Poikani haluaa olla tyttö :(

Vierailija

Meillä on maailman ihanin 6v. poika, mutta äitinä minua huolestuttaa pojan jatkuva tyttömäinen käytös. Lapsemme on aina ollut kovin rauhallinen ja hän on pienestä karttanut ns. riehumisleikkejä.

Hoidossa hakeutuu tyttöjen seuraan, poikakavereitakin kyllä on, mutta tyttöjen leikit kiinnostaa enemmän. On myös kertonut minulle, että häntä harmittaa, kun ei voi olla niin kuin tytöt.

Miestä tämä harmittaa kovin. Hän on yrittänyt touhuta pojan kanssa kaikkia "miesten" juttuja, mutta ne eivät kiinnosta. Tätä on jatkunut jo ainakin vuoden ajan, joten pelottaa, että tämä on muutakin kuin vain jokin kausi.

Pitävätköhän ne hulluna, jos otan asian neuvolassa puheeksi?

Kommentit (34)

Vierailija
Viesti

Vaatteet ostettiin poikien osastolta ja tukka pidettiin lyhyenä. Onneksi minulla oli ihanat ja suvaitsevat vanhemmat jotka antoivat minun olla niin :) Ja nyt olen ihan tavallinen, naisellinen heteronainen.

Vierailija
Viesti

Mä veikkaisin että tuo on joku ohimenevä vaihe. Antakaa pojan olla sellainen kuin on. Isi voi houkutella miestenjuttuihin mutta pakottaa ei kannata. Kun annatte pojan nyt kokeilla tuollaista niin hän on varmaan aikuisena sitten "ihan normaali"... :)

Vierailija
Viesti

poika lapsena ja sai "olla". Nyt erittäin naisellinen aikuinen nainen.Jos kyseessä olisi oma poikani (kaikki lapsemme ovat tyttöjä :) ), luulen, että yrittäisin olla tekemättä asiasta numeroa, siis suhtautuisin toiveeseen mahdollisimman neutraalisti ja antaisin kokeilla "tyttöjen juttuja" siinä määrin kuin lapsi haluaa. Luulen, että kun kyseessä on vielä noinkin pieni poika, vaihe on ohi menevä.

Vierailija
Viesti

Entäs jos antaisitte lapsen olla ihan vaan oma itsensä. Jossain vaiheessa selviää mitä tämä lapsi oikeasti haluaa.

Vierailija
Viesti

on maailman ihanin poika ja silti haluaisit muuttaa hänet toisenlaiseksi. Miksi? Anna poikasi olla juuri niin ihana kuin on ja oma itsensä. Ehkä vaihe on ohimenevä, ehkä ei. Onko sillä lopulta mitään merkitystä? Hän sinun poikasi ja ilmeisesti kuitenkin ihana juuri omanlaisenaan. Nauti hänestä. Ja autaa isää nauttimaan pojastaan. Miesten yhteisiä juttuja voi olla niin monenlaisia. Leipomista, lukemista, hulluttelua, puutarhanhoitoa, pikku salaisuuksia, rakkautta...

Vierailija
Viesti

joiden pojilla ei voi vauvanakaan olla sukkiksia, ettei vaan tule pojasta homoa!

Vierailija
Viesti

Antakaa lapsen olla kuka on. Voit lohduttautua sillä, että et voi paljoa vaikuttaa hänen seksuaali-identiteettiinsä joka tapauksessa oli se mikä oli. Eli vaihtoehdot:- Annatte pojan olla neiti ja hänestä tulee hetero siitä huolimatta

- Pakotatte poja "poikamaiseksi" ja lapsesta tulee hetero siitä huolimatta (huom, ei sen takia, siihen ei voi vaikuttaa)

- Pakotatte pojan "jätkäksi" mutta hänestä tulee homo tai bi JA hän kokee katkeruutta ymmärtämättömyydestä

- Annatte pojan olla neiti ja hänestä tulee homo ja hän on tyytyväinen että on aina tullut hyväksytyksi.Vierailija
Viesti

Kiusaaminen pelottaa minuakin, mutta kun olen aina kannustanut elämään omien arvojensa mukaan, hän on aika vahvoilla. Hän on lämmin, sydämellinen, rauhallinen, pitkätukkainen blondienkeli, josta tykkäävät niin tytöt kuin pojat. Toki koulussa hän leikkii poikien kanssa jo enemmän, sillä Siperia opettaa ihan väkisin, mutta tyyli on silti aika omintakeinen eikä ollenkaan ruma saati varsinaisesti tyttömäinen. SInänsä surullista on se, ettei toinen saa leikkiä, mitä haluaa, sillä ei oikein ole ketään kaveria, jonka kanssa voisi leikkiä esim poneilla tms. Veljet eivät halua eikä tyttöjen kanssa kehtaa. Harmillista.Kannusta poikaasi olemaan sellainen kuin hän haluaa varmistamalla tietenkin esim. vaatteissa, ettei nyt ihan pahimpia röyhelöitä ole. Uskon, että oma tyyli muotoutuu ja aikuisena meillä saattaa olla todella miehekkään, komeat pojat. Tai sitten ei, mitä sen väliä, kunhan ovat itseensä tyytyväisiä! EI saa pakottaa mihinkään muottiin!

Vierailija
Viesti

halusi hameen. Puhui ja puhui niin kauan että ostin. Piti kerran päällään ja siihen loppui "tyttöjutut" vaatteiden osalta. Leikkii kyllä nukeilla ja paljon tyttöjen kanssa, mutta myös niitä ns. poikaleikkejä. En ole huolestunut. Tyttöni nyt 4v on menossa ostamaan kaupasta itselleen pippeliä, ei vaan taida onnistua yhtä helposti kuin se hameen osto...

Vierailija
Viesti

pikkuveljen oli pakko saada minun mekkoja pitää, en muista kuin kauan tuota vaihetta kesti. Yritin veljelle sanoa ettei pojat käytä mutta äiti sanoi vain minulle että anna hänen lainata, ei se kotona haittaa.:)Ja veli käytti kotona minun mekkoja. Ei tuota kyllä montaa vuotta kestänyt just jotain muutamia kk ehkä ja ei ny päivittäin mekkoa päälle laittanut, eikä myöskää missään muualla niitä käyttänyt. Nyt aikuisena on kyllä aivan mies.:) Kaukana naisesta.

Vierailija
Viesti

on älkääkä pakottako johonkin ahtaaseen sukupuolirooliin.Jos poikaa harmittaa, että ei voi olla tyttö niin oikea vastaus on sanoa, että kiva on kumminkin, että sulla on tyttöjä kavereina.

Vierailija
Viesti

varmaan tuntuu hyvältä kun ei kelpaa vanhemmilleen omana itsenään. isä yrittää väkisin tehdä itsensä kopiota eikä hyväksy että kaikkia ei se formula ja sohvalla piereskely kiinnosta. anna lapsen olla lapsi. ja tukekaa lasta. tolla tavalla kun toimitte niin pojalla on edessään kauhea kriisi jos onkin vaikka homo, miten kertoa ´vanhan aikaisille ja suvaitsemattomille vanhemmille. menetätte pojan tuota menoa

Vierailija
Viesti

halusi olla tyttö. Sitä kesti aikansa, ja olen tyytyväinen, että osasin antaa pojan olla. Totuus on, että oma lapsi on rakas millaisena tahansa. Jos ei lastaan hyväksy, kannattaa katsoa peiliin.

Vierailija
Viesti

kun tässä keskustelijat puhuvat heteroista ja homoista. Minulle kun tuli ensimmäisenä mieleen transseksuaalisuus eli poika kokee olevansa tyttö, vaikka onkin pojan ruumiissa. Sillähän ei ole mitään tekemistä homouden tai heterouden kanssa vaan sukupuolen kanssa ja sukupuoli ei siis tarkoita samaa kuin seksi. Voit minusta ihan hyvin puhua asiasa neuvolassa, mutta älä nyt aloita sitä juttua niin, etä pelkäät poikasi olevan homo.

Vierailija
Viesti

Meillä on myös tuollainen yleensä aika rauhallinen poika, kohta 8v. Aina leikkinyt hyvin myös tyttöjen kanssa, vaikka poikiakin on kavereina muutama. Luokkakavereista parhaat on tyttöjä ja voi kyllä leikkiä heidän kanssaan mitä haluaa. Ei ole toivonut olevansa tyttö, mutta monet poikien vaatteet ei kelpaa kun on niin rumia. :DTottakai asiasta kannattaa jutella neuvolassa, sitävarten se on että siellä voi kysyä siitä mikä askarruttaa. Ei tuota nyt silti pelätä kannata, jokainen lapsi on oma yksilönsä ja hyväksyttävä sellaisena kuin on.

Vierailija
Viesti

Kun kyseessä on alle kouluikäinen lapsi, ei tarvitse kenenkään alkaa puhua homoista / heteroista / biseksuaaleista / transseksuaaleista tai yleensäkään yhtikäs mistään seksuaaleista. Nämä ajatukset kertovat paljon enemmän lapsen vanhemmista kuin lapsesta.

Voihan sitä neuvolassa ottaa asian puheeksi. Vaan käynnin jälkeen neuvolatäti kyllä puistelee vain päätänsä ja ihan aiheesta kylläkin.

Vierailija
Viesti

minäkin pienenä olla poika, mutta kun kerran yritin kusaista seisaalleen ja ajoin viikset höylällä saaden haavaan huuleen, into hiukan laimeni :)

Vierailija
Viesti

aina mökillä saunan/uinnin yhtäydessä seisaallani niinkuni veikka. ja super naisellinen nainen olen nyt

Vierailija
Viesti

ymmärrän myös miehesi harmistusta, siis tärkeintä on tietysti rakastaa ja hyväksyä lapsi, mutta kyllä meillä kaikilla on tiettyjä toiveita mitä olisi kiva tehdä lapsen kanssa.... se on inhimillistä. meidän perheessä kuitenkin mies harrastaa esimerkiksi marjastusta ja kalastusta ja näistä ovat molemmat lapset tosi kiinnostuneita ja näitä tekevät isänsä kanssa yhdessä. varmaan miehesi voisi JONKUN yhteisen jutun löytää vaikkei se mikään ihan perimiehinen olisikaan? :)

Vierailija
Viesti

tässä on kyse enemmänkin tempperamentista. Oma esikoispoikani 5-v on todella rauhallinen lapsi, ja leikkii mielellään tyttöjen kanssa. Ja jos esim. puistossa on paljon poikia paikalla, jotka leikkivät hurjemman näköisiä leikkejä, poikani vetäytyy sivuun, tai haluaisi lähteä kotiin. Pikkuveli sen sijaan nauttii, mitä enemmän on vilskettä ympärillä, ja olisi ensimmäisenä painimassa sun muuta. Eli ei kyse ole ehkä tyttömäisyydestä, vaan siitä, että viihtyy rauhallisemmissa leikeissä. Helposti vain lokeroimme mielissämme tytöt=rauhallisuus, pojat=riehuminen. Ja se on mielestäni vähän surullista.

Vierailija
Viesti

on monenlaisia poikia, on rauhallisia poikia ja vilkkaampia. Osa pojista tykkää virkata ja leikkiä nukella ja ovat silti oikein poikamaisia (kuten osa miehistä esim. tykkää olla koti-isiä ja laittaa ruokaa).Älä missään nimessä vääristä poikasi sukupuoli-identiteettia sillä että poikien pitäisi muka olla tietynlaisia! Tai muuten vielä kuvittelee että hän on oikeasti tyttö tai muuta täysin pöpiä ja tekee aikuisena pimppileikkauksen.Oikeasti mies ja poika saa olla "hempeä", saa olla rauhallinen, saa olla hoivaava, myös tällaisia miehiä tarvitaan ja he on yhtä miehekkäitä vähintään kuin kiroilevat ja lyövät sukupuolensa edustajat!

Vierailija
Viesti

Nimittäin oikea termi ei ole transseksuaalisuus, vaan transsukupuolisuus, kun poika/mies kokee olevansa tyttö/nainen ja näin ollen väärän sukupuolen ruumissa. Seksuaalisuuden kanssa asialla ei ole mitään tekemistä!Transsukupuolinen voi olla seksuaaliselta suuntautumiseltaan hetero- tai homoseksuaali, mutta se on sitten taas aivan toinen juttu.

