Vastasyntynyt ihme on siinä, aivan vieressä. Keskoskaapissa johtojen ympäröimänä. Voi miten sitä haluaisi ihan kaiken aikaa pitää sylissä, iho ihoa vasten. Pitää lämpimänä, silittää ja kuiskuttaa korvaan. Toivoo, että sillä olisi turvallinen olo, vaikka ei itse aina voisikaan olla läsnä.

Kun kuulin "Nuppupeittoja Taysin vastasyntyneiden teho-osastolle" -tempauksesta, sydämessä läikähti. Monta taitavaa käsiparia, tekemässä peittoja näille pienille potilaille. Että heillä olisi lämmin, turvallinen olo.

Halusin tehdä osani, ja sen lisäksi että kaivelen lankavarastostani sopivat langat peittoa varten, tuon tempauksen esiin täällä blogissani. Mahdollisimman monen osaavan ihmisen tietoon, jotta tämä tempaus saa arvoisensa osallistujamäärän.

 

"Mikä on nuppupeitto? Nuppupeitto on pienille vauvoille, keskosille, tehohoitoa vaativille vauvoille tarkoitettu peitto.

Peitot voi valmistaa, ommellen, neuloen, kutoen, virkaten. Tyyli on vapaa, kunhan huomioon otetaan seuraavat asiat peiton teossa: 
-Pesumahdollisuus 40 asteessa
-Kutittamatonta ja uutta materiaalia
-Kooltaan noin 60cm * 60cm"
(Anna-Sofia Salonen, kampanjan facebook -sivulla)

Nuppupeitot luovutetaan vastasyntyneiden teho-osastolle yhdessä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa. Luovutusajankohta on kansainvälisenä keskosten päivänä 17. marraskuuta. Vielä on siis hyvin aikaa osallistua!

 

Tempaus on ehdokkaana Hoplopin järjestämässä Suomen lapsiystävällisin 2017 -kisassa. Käy äänestämässä suosikkikohdettasi osoitteessa https://www.hoplop.fi/suomenlapsiystavallisin ! Tämän tärkeän nuppupeittotempauksen löydät helpoiten "suosituimmat" kohdasta.

 

Kuvat: Tiina Bracellari

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22-vuotias pienen pojannappulan (2/17) äiti Oulusta. Äitiyslomalla sairaanhoitajan opinnoista. Vaikean raskausajan ja vauvan ennenaikaisen syntymän myötä opetellaan uutta, rakastetaan isosti ja nautitaan elämästä tässä ja nyt. Kotona vauvan kanssa hääräävät myös vauvan isä ja lemmikkikatraamme kaksi italianvinttikoiraa sekä kissavanhus.

Teemat

Blogiarkisto

2017

Instagram