Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Ajassa, jossa valokuvat talletetaan usein vain puhelimen tai kameran muistikortille, ja jokunen ladataan netin kuvagallerioihin, tuntuvat ihka-aidot valokuvat jotenkin poikkeuksellisen arvokkailta ja tärkeiltä. Merkityksellisiltä.

 

Meidän perheelle merkityksellisistä kuvista syntyi joulun alla kauniita ornamentteja hyödyntämällä mm. kristallikruunun tarpeettomia kristalleja ja erilaisia helmiä. Ajattomat kristallikoristeet ovat yhä esillä niin omassa kodissamme kuin lasten mummolassakin, joten idea kauniiden muistojen tallettamisesta sopii takuulla myös äitienpäivään.

Ihan ehdoton suosikkini kaikenlaiseen valokuva-askarteluun on Mod Podge, koostumukseltaan kai jonkinlainen liimalakka, jota saanee ainakin tilauksesta mihin askartelukauppaan tahansa. Levitä vain Mod Podgea lasin tai kristallin pinnalle ja paina tulostamasi valokuva sitä vasten. Tuloste ei muuten leviä lakasta huolimatta, vaikka se kieltämättä käy mielessä.

Sama idea toimii erinomaisesti myös näihin puisiin, klassisen kauniisiin ja sisustuksellisiin valokuvakuutioihin, jotka kertovat jokaisella sivulla perheen yhteisistä hetkistä. Kerros Mod Podgea maalatun puukuution puupinnalle, sitten painetaan kuva paikoilleen ja levitetään toinen kerros samaista liimalakkaa vielä kuvan päälle. Helppoa, nopeaa ja äärimmäisen koukuttavaa. Ja kuten sanottu - hetket muuttuvat digikuvia näkyvämmiksi.

 

- - - -

Liity seuraamaan blogiani Facebookissa tai Instagramissa lähes päivittäin päivittyvine kuvatarinoineen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lumen alta paljastuva metsä tarjoaa mahtavan mahdollisuuden retkeilyyn. Enää ei tarvitse tarpoa sohjossa (nilkkoihin asti ulottuvassa ainakaan), sillä nämä raekuurotkin onneksi sulavat jo hetkessä. Olkoonkin, että ne tuntuvat edelleen olevan päivittäisiä. Ihmeellinen kevään odotus.

Tytöt ovat jo siinä iässä, että heidän kanssaan on mukava tutkia luontoa tarkemminkin. Eiliselle metsäseikkailulle lähdettiin neiti 2,5veen kanssa aarteenetsintätunnelmissa. Sovittiin, että etsitään metsästä pieniä asioita, sellaisia, mitä voitaisiin löytää pitkin kesää muutoinkin. (EDIT: Muistattehan  jokamiehen oikeudet eli esim. sammalta tai jäkälää ei saa irrottaa sellaisenaan, mutta ainakin talven jälkeen sitä löytyy valitettavan paljon irrallaan)

 

Tadaa - tässä se on. Ensimmäinen versio luontoon sopivasta aarteenetsinnästä, kananmunakennoon kätkeytyvät metsän aarteet. Kananmunakotelon päällä on kuvattuna asiat, joita metsästä tulee etsiä ja ne voi löytämisen jälkeen tallettaa omiin lokeroihinsa. Toimiva idea, jonka esikoinen jo toivoi saavansa kokeiluun tälle päivälle.

 

Kuvasin nämä itse, kun joka tapauksessa kerättiin eilen metsän aarteita mukaamme. Jos toteutusta haluaa oikoa, nettien kuvahaut ja erilaiset kuvapankit auttavat eteenpäin. Tähän voisi jättää myös pari tyhjää lokeroa lapsen omille metsän aarteille.

 

Ajattelin käyttää tätä kevään kaveriperhetapaamisissa, jossa lähdetään lasten kanssa tuohon lähimetsään ja kallioille. Toimisi varmaan myös synttäreiden "ohjelmanumerona" tai päiväkotiryhmien puuhissa. Saa joka tapauksessa lapsetkin tutustumaan erilaisin silmin luontoon ympärillään.

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista. Liity mukaan seuraamaan arkeamme.

Kommentit (9)

Naanaa

Tää oli ihan huippu. Kiitos. Kokeiluun menee. Kun asuu keskellä metsää, oma silmä tottuu liikaakin. Annoin toissapäivänä kameran 5 ja 6 vuotiaille tytöille metsään ja kuvakulmat oli huikeita. 💗 En tiennyt että sammalessakin on niiiiin monta värisävyä. 😀

elina61

Hei!

Onkohan kuvan varpu sittenkin puolukasta, mustikka kun on ainakin täällä Turun suunnalla vielä ihan lehdetön?

Jokamiehenoikeus ei salli myöskään varpujen katkomista. Muuten tosi hieno idea!

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Puolukka mikä puolukka ;D Ei kannattais yön pimeydessä viimeistellä mitään.
Hyvä, kun muistutat noista jokamiehen oikeuksista. Kesällä saa vähän katsoa toisin silmin, nyt näitä katkenneita on jokaisella kävelypolulla.

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Jep, puolukka :D Ei kannattaisi kirjoitella näitä yön pimeydessä lasten nukkuessa.
Hyvä täsmennys siis.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuluiko päivänne mahtavan kauniissa auringonpaisteessa ulkona? Posket innostuksesta ja reippailusta punottaen jossakin takaraivossa jyskyttää silti ajatus siitä, ettei kotona ole ensimmäisen ensimmäistä lasten tekemää pääsiäiskoristetta? Tai sellaista, jonka voisi viedä pääsiäistervehdyksenä mummolle tai vaarille, naapurille tai kummille pitkien pyhien aikana?

 

Ei huolta, tämä kiva pääsiäistipu valmistuu hetkessä ja sen tekemiseen pystyy osallistumaan pienemmätkin askartelijat.

 

Tarvitset vain keltaista paperia ja palasen nokan väristä paperia, silmät piirtäen tai irtosilminä sekä narun. Kuumaliimalla voit kiinnittää paperisoirot keskikohdasta toisiinsa ja narun tipun päähän oksaan tai muualle ripustamista varten. Helppoa, vai mitä?

 

Sitä paitsi valmiina tämä tipu on kätevä kiinnittää vaikka omenapuun tai koivun oksaan. Kumpaankin ennättää vielä vihreät lehdet viikossa, kun otat sisälle lämpimään.

 

Helppoja pääsiäisaskarteluideoita näihin ideoihin lankarullan jämistä löydät myös täältä.

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kevätaurinko säteineen tuo poikkeuksetta joka vuosi saman tunteen siitä, että haluaisi kotiin jotakin värikästä, kirkasta, keväistä. Jotakin energisoivaa, keltaista tai raikkaan vihreää. Jotakin sellaista, joka kertoo pitkän talven jälkeen uuden alusta ja kasvusta.

 

Pääsiäinen tulee tältä osin aina sopivaan rakoseen, sillä se mahdollistaa jopa meidän valkoisessa kodissa leikittelyn väreillä. On mukavaa nostaa esille tipu jos toinenkin ja etsiä kauniisiin vateihin lasten tekemiä pääsiäismunia.

 

Pääsiäiskoristeita on  helppo askarrella itsekin ja ne valmistuvat tosi vaivatta kodin arkisista tarvikkeista. Me kaivettiin kaappien kätköistä eriparilankarullat ja pyöriteltiin tyttöjen kanssa joukko lankatipuja ja tulppaaneja. Tekemisen hauskin vaihe taisi olla sormien sotkeentuminen lankaa pyöritettäessä, kun välillä oltiin samassa kartonkipalassa kiinni kaikki kolmekin lankaa sen ympärille pyörittäessämme.

 

Monenmoisia tipuja ja kukkoja tehtiin myös kädenjälkitaiteena. Pensseli, jolla sormiväriä levitettiin, kutitti etenkin kuopuksen kädenpohjaa ja kikatus askarrellessa oli melkoista. Askartelu on kyllä kivaa yhdessä tekemistä silloin, kun siihen on aikaa.

 

Kivoja liikkuvia pääsiäiskoristeita voit myös löytää bloggaajakollegan, Mormuskamutsin blogista.

 

Pääsiäistä me vietetään tänä vuonna trullien syntysijoilla Etelä-Pohjanmaalla, joten sitä ennen pitäisi kylvää lapsille omat rairuohot. Pääsevät sitten ajoissa koristelemaan ne tipuin ja pääsiäismunin. En tajua muuten tajua, miten pääsiäisruohon kylväminen on joka kerta tosi tahmeasti hoidettava asia. Multaa lautaselle, siemenet ripoteltuna, suihkaukset vettä suihkupullosta ja kelmu päälle itämistä edistämään. Helppo juttu, mutta meillä yksi niistä, jotka aina vain siirtyvät. Useinhan tosin käykin niin, että ne takaraivossa jyskyttävät to-do-jutut ovat oikeastaan aika mitättömiä ja vähän aikaa vieviä. Sellaisia, joihin pitäisi vain tarttua heti, kun tulevat mieleen, eikä siirtää viikkoja.

 

Ehkä me oikeastaan mennäänkin hakemaan autotallista se pari viikkoa sitten hankittu multapussi ja istutetaan ruoho samantien.

Joko teillä on pääsiäisruoho kasvamassa?

 

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.