Lainaus:

kun tässä keskustelijat puhuvat heteroista ja homoista. Minulle kun tuli ensimmäisenä mieleen transseksuaalisuus eli poika kokee olevansa tyttö, vaikka onkin pojan ruumiissa. Sillähän ei ole mitään tekemistä homouden tai heterouden kanssa vaan sukupuolen kanssa ja sukupuoli ei siis tarkoita samaa kuin seksi. Voit minusta ihan hyvin puhua asiasa neuvolassa, mutta älä nyt aloita sitä juttua niin, etä pelkäät poikasi olevan homo.


Vierailija
Viesti

Eli toisinsanoen haluatte ettei poikaa kiinnosta tytöt enään? Kyllä mäki ny mieluummin oon naisten ku miesten seurassa ;) antakaa nyt pojan olla hetero ja kiinnostunut tytöistä älkääkä yrittäkö tehdä hänestä homoa.

Vierailija
Viesti

"Poikien" vaatteita saa käyttää, hiukset leikkautettiin lyhyeksi ihan käytännön asioiden vuoksi, hän inhosi hiusten harjausta, ennen kaikkea takkujen selvittelyä, joten lyhyt parempi vaihtoehto.

Eiköhän se ole kaikkein parasta, että lapi saa olla oma itsensä, onnellinen joka päivä ja tuntea olevansa hyväksytty.

Enemmän siinä tulee mielipahaa kaikille, jos yritetään väkisillä muuttaa toista, lapset vasta etsivät itseään, rakentavat omaa minäkuvaansa, annetaan heille se mahdollisuus :)

Vierailija
Viesti

Lainaus:

Nimittäin oikea termi ei ole transseksuaalisuus, vaan transsukupuolisuus, kun poika/mies kokee olevansa tyttö/nainen ja näin ollen väärän sukupuolen ruumissa. Seksuaalisuuden kanssa asialla ei ole mitään tekemistä!Transsukupuolinen voi olla seksuaaliselta suuntautumiseltaan hetero- tai homoseksuaali, mutta se on sitten taas aivan toinen juttu.

Lainaus:

kun tässä keskustelijat puhuvat heteroista ja homoista. Minulle kun tuli ensimmäisenä mieleen transseksuaalisuus eli poika kokee olevansa tyttö, vaikka onkin pojan ruumiissa. Sillähän ei ole mitään tekemistä homouden tai heterouden kanssa vaan sukupuolen kanssa ja sukupuoli ei siis tarkoita samaa kuin seksi. Voit minusta ihan hyvin puhua asiasa neuvolassa, mutta älä nyt aloita sitä juttua niin, etä pelkäät poikasi olevan homo.Vierailija
Viesti

näin tv:ssä BBC:n tuottaman dokumentin lapsien kehityksestä, ja siinä kerrottiin miten pienillä lapsilla sukupuolen käsite yhdistyy usein ulkoisiin ominaisuuksiin, eivätkä he tajua sen olevan jokin syvempi pysyvämpi osa persoonaa. Pojille laitettiin pitkätukkainen peruukki ja kysyttiin peilin edessä ovatko he tyttöjä vai poikia, niin sanoivat olevansa tyttöjä kun on pitkä tukka. Samoin sinun rauhallinen lapsesi voi sanoa haluavansa olla tyttö, koska ei viihdy poikien rajuissa leikeissä. Tuskin noin pieni yhdistää tyttöyteen mitään seksuaalista tai sen syvällisempää ajatusta. Annat vaan puuhata niitä juttuja mitkä lastasi kiinnostavat. Eikä koulukiusaamistakaan heti tarvitse pelätä. Ensimmäisillä luokilla ei kuitenkaan vielä jaotella tyttöjä ja poikia esim. eri käsityöryhmiin vaan kaikki askertelevat yhdessä. Samoin liikunnassa puuhaavat kaikki lapset yhdessä.

Vierailija
Viesti

Minkäs ne asialle neuvolassa tekevät?

Kyllä lapset keksii kiusattavaa ihan mistä vaan ei siksi ei siksi pidä pyöreää palikkaa neliöön tunkea.

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat