ap

Vierailija
Viesti

Ja jos on kunnossa, onko se ainoa, mitä kyseisestä talosta jäisi remontin jälkeen jäljelle...

Voi olla, että jopa halvemmalla saatte rakennettua uuden talon. Tällöin pääsette vaikuttamaan talon malliin ja kokoon ym. alusta saakka.Voi olla, että kannattaa joltakulta rakennusinsinööriltä tms. asiantuntijalta pyytää arvio talon kunnosta.

Vierailija
Viesti

Toisin sanoen 200 000 ja ylikin.Tuollaisen huonokuntoisen talon peruskorjaus on lähinnä tunteilua, eli ihmiset, jotka siihen ryhtyvät, tekevät sen vain siksi, että saisivat säästettyä vanhan talon. Todellisuudessa talosta joudutaan uusimaan käytännössä kaikki ja yllätykset voivat olla suuria ja karmeitakin.

Home on huono juttu, se on voinut levitä kaikkialle.Entäpä jos koittaisitte saada talon mahdollisimman halvalla ja rakentaisitte tilalle sen uuden, samantyyppisen talon?

Vierailija
Viesti

se talo menee purkuun niin kannattaa soittaa lähimpäään vapaapalokuntaan, niillä on huutava pula savu, palo ym harjoituksista. Saatpahan talon maantasalle 0 eurolla.

Vierailija
Viesti

saattaa maksaa enemmän kuin uuden rakentaminen!Lähimmälle VPK:lle soitto... ja jos haluatte säästää jotain vanhasta talosta niin ne puratte mukaan (esim kaakeliuunit).Meidän huvilatontilla oli todella huonokuntoinen talo, joka oli ollut suvussa.

Remontti olisi ollut kallis, liian kallis. Päädyimme purkamaan talon talkoilla ja otimme talteen vain terassin pieniruutuiset ikkunat, jotka oli siis tehnyt lasteni iso-isoisä, joista sitten tein yhdestä peilin ja yhdestä valokuvakehyksen.

Vierailija
Viesti

niin sala-ojat ei toimi, ja ne pitää myös uusia. Lisäksi voisi epäillä silloin alapohjan kuntoa, eli lattia revittävä auki (niin kai joka tapauksessa, jos tehdään putkiremontti).Putkiremontti on kai noin. 15000-20000? Siis putket, uudet sakokaivot ym. vastavat, jos niitä ei ole ja työt. Missä kunnossa on katto? Isäni teki kattoremontin hiljan itse, siihen meni n. 4000 euroa tarvikkeisiin (työkalut omasta takaa). Sähkörempan hintaa en tiedä. Uuden öljykattilan kuluja voisi tiedustella rautakaupasta?Kannattaisi tutkia, onko seinien sisällä hometta. Kunnon kuntoTUTKIMUS missä rakenteita avataan, olisi hintansa väärti. Meneehän se joka tapauksessa remonttiin. Samalla saisitte korjauslistan tai tuomion talolle.

Vierailija
Viesti

mutta pistäisin kanssa haarukkaan 100-150 000. Meillä on ollut aikalailla samanlainen tilanne kuin kuvaat, ja osa remontista on teetetty ulkopuolisilla, suurempi osa tehty itse. Kannattaa varmaan pyytää kustannusarviota joltakin remonttifirmalta niin saa vähän käsitystä. Hometta ei kannata pelätä, sen saa pois jos rakenteet ovat muuten kunnossa. Kellarin remontointi maksaa eniten, jos haluaa sen asuttavaan kuntoon. Ja vastaava mestarihan urakkaan pitää myös palkata ja hakea rakennusluvat.

Vierailija
Viesti

ostaa talo jossa HOMETTA. Jos siis aikoo rempata. Samaa sanon kuin moni muukin, pommi nurkkaan tai soitto palokuntaan ja uusi talo tilalle.Itse olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni rintamamiestalossa, enkä kyllä mitään ihanaa niissä näe. En muuttaisi kirveelläkään sellaiseen.

Vierailija
Viesti

tai tehdä laajennusta/muita muutostöitä. Joissakin paikoissa rintamamiestaloja on suojeltu eikä niille välttämättä saakaan purkulupaa.

Vierailija
Viesti

pitäisi myös miettiä milloin katto on viimeksi vaihdettu... ja varmaan pitää laittaa lämpöeristykset kellariin, eli kaivauttaa talon ympärille syvä kuoppa ja eristää... Ei ihan halpaa hommaa. Jos teillä on lapsia, niin miettisin kyllä usiamman kerran hometalon ostoa. Jos vaan oman terveytensä riskeeraa tietentahtoin, niin se on eri asia.

Vierailija
Viesti

Ollaan uusittu katto, ulkoverhous, uudet salaojat, melkein kaikki ikkunat, sisältä kaikki pinnat, keittiö, kylppäri, putket jne. Tosin ollaan tehty kaikki itse ja ajan kanssa. Jos tarvitsee vähänkin ammattilaisia, hinnan saa varmaan tuplata ja tavara on nykyään kallista.

Vierailija
Viesti

Ei remontissa ole merkitystä talon sijainnilla, ehkä sillä "kannattaako" se tehdä on. SILTI! remonttiin menee varmasti yli talon arvon rahaa, vähintäänkin saat sen siis kaksinkertaistaa, mahdollisesti voit jopa kolminkertaistaa! Tuskin edes helsingissä olevan rintamamies talon arvo on niin suuri että kannattaisi...

Vierailija
Viesti

Ja ei se tavara niinkään enää kallista ole, työ ammattilaisella todella nostaa vielä hintaa varmasti, mutta työ tehdään nopeammin ja tiedolla ja taidolla. (paitsi jos käyttää halvinta mahdollista ei välttämättä laatukaan ole kovin hääviä)

Vierailija
Viesti

juuri se, että vanhat pitää ensin repiä pois.

Halvemmalla silloin tekee vain uutta, kuin ensin repii vanhat pois ja sitten rakentaa vielä uutta tilalle.

Vierailija
Viesti

Jos pitää uusia,putket,sähköt,eristeet,katto,kaikki pinnat ja tehä uudet kph ja sauna,niin 150 000 on aika lähellä tulevaa summaa.

Vierailija
Viesti

Näkyi siis taivas ja maa hetken aikaa.

Sähköt ja putket uusittiin.

Kylmiä tiloja otettiin käyttöön.

Keittiökin kokonaan uusiksi.

Sauna ja kylppäri rakennettiin, niitä ei ollut lainkaan.

Vessa rempattiin.

Kaikki pinnat laitettiin uusiksi.

Rahaa meni n. 60000.Jälkiviisaana voisin todeta, että olisi kannattanut rakentaa uusi.

Oltiin ihan puhki monta vuotta (tehtiin kaikki paitsi sähköt itse).

Vierailija
Viesti

suosittele remontointia, purkakaa talo ja rakentakaa uusi samalle paikalle. Saman hintaiseksi tulee, ja uusi talo voittaa vanhan talon mennen tullen kaikessa, pohjapiirustuksesta lähtien.Vierailija
Viesti

omakotitaloa. Tiedettiin, että jotain remppaa sinne piti tehdä mutta aattelin että 20 000 selviäis.. Välittäjä kuitenkin sitten pudotti maan pinnalle ja sanoi, että n. 50 000 euroa olis hyvä varata. Jäipä sitten se talo ostamatta, pyyntikin oli pelkästään 200 000 joten olis tullu vähän liian kalliiksi meille.Jos teillä on tosiaan vielä huonommassa kunnossa oleva talo, niin veikkaan että 100 000 menee helposti. Ikävä kyllä.Itse en ostaisi moista. Menee nytkin hermot tähän remontointiin, vaikka ihan pikkujuttuja ollaan tehty kuten keittiöremppaa.

Vierailija
Viesti

1000€/neliöltä. Ostimme 80-luvulla rakennetun omakotitalon. Ei hometta tai muuta perustavanlaatuista vikaa, mutta remonttiin mennee noin 80 000€. Siihen kuuluu kyllä kylpyhuone, vessa, sauna, keittiö, salaojat ja katto pintaremontin lisäksi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat