Treveydenhoitoalan ammattilaiset, onnistuuko lapsen rokottaminen kotona omatoimisesti?

Vierailija

Tilanne on tämä. Olen saanut reseptin ja hankkinut lapselle Twinrix-rokotteen. Nyt aika terveydenhoitajalle pistämistä varten on kuitenkin kiven takana. Olemme lähdössä matkalle viikon kuluttua.Ei kai tuo voi olla vaikeaa itse tehtynäkään? Apteekista saanee ruiskun ja neuloja. Onko jossain netissä tai kirjaston oppikirjassa tästä ohjeita? Vai onko aivan tuomittava ajatus?

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija
Viesti

Ei tulisi mieleenkään rokottaa itse ilman koulutusta.Ja toisekseen: Rokotuksessa on aina riski vakavasta allergiareaktiosta. Joten jos sulla ei ole myös valmiuksia sen vaatimaan ensiapuun, mm. adrenaliinia ja taitoa sen antamiseen, parempi, että jätät väliin.

Vierailija
Viesti

Vakavan allergisen reaktion vaara on aina olemassa, ja jos lapsi saa reaktion kotona, hän voi kuolla ennen kuin saa hoitoa. Lisäksi jos rokote menee "väärään paikkaan" on se täysin hyödytön, ja voi aiheuttaa vaikean paikallisreaktion.

Vierailija
Viesti

Joten ei pitäisi olla vaaraa.Tuntuu niin turhalta ja kalliilta lähteä tämän takia yksityisellekään, kun on jo monta kertaa katsonut kuinka helppo ja yksinkertaisen toimenpide se on: steriilit paketit vaan auki niin että käsi ei kosketa mitään steriiliä, rokotteen suoja pois, neula purkkiin, imu, neula pystyyn, kopautus, ilmat pois, tarkistetaan määrä, tökätään pakaraan, tyhjennetään ruisku hitaasti, steriili taitos päälle, painetaan hetken.Ei tätä tämän enempää opeteta sairaanhoitajakoulussakaan?

Vierailija
Viesti

esim. miten tsekkaat rokotuspaikan ja aspirointi.Ja edelleen, vaikka olisi saanut rokotteita, niin voi tulla allerginen reaktio.

Vierailija
Viesti

Ja kuinka syvälle? Tuon rokotteen pitää mennä lihakseen, ei jäädä ihonalaiskudokseen. Eikä neula saa osua luuhun tai hermoon.Allerginen reaktio voi tulla, vaikka olisi sadas annos ko. rokotetta... Itse en koskaan rokota kotona tuttuja ilman että mulla on adrenaliinia varalla.Sitä paitsi, lapsesi saattaa alkaa kiemurrella, kun äiti pistää. Rutinoituneellekin pistäjälle tällaiset tilanteet ovat haastavia.t. th

Vierailija
Viesti

Pienet riskit, että jotain menee pieleen, mutta antaisitko itsellesi anteeksi jos menisi pieleen?Eikö kunnassanne ole terveysasemalla päivystävää terveydenhoitajaa/sairaanhoitajaa? Kouluikäiselle kouluterkkarikin voi laittaa...

Vierailija
Viesti

ennen ole tullut anafylaktista reaktiota takaa yhtään mitään. Se voi tulla ihan hyvin silti. Siksi rokottaessa pitää aina olla adrenaliinia saatavilla.

Vierailija
Viesti

ole olkavarressa kaksi sormea luusta alas päin.Mene terveysasemalle odotushuoneeseen pistämään. Sitten varmaan saat heiltä adrenaliinia, jos tulee se allergia.

Vierailija
Viesti


Mutta jos et ole sh tai th, niin älä pistä lapsiasi itse kotona. Syyt löytyvät jo aiemmista vastauksista.Minä tosin olen opettanut oman tehdasduunari mieheni pistämään minulle vuosittaiset influenssa ym. rokotteet :)t:sh

Vierailija
Viesti

Lainaus:

ole olkavarressa kaksi sormea luusta alas päin.
Ja kuinka syvälle meinasit neulan tökätä? Mm. näitä asioita opetataan siellä sairaanhoitajakoulussa, kun joku mietti että rokottamisen voi oppia kirjasta....

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat