"Varokaa purevaa vauvaa" - kyltti voisi olla ihan näppärä kotiovessamme. Huukolla puskee nimittäin hampaat hurjaa vauhtia. Pienillä hampailla rouskutetaan kaikkea muuta kuin puruleluja. Viikonloppuna katseltiin telkkua ja yhtäkkiä havahduimme rouskutukseen. Painoin telkkarista äänet pois ja olin satavarma, että katon rajassa rouskuttaa hiiri. Rouskuttaja löytyikin yllättävän läheltä jalkojeni juurelta. Huuko poika se tyytyväisenä rouskutteli menemään sohvapöydän reunaa ja jätti komeat hampaanjäljet muistoksi.

Hampaita on nyt neljä kappaletta. Kaksi alhaalla sekä ylä kulmahampaat - näyttää muuten ihan eskarilaiselta keskellä olevan hammaskolonsa vuoksi. Hampaiden puskemisen Huuko on ottanut yllättävän kevyestihuomattavasti kevyemmin kuin isoveljensä aikoinaan. Puruleluja löytyisi, mutta huonekalujen rouskutus on selvästi meidän puolivuotiaan juttu. Öisin hän rouskuttaa sänkynsä pinnoja ja päivisin milloin mitäkin...Tuolinjalkoja, kenkiä, lattialistoja ja jopa omia sormiaan niin, että itseäni ihan hirvittää! 

Hampaiden puskeminen ei ole tehnyt Huukosta lainkaan äkäpussia. Pieniä hampaanjälkiä lyötyy puolestaan joka paikasta, joten kutina on varmasti kova. Mieleen palaa koiranpentuajat jolloin meidän huonekaluja rouskuttavaa labradorinpentua sai olla komentamassa jatkuvasti.. Onneksi nämä pienet hampaat eivät ole sentään yhtä terävät kuin koiranpennun. Voimaa niistä kyllä löytyy. Tuli huudettua aika lujaa, kun Huuko naukkasi isovarpaastani kesken ruoanlaiton. Sain kiljahdukseeni vastaukseksi levän hammashymyn. Onko söpömpää edes olemassa? 

Muita hampaita tekeviä suloisuuksia? Miten vauva on ottanut hampaiden tulon? Kiukuttiko? Auttoivatko purulelut vai rouskuteltiinko sieläkin kaikkea kiellettyä? Onko yöt levottomia hampaiden vuoksi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tiitukatriina blogin takana häärää (someriippuvainen) äiti, joka viettää vauhdikasta mamalifeä miesvaltaisessa perheessä. Kahden pojan 03/14 ja 11/16 ylpeä äiti, sekä tulevan insinöörin hääkuumeileva avovaimo. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

 

Ota yhteyttä bloggariin tiitutiiakatriina(at)gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram