Tervetuloa keskustelemaan!

Kello 23-07 keskustella voi vain kirjautuneena. Lue keskustelun säännöt.

Vierailija

Ei ole sukua eikä huonetta. Lapsi on, joka viettää osan joulusta luonani, mutta lopun ajasta olen yksin. En voi siis lähteä matkallekaan tms. Ystäviä on, mutta viettävät joulun perheidensä parissa.

Minulle tuli mieleen kolme. Nämä särähtävät ikävästi korvaan puhekielessäkin. Thaimaan väärä taivutusmuoto "Thaimaaseen", jonka pitäisi olla "Thaimaahan", "ketä" kun tarkoitetaan "kuka", sekä "enään", vaikka pitäisi sanoa "enää".

Itse en voi sietää sanaa pillu, mutta uusi poikaystäväni käyttää sitä... siis harvemmin tarvitsee mitään nimitystä käytelläkään eikä esim. sano mitään sellaista kuin "anna pillua", mutta jos nyt jossain tilanteessa tarvitsee tuohon värkkiin viitata niin tuota sanaa käyttää.

Vierailija

Jos kaupan aukioloaika on 07-21, pitääkö sieltä olla ulkona klo 21 mennessä, vai riittääkö että sinne kerkeää mennä sisään sitä ennen ja sitten vaan voi tehdä ostokset rauhassa loppuun asti?

Minulla on elämää haittaava ongelma. Olen huomannut että varsinkin väsyneenä ja tiettyyn aikaan kuukaudesta olen jotenkin epäluuloinen itselleni tuhoisalla tavalla. Minusta tuntuu että "kaikki" ovat minua vastaan eivätkä pidä minusta. Tuntuu että ihmiset katsovat minua ja puhuvat minusta pahaa.

Vierailija

Kempeleen tapauksesta uutisoitiin heti. Pietarsaaren kolme viikkoa tapauksen jälkeen. Syynä poliisin mukaan se, että Pietarsaari on pieni paikkakunta, joten uhrin henkilöllisyys on pidettävä salassa. Eikö Kempele ole vielä pienempi?

Vierailija

Miksi olivat valinneet vieraiksi demaripoliitikon ja väestöliitonedustajan? Missä oli tutkimuksen tehneet, missä oli poliisi? Kyseinen ohjelma oli loukkaus rikosten uhreja kohtaan.

Vierailija

Tunnetko olosi tyhmäksi, kun et ymmärrä matematiikkaa? Haluan oikeasti tietää. Minulle matikka on aina ollut helppoa ja olen ymmärtänyt kaiken, mitä eteen on laitettu. Mikä siinä on vaikeaa?

t. DI