Apua! Muutto Espooseen, mistä eka asunto?

Vierailija

No niin, meille tulikin melko yllättäen eteen muutto Espooseen miehen työn perässä. Toisaalta tää tuntuu kivalta mahdollisuudelta, toisaalta moni juttu kauhistuttaa.Asutaan nyt pikkukaupungissa, uudessa rivarikolmiossa, jonka myyntihinta lienee n. 150 000, lainaa on nyt jäljellä 30 000, eli maksimissaan 120 000 jäisi siitä käteen.Miehen pitäisi aloittaa töissä kesällä, mutta mistähän meidän kannattais yrittää löytää asuntoa? Tavallaaan tekisi mieli ekaksi vuokralle, että saisi vähän katsella rauhassa asuntoja ja alueita ym. mutta mistähän kannattais vuokra-asuntoa etsiskellä, kun ei todellakaan haluta tehdä esim. koko vuoden vuokrasopimusta? Ja ilmeisesti kaupungin asuntoihin ym. ollaan liian varakkaita ;).Mä olen nyt vielä vuoden hoitovapaalla, meillä kaksi lasta. Heh, omat tulot tuplaantuu kyllä sitten tuon Espoo-lisän ansiosta, mutta todellakin huolestuttaa, miten ja minne päästään asumaan, kun asuntojen hinnat on ihan eri luokkaa kuin täällä maakunnassa.

Vai kannattaisikö meidän suoraan ostaa jokin asunto? Mitä mieltä olette? Ainakin asumistasosta joudutaan kovasti tinkimään, vaikka varmaan lainaa voisimmekin ottaa reippaasti lisää.

Kommentit (30)

Vierailija
Viesti

etsikää asunto hyvien kulkuyhteyksien päästä, koska ruuhkissa seisomiseen aamuin illoin menee yllättävän kauan aikaa!

Vierailija
Viesti

siirtyy siis saman firman sisällä päätoimipaikkan.Hankalaa kyllä miettiä sopivaa seutua, kun siis mulla ei ole työpaikkaa valmiina, vaan haku sitten vasta edessä.Miehen työpaikka on Niittykummussa, joten plussaa olisi, jos hänellä olisi mahdollisuus päästä sinne julkisilla tai pyöräillen (max. 10km), että mulla olisi mahdollisuus päästä sitten joskus töihin autolla, jos tarve niin vaatii.Mitä sanoisitte, mikä olisi realistinen budjetti ja seutu, jos yrittäsimme jotain pienehköä 4h+k rivaria etsiä? Ja kannattaisiko eka etsiä vuokrakämppää ja mitä kautta vai etsiä suoraan omaa?

Vierailija
Viesti

Missä päin miehesi työpaikka on? Onko teillä kaksi autoa? Onko sinulla jo tuttuja Espoossa/pääkaupunkiseudulla, tarvitsevatko lapset päivähoitopaikkoja heti/ensi syksynä/myöhemmin? Mitä muita tarpeita teillä on (ts. luuletko että vietätte aikaa lasten kanssa kotona vai haluatteko ulkoilla tai käydä harrastuksissa tai kahviloissa ja shoppailemassa)?

Kaikki nuo toki onnistuu Espoossa, mutta liikenneyhteyksistä johtuen jotkut helpommin joillakin alueilla kuin muualla. Ilman autoa on helpointa asua jonkun aluekeskuksen (Tapiola, Matinkylä, Leppävaara, Espoon keskus) lähettyvillä, sillä niissä on kaikki palvelut.

Vierailija
Viesti

On lähellä Tapiolaa, joten palvelut ovat lähellä ja yhteydet joka puolelle hyvät.Asuntojen hinnoissa saattaa olla jotain Tapiola-lisää, ainakin rivarit lienee alkaen 300.000. Kerrostaloasuntoja voi saada halvemmallakin.Niittymaalle on rakennettu uusia kerrostaloja, myös vuokrataloja, ihan viime vuosina, ehkä kannattaisi ensin miettiä sieltä vuokraamista, ja sitten paikan päällä katsella ostettavaa asuntoa, joko samalta alueelta tai laajemmalta, sitten kun on kotiutunut?

Vierailija
Viesti

Ihan Niittykummun tuntumassa, viehättävä alue, Tapiolan palvelut, ja lasten tuleva lähikoulu saattaisi olla Jousenkaari (jota ainakin jotkut tavoittelevat).

Vierailija
Viesti

sieltä hyvät yhteydet tuonne suunnalle, laitas oikotielle ja etuoveen niin aika kivoja asuntoja tulee, tosin hinnat on kovat. Siis nyt siellä ois jopa uudempaakin tarjolla, yleensä vaan noita vanhempia asuntoja.

Vierailija
Viesti

Oma mieheni on myös Niittykummusta töissä, sinne pääsee todella hyvin julkisilla (Länsiväylän bussit) ja kesällä mieheni pyöräilee. Asumme Soukassa, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä (viihtyisä alue, palvelut lähellä, nopea bussiyhteys Helsinkiin)!Joudutte kyllä ottamaan aikamoisesti lisälainaa, jos aiotta 4h rivarin hankkia. 120 000 eurolla saisitte kerrostalokaksion.Espoossa on aika vähänlaisesti varsinaisesti "huonoja" alueita (ensimmäisenä tulevat mieleen tietyt alueet Espoon keskuksessa ja Matinkylässä), muuten on suht tasalaatuista, normaaleja lähiöitä. Samassa lähiössäkin on yleensä parempia katuja/taloyhtiöitä ja huonompia. Tärkeintä lienee se, että valitsette alueen, jonne pääsee kätevästi noilla Länsiväylän busseilla.

Vierailija
Viesti

Tapiolan seuduilla on Espoon parhaat alueet! Ei pitkää matkaa ihanille hiekkarannoille merelle, hyvät kulkuyhteydet, puistoja, hyvät kaupat ja lapsiystävällinen.

Vierailija
Viesti

alan katsella näitä tarkkaan.Lisälainaa toki tarvitaan, mutta olis kiva jos 150 000 lainaa riittäisi eli yhteensä 270 000.Ei meillä ainakaan heti mitään erikoisia toiveita, perhekeskeistä elämää vietetään ja siinä mielessä olisi kiva, ettei kamalan pitkää työmatkaa miehelle tulisi (omat mahdolliset työpaikat todennäköisesti jossain päin Helsinkiä). Rauhallisuutta ja ulkoilumahdollisuuksia arvostaisin ja ainakin jonkinlaista julkista liikennettä.ap

Vierailija
Viesti

Kiva alue kyllä on, mutta kallista. Tontunmäki on vielä kalliimpi. Itse asumme Niittymaalla ja kolmiosta uudessa kerrostaloss maksoimme jo sen 300 000e, että kannattaa ehkä katsoa jotain halvempaa aluetta. Tänne valmistui tosiaan juuri uusi kerrostalo, jotka taitaa olla vuokrakämppiä, mutta eiköhän ne ole mennyt aika päiviä sitten... Sen verran haluttu alue! Suurin osa on kyllä omistusasuntoja.Vierailija
Viesti

Hakekaa asonumero nyt heti ja sitten johonkin päin Espoota vaikka vuodeksi. Sieltä ehtisi rauhassa katsella mikä "iskee". Tietysti riippuu perhetilanteesta, jos ei lapset ole vielä kouluun menossa, niin vapausasteita on tuon suhteen enemmän. Etelä-Espoo on hieman kallista, mutta ihan mukavaa seutua. Olarista ja Matinkylästäkin pääsee julkisilla hyvin Niittykumpuun.

Vierailija
Viesti

joku firma, olisko ollut Sato? mainosti vuokra-asuntoja Niittymaalle valmistuvassa talossa. Vuokrat oli tonnin kieppeillä.

Vierailija
Viesti

Lainaus:

joku firma, olisko ollut Sato? mainosti vuokra-asuntoja Niittymaalle valmistuvassa talossa. Vuokrat oli tonnin kieppeillä.
Se talo valmistui juuri ja on jo näkynyt ihmisiä kantamassa tavaroita sisään, mutta ilmeisesti tilaa vielä on... Ja sit on tietysti vuokra-asuntoja aktiivisille senioreille, mutta ei taida tämä perhe kuulua siihen joukkoon ;-)

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Ei taida olla senioreille: <a href="http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/huoneisto.htm?dd_city=238&dd_d..." alt="http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/huoneisto.htm?dd_city=238&dd_d...">http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/huoneisto.htm?dd_city=238&dd_d...
Totesin, että uusi kerrostalo tosiaan valmistui ja että sinne jo muutti ihmisiä sisään. LISÄKSI on tulossa niitä vuokra-asuntoja senioreille...

Vierailija
Viesti

Jos on niin saatte muuttaa johonkin kehyskuntaan. Tai en tiedä ehkä pohjois-Espoosta voi löytyä, tai sitten joku tosi vanha..Mutta voihan kerrostalokin olla tosi kiva.

Tuolla budjetilla yhdellä puolitutulla muuten on myynnissä just kiva kerrostaloasunto 4h+k Matinkylässä, siistikunt.

En nyt mitenkään hänen asuntoaan kauppaa :), mutta tuli vaan nyt äkkiseltään mieleen, mitä Niittykummun lähistöltä voisi saada tuohon hintaan...

Ja tosi kiva alue! Jos olet lasten kanssa kotona, on Matinkylässä paljon kivaa toimintaa: srk:n perhekerho, päiväkerhot, Iso Omenan kauppakeskus ja siellä myös srk:n avoin kerho, kaupungin kerho, siellä vauvakahvila, mahtava asukaspuisto. Pari kuntosalia, jäähalli, hevostalli ihan lähellä, uimaranta. Busseja menee tosi hyvin (Merituulentietä Tapiolaan eli tällöin Niittykummun ohi), ja Helsinkiin myös (esim. omaa tulevaa työtäsi ajatellen. Bussi suoraan Kamppiin ja siitä pääset helposti vaihtamaan vaikka metroon ja pääset vaikka minne.

Ja Matinkylään tulee metro myös muutaman vuoden päästä!)

Ja Niittykumpuun siis ihan pyörämatkakin.Harkitsisin siis Matinkylän aluetta teidän tilanteessa; Tapiola on ylihinnoiteltua, ja Matinkylä loppujen lopuksi kivempikin alue.

Olari myös ihan kiva alue - tosin palvelut ei ihan niin hyvät kuin Matinkylä (esim. uimaranta puuttuu).

Vierailija
Viesti

on aikas karsea lähiö. Ehkä vähän parantanut mainettaan, varmaan Ison Omenan takia. Ennen meni täysin samaan sarjaan Espoon keskuksen kanssa.Ikinä kuullut kenenkään kehuvan Matinkylää Tapiolaa paremmaksi paikaksi, kaikkea sitä kuuleekin :-DMuuttakaa jonnekin kauemmas, mistä kuitenkin pääsee sitten bussilla Niittykumpuun. Halvemmalla saa kun muuttaa suosiolla vähän pidemmälle.

Vierailija
Viesti

Niittykummun lähistöltä löytyy asuntoja, aika edullisiakin! Muutamia ihan ok paikkoja: Lystimäki, Tontunmäki, Friisilä, Tiistilä, Matinkylästä muut kuin vanhan ostarin lähistö, Lukupuro, Iirislahti....

Vierailija
Viesti

kiitos taas vinkeistä!Ei ole pakko olla rivari, mies tosin ei oikein halua kerrostaloon, mä taas ottaisin mieluummin kivan kt-asunnon kuin pienen rivarikolmion.

Vierailija
Viesti

kuin sä - KUNNES asuin sieltä pari vuotta.Ja eka paikka elämässäni, mihin aloin kaipaamaan TAKAISIN.

Jos ei siinä ihan vanhalla ostarilla asu, niin jo kortteli kauemmas on tosi kivaa aluetta - ja uusiin alueisiin verrattuna kivan vehreääkin seutua.Mutta riippuu vähän mitä arvostaa - itse oon asunut tosi monessa paikassa Espoossa, ja monetkin "hienommat" alueet on aika syrjäisiä ja oma auto kuitenkin tarpeen (tai pitkä matka pysäkille), eli niissä on vaan pientaloja eikä juuri mitään palveluita. Matinkylä on kuin pieni kaupunki, enemän yhteisöllistä.

Ja olen asunut myös Espoon Keskuksen seudulla, ja ei, ei Matinkylällä ole juurikaan yhteistä sen kanssa. Mutta se pitää tietty itse kokea. (Tietty huono tuuri voi kai käydä missä vaan, jos osuu huonoon taloon/rappuun.

Olen asunut esim. "hienossa" Nöykkiössä paritalossa ääliöiden metelöivien pihalla kännääjien naapurina. :( )No, itse koko Olari-Matinkylän suuraluehan käsittää aika paljon "hienostoseutuakin" kuten Iirislahti, Koukkuniemi, Nuottaniemi jne. ... missä olisi aivan mahtavia taloja, mutta ei kyllä ap:n budjetilla :).- se Matinkylää kehunut :)

Vierailija
Viesti

Emme halunneet heti ostaa asuntoa, koska kaupunki oli meille vieras eikä tiedetty mikä alue olis kiva. Etsittiin vuokra-asuntoja ja löydettiin oikotie.fi:stä asunto jota vuokrasi joku eläkefennia tms. Tehtiin vuoden vuokrasoppari koska sellaista vaadittiin lähes joka paikassa ja tuo asunto vaikutti sijainniltaan (töihin nähden) hyvältä.Vuoden aikana katseltiin myytäviä asuntoja ja päädyttiin jäämään samalle alueelle mistä tuo vuokra-asunto oli. Puolen kilometrin päähän siitä muutettiin kun löytyi sopiva asunto. Itse asiassa asuimme siinä vuokra-asunnossa vain 11kk, antoivat lopettaa vuokrasuhteen jo silloin, vaikka olikin tehty se soppari vuodeksi.

Vierailija
Viesti

niin eka kannattaa asua vuokralla. sen verran korkeissa hinnoissa omistusasunnot, että ei huvita ostaa kokeilumielessä. laita hakemus esim. newsec.fi, ei ole pakko tehdä mitään vuoden sopimusta tai muuta ja tuloilla ei väliä

Vierailija
Viesti

Olemme asuneet Matinkylässä nyt 2- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa jo yli kolme vuotta, ja viihtyneet todella hyvin! Jos haluatte omistusasunnon, niin lisälainan otolta ette kyllä välty mitenkään.

Erityisesti Nuottaniemen suunta, samoin jäähallin ympäristö on oikein mukavaa seutua. Tiistilää ja ostarin ympäristöä ehkä välttelisin vähän.

Vierailija
Viesti

Minullakin oli aiemmin Matinkylää kohtaan ennakkoluuloja, asuin aikaisemmin Tapiolassa. Nyt olen asunut Matinkylässä (ns. uudella puolella, lähellä länsiväylää) jo 4 vuotta ja olen todella tyytyväinen. Vanhan ostarin alueelle en muuttaisi, mutta muuten kivaa aluetta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat