Bullet journal eli ystävien kesken bujo. Oletko kuullut nimen aiemmin? Jos kaipaat järjestystä päiviisi, kurkkaappa tänne, sillä tässä tulee mainio tapa rentoutua viettäen inspiroituvaa omaa aikaa.

Bullet Journal on yksinkertaisuudessaan tyhjä vihko, johon itse luot kalenterin. Bujossa on parasta sen tarjoama vapaus viikko-, kuukausi- ja tehtävälistaaukeamille.  Osa käyttäjistä suosii erittäin mininaalista ja pelkistettyä tyyliä, kun taas toisille pelkkä vihko ja musta kynä ei riitä. Silloin bujoon yhdistetään vaikkapa washiteipit, vesivärit ja tarrat, jotka elävöittävät sivuja. Loppujen lopuksi kalenteri on kuin taideteos oli se runsas tai yksinkertainen.

Bullet journalin idea on siis hyvin simppeli ja kalenteritoteutuksesta jopa edullisin. Sana bullet viittaa lyhyisiin luodinomaisiin merkintöihin ja kalenteri kokonaisuudessa onkin luettelomainen päivyri. Itse hurahdin bujoilemaan sen yksinkertaisuuden takia. Multa löytyy myös Happy Plannerin iso A5 kokoinen kalenteri sekä Kikki K:n pienempi kalenteri. Bujoon hurahtaneena, voin sanoa saavuttaneeni sen kuuluisan kalenterirauhan, jota niin moni harrastaja metsästää. Kolmen kalenterin kanssa tosin tahti oli mielestäni liian kova. Kärsin ajoittain kalenteriähkystä. Siksipä päätin keskittyä Happy Plannerin kalenteriin sekä bullet journaliin. Etenkin bujo antaa kivaa haastetta kalenterituunaukseen, koska lähtökohtana mulla on se musta kynä. 

Ai montako sivua on mennyt pilalle? Monta! Kalenterista löytyy liian monta aukeamaa, joihin en ole tyytyväinen ja voin edelleen sanoa, että oma tyyli on hukassa. Tapa millä kirjotan on hakusessa. Mutta mitään ei opi, jos ei kokeile ja harjoittele. Bullet journal sopii minulle, koska tykkään tehdä muistiinpanoja, listoja ja merkintöjä. Koen myös olevani visuaalisesti plussan puolella ja saatan hiukan jopa seotakkin askartelukaupassa. 

Bullet journalissa hienointa on se, että se tosiaan voi olla ihan millainen itse haluat. Se voi olla puhtaasti käytännöllinen tai työpainottainen. Ja, mikä parasta, sen voi aloittaa koska vain.

 

 

Kaikista tärkeimmäksi koen bullet journalia käyttäessä sen, että kalenteri on vain minua varten ja se saa olla juuri sellainen kuin haluan. Ei ole toista samanlaista. Onnistuneinta bujon käyttö on silloin, kun se auttaa pitämään arjen kasassa, helpottaa muistamaan asioita ja tarjoaa mukavaa aikaa suunnittelun parissa. 

Niimpä loihdin ryhmän Facebookin puolelle meille, jotka rakastamme bullet journalia. Oletpa sitten ihan aloittelija, koskaan kuullutkaan asiasta tai vanha konkari, olet tervetullut inspiroitumaan hyvänmielen ryhmään nimeltä Bujoillaan

 

Nähdään siellä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kahdelle valloittavalle pojalle. Raadollisen rehellinen kotinatsi. Räväkän mustavalkoinen sekoitus mielipiteitä, arkea, lapsia ja kotia. Omaa napaa sekä kalenterimaniaa. Ihan tavallista eloa kerrostalokolmiossa englantia murtaen

Teemat

Blogiarkisto

Instagram