Tuli kesäiset säät ja perjantai-ilta jolloin ei ollut mitään tekemistä. Mitään kovinkaan jännää raskaana ollessa ei luonnollisesti tehdä extempore tai oikeastaan muutenkaan tällä minun kunnollani, mutta jotain teki mieli tehdä. Oltiinkin puhuttu kaverini Iitan kanssa jo jonkin aikaa, että menisimme vielä ennen vauvan syntymää mahdollisesti katsomaan erästä hylättyä kylää tai oikeammin omakotitaloaluetta joka sijaitsi suhteellisen lyhyen matkan päässä meiltä. Koska sää oli niinkin hyvä mitä oli, niin päätimme heti ensimmäisen mahdollisen illan koittaessa ryhtyä tuumasta toimeen ja lähteä tutkimaan aluetta. J jäi laittamaan lapsia iltatoimille ja niinpä lähdimme Iitan kanssa matkaan.

Matkaa oli jonkin verran, vaikka ei kumminkaan kovinkaan paljon. Pieni ylimääräinen koukkaus tehtiin matkalla kun erehdyin höpisemään tienviitoista Iitalle ja hän ajoi sitten väärään suuntaan epähuomiossa, mutta onneksi tästäkään ei tullut isoa koukkausta matkaan. Ja mikäs siinä kauniina kesäiltana maisemia katsellessa autosta kun autossa oli hyvin toimiva ilmastointi, ei ainakaan päässyt turhan kuuma tulemaan. Väärään suuntaan ajamisen jälkeen ajettiin vielä oikeasta tiestä ohikin sillä tie olikin kohtuullisen pieni ja keskellä metsikköä joten siihen ei tullut varsinaisesti kiinnitettyä huomiota ennen kuin sen ohi oli jo ajanut. Tehtiinkin siis uusi u-käännös vähän matkan päässä liikenneympyrässä ja uusintayritys löytää oikea tie, jolloin me löydettiin paikka lopulta. Yhtään en ihmettele jos ihmiset eivät sattumalta tälle tielle löydä sillä sen verran huomiotaherättämätön tie oli kyseessä.

Löydettiin kumminkin perille ja kun etsimme paikkaa mihin voisimme auton jättää, huomasimmekin jo ensimmäiset talot tien reunalla. Parkkipaikkakin löydettiin johon sai hyvin jätettyä auton ja niinpä lähdimme tutkimaan taloja lähemmin. Hieman saatiin kävellä takaisin päin ennen kuin päästiin talojen kohdalle, mutta siitä sitten päästiinkin kätevästi tutkailemaan ympäristöä. Aika ei tosiaankaan ollut ainakaan parantanut talojen kuntoa ja on paikalla käynyt selkeästi useampiakin ihmisiäkin hylkäämisen jälkeen sillä paikalta löytyneet kaljatölkit ja muu roska kyllä oli selkeästi havaittavissa tuoreemmaksi kuin esimerkiksi lehdet joita taloista löytyi. Yritettiin bongata paikalta jotain lehteä, jossa olisi lukenut joku suuntaa antava vuosiluku jolloin talot ovat jääneet tyhjilleen, mutta aika heikosti tällaisia lehtiä oli löydettävissä tai ainakaan niiltä osin mitä uskallettiin tutkailla. Ihan kamalan uskaliaasti ei meinaan uskallettu paikalla liikkua tai tavaroita tutkia sillä lasia, nauloja ja muuta romua oli niin paljon että herkästi joku varomattomampi vain satuttaisi itsensä ympäristöään tutkiessaan.

Ainakin yhdessä taloista sanotaan muuten kummittelevan,mutta kummituksiin ei valitettavasti törmätty vaikka olisihan sellainen ollut jännä nähdä. Peura sen sijaan nähtiin, tai oikeastaan Iita näki yhden talon takana olevassa metsässä loikkimassa joten aika hyvin on ilmeisesti alue autioitunut kun peurakin uskaltaa siinä lähistöllä loikkia... Voin kumminkin sanoa neuvoksi, että metsässä tai varsinkaan tuollaisessa paikassa rämpiessään ballerinat ja caprit eivät ole se paras yhdistelmä. Oli meinaan hyttysiä ihan riesaksi saakka ja tuntui, että kaikki purevat ötökät olivat juuri minun kimpussani siellä metsässä. Lisäksi itse ainakaan en lähtisi pimeällä tuota paikkaa tutkimaan juurikin siellä olevien lasien ja muiden potenttiaalisten vaaranpaikkojen vuoksi, mutta valoisalla siellä oli ihan mielenkiintoista ja ainakin oli erilainen perjantai-ilta tällä kertaa. Lisäksi ajoitus oli siltäkin kantilta aivan mahtava, että talot ovat kuulemma saaneet jo purkutuomion ja lähtevät nyt kesällä purkuun uudiskohteiden tieltä. Tiedon varmuudesta ei toki ole tietoa, mutta tällaista on kuulunut useammaltakin suunnalta... Tuli siis nähtyä tämäkin ennen kuin talot puretaan.

Kysymyksiä kumminkin heräsi tuolla reissulla jonkin verran. Ruvettiin nimittäin kaverini kanssa miettimään muunmuassa, että mitä oikein on tapahtunut kun kokonainen alue on tuolla tavalla hylätty ja kaikki tavarat jääneet taloihin? Miten aluetta ei ole aiemmin otettu niin sanottuun hyötykäyttöön? Miten kukaan ei ole ottanut taloja hallintaansa hylkäyksen jälkeen sillä uskoisimme, että joku talot on kumminkin omistanut (perikunta tai vastaava)? Onkohan tuollaisia alueita paljonkin jotka ovat vain jääneet luonnonarmoille?

Onko joku käynyt vastaavissa paikoissa tutkimassa? Tai onko jollakulla hyviä vinkkejä muista mielenkiintoisista paikoista pk-seudulla?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

27-vuotias neljän pojan raskaana oleva äiti kirjoittaa arjestaan ja ajatuksistaan. Arkeen kuuluu 02/2010, 12/2011, 06/2013, 06/2015 syntyneet pojat ja viidennen lapsen laskettu aika on 06/2017. Yhdellä lapsista on dysfasia ja yhdellä ylivilkkautta. Lisäksi perheeseen kuuluu yksi koira jonka kanssa harrastaminen on koko perheen yhteinen juttu.

Yhteyden minuun saa sähköpostitse: mhaavisto1@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017

Instagram