Mä vähän kyllästyin joulutorttujen luumutäytteeseen jo kauan aikaa sitten. Meillä onkin viime vuosina tehty kahta eri lajia - sekä luumutäytteellä, että omena-kanelitäytteellä. Lapset tykkää omena-kanelista, eikä luumu heille kelpaakaan. Omasta mielestäni omena-kanelitäyte on jotenkin vähän liian makea tai jotain, ja tortusta jää rasvainen kate kitalakeen. Ehkä se siis kaipaisi jonkin asteista hapokkuutta tasapainottamaan taikinan rasvaisuutta? Vähän siis innostuin, kun bongasin uutuus-täytteen puolukka-kirsikka! Kun minähän siis rakastan puolukoita! Piti heti ostaa kokeiluun (tosin sain vähän metsästää, ei meinannut löytyä täkäläisistä kaupoista). Kirsikka kyllä kuulosti to-del-la omituiselta kaverilta puolukalle - siis niin kuin erittäin kaukaa haetulta, ja ei-kai-toi-nyt-voi-toimia-tyyppiseltä ratkaisulta! Mutta yllättävää kyllä, se toimii! Ilmeisesti kirsikka hieman pyöristää puolukan happamuutta, mutta ei kuitenkaan liikaa. Tuli kyllä mun uudeksi torttutäyte-suosikiksi! Ei tosin kelpaa kuin yhdelle jälkeläisistä tuokaan täyte, mutta syököön muut sitten sitä omena-kanelia!

Mikä on sun mielestä paras täyte joulutorttuun?

Terkuin

Miima

Kommentit (8)

Aake07:n äiti

Meillä on käytetty luumumarmelaadiin kyllästymisen jälkeen seuraavia paistonkestäviä marmelaadeja joulutortuissa: omena, omena-kaneli, mansikka, vadelma ja appelsiini - paras viimeisenä. Puolukka-kirsikkaa ei ole tullut kokeiltua, kun kirsikka ei ole lempparimakuja.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Oho, appelsiini kuulostaa eksoottiselta, pitäisköhän kokeilla! :) Minäkään en ole suuri kirsikan ystävä, mutta tuossa täytteessä se kirsikka ei kyllä maistu, vaan ilmeisesti vaan vähän pyöristää puolukan makua :)

Vierailija

Paras täyte on Nutella. 🙈 levitetään tortulle paistamisen jälkeen. Ja maistuu takuulla kaikille! 😂

Kati Ei ihan vielä

Meillä ei neiti koske torttuihin, eikä oikein mihinkään muuhunkaan :D Itse taidan tykätä eniten perinteisestä luumusta. Eilen tosin tein pellillisen omana-kanelitorttuja ja hyviä nekin olivat. Torttu/voitaikina eivät ole mun juttu. Mieluiten söisin kyllä pelkän täytteen. Appelsiinia olisi kiva kokeilla torttuihin. Pyörittelin käsissäni myös puolukka-kirsikkaa, mutta kirsikka on toisinaan sellainen maku, jota kammoan yli kaiken. Jäi siis vielä testaamatta.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Ei ne tortut minunkaan suosikkeja ole, mutta muutama vuodessa menee ihan hyvin :-D Eikä se kirsikka tosiaan siinä täyttyessä maistu, joten testaa vaan ;-) Mä en ole vielä kerennyt paistamaan torttuja, mutta tarkoitus on tällä viikolla!

Vahteristonemäntä

Minäkin pyörittelin käsissäni tuota puolukka-kirsikkamarmeladia, mutta ostoskärryyn valikoituivat edelleen perinteinen luumu ja parin vuoden takainen uudempi tuttavuus omena-kaneli. Luumusta tykkään itse edelleen eniten (tosin en ole maistanut kuin noita kahta täytettä). Pikkuveli muuten syö oman joulutorttunsa ilman mitään hilloa - pelkkä runsas tomusokerihuntu on paras :D

Voitaikinasta (tai torttutaikinasta) saa helposti myös suolaisia tai makean suolaisia vaihtoehtoja. Viime joulun suosikkini oli viikunahillo+vuohenjuusto. Nam. Myös fetapohjaiset ratkaisut toimivat hyvin.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Lehtitaikinasta saa helposti monenlaista leipomusta. Meillä lapset tykkää kinkkukierteistä. Itse en ole tämän taikinan ystävä, kun on pelkkää valkoista höttöä :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat