Kirjoitukset avainsanalla Porvoo

Moni kaupunki avasi viikonloppuna kaupunkinsa joulutunnelmaan. Sytytti jouluvalot kaduille ja teiden varsille, antoi tilaa ehkä kaupunginjohtajan tai muun kaupungin näkyvän henkilön puheelle, ohjasi kauppoihin joulusalaisuuksia etsimään ja rapiseviin papereihin käärimään – herätti joulun odotukseen.

 

Kotikaupunkini Porvoo avaa joulun kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Marraskuisena viikonloppuna kuun puolivälissä on keskustan joulunavaus ja viikkoa myöhemmin, ihan joulukuun kolkutellessa ovia tulevana viikonloppuna siis, tunnelmallisen Vanhan Porvoon joulun avaus. Joulun lähestyessä saadaan täällä kylläkin joulutunnelmaan virittäytyä useammatkin kerrat mm. Lucian kruunajaisissa, Taidetehtaan joulumarkkinoilla ja saariston joulussa Pellingissä.

 

Keskustan joulunavauksessa saapuu joulupukki vuosittain tutun punaisella laivallaan jokirantaan, josta hän tonttuineen ja palokuntanuorten soihtukulkueineen suuntaa kohti keskustaa. Kaupungin keskusta täyttyy ihmisistä ja etenkin lapsiperheistä, joista poikkeuksetta jokaisessa tunnutaan supattavan olkapäillä istuvalle lapselle, että katso nyt tarkkaan tuota joulupukkia, sitten jouluna se tulee meillä käymään.

 

Joululauluja ja kaupat näyttävimmät joululahjavinkkinsä esille nostaneina. VPK-talon joulumyyjäiset itseleivottuine kakkuineen ja käsityöläisten taidonnäytteineen, perinteiset nekin. Kaikin tavoin siis sitä tavanomaista joulunavaustunnelmaa, siltäkin osin tosin, että jälleen oli maa viikon lumisuuden jälkeen musta ja keli ennemminkin märän kurainen kuin luminen ja raikas.

 

 

Taidetehtaalla virittäydyttiin joulutunnelmaan samaisena iltapäivänä, kun pukki viipyi kuuntelemassa lasten joulumietteitä lähes parin tunnin ajan. Vaikuttavaa, miten hän antoi jokaiselle lapselle kiireetöntä aikaa; kyseli rauhassa lasten viikonlopun tekemisistä, kodista, kavereista ja joulunvietosta. Erinomainen tapa karistaa sitä jännitystä, jota joulupukin odotus osin luo. Meidän tytöt saivat viettää koko päivän aamun tanssitunnista illan uimahallireissuun saakka hyvän ystävänsä kanssa ja kolmisin rohkaistuivat kertomaan joulupukille pikkutyttömäisiä ajatuksiaan joulun odotuksesta.

 

Nostalginen Timo Taikurikin me tavattiin korttitemppuineen ja veikeine ilmeineen.

Askartelijana, kädentaidoista pitävänä mieleen jäi ilahduttavana ideana myös suuri taulu, jota kuka tahansa sai tulla maalaamaan lempivärillään taiteilijan johdolla. Kolme kaverusta, kolme maalipensseliä - pinkki, turkoosi ja keltainen. Siellä he maalasivat, vieri vieressä keskittyneesti. Tätä ideaa tulen mitä todennäköisimmin käyttämään joskus jossakin itse.

Palanen jotakin suurempaa. Sitähän se oli.

 

Kommentit (1)

Suzy
Liittynyt17.7.2016

Täällä(kin) oli joulun avaus viime viikonloppuna. Käytiin katsomassa pukkia, joka sytytti jouluvalot torin isoon kuuseen, mutta harmiksemme emme enää löytäneet pukkia toiveiden kertomista varten myöhemmin. Onneksi hön taitaa vierailla lähellä olevassa ostoskeskuksessa aika useasti ennen joulua.

Blogissani on sinulle #kosintablogihaaste

Muistathan seurata myös Facebookissa. Löydät minut sekä Instagramista että Snapchatista nimimerkillä justcallmesuzy. Nipsun oma Instagram löytyy nimellä nipsisnapsis. Voit seurata blogiani myös Blogit.fi-sivustolla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kalliot ja merenranta, aurinko ja kesäisen kevyt mieli - kuka valloittaa korkeimman kiven? Löytää kippuraisimman oksan tai suurimman kävyn? Tanssii mukaansatempaavimman tanssin rantakallioilla?

 

Emäsalon kalliot Porvoon saaristossa ovat upea paikka nauttia luonnon rauhasta ja merestä. Emäsalon kärjestä, Varlaxuddenin matalilta kallioilta avautuu henkeäsalpaava näkymä Suomenlahden ulkosaaristoon. Merelle, jossa ulapalla näkyy pieninä pisteinä veneitä.

 

 

Kalliot ovat oiva paikka kerätä taskuun meren hioma kivi, jos toinenkin, tai kuunnella lokkien kirkumista ja katsella, miten lokit yrittävät napata vedestä kalan. Tutkia tarkkaan hämähäkin kulkemista lämpimällä kalliolla siskon kanssa vieri vieressä, kylki kyljessä.

 

 

Ennen kaikkea Emäsalon kalliot ovat mahtava paikka eväsretkelle - joko omien eväiden kanssa tai grillauspaikalla valmistettuna. Mikään ei maistu niin hyvältä kuin luonnonhelmassa nautittu, rapisevaan paperiin pakattu eväsleipä raikkaan juoman kera. Näille eväsretkille pakataan usein mukaan myös herkkuja, monenmoisiakin. Ollaan tykästytty käsintehtyihin suklaisiin ja suklaakekseihin, joita napataan usein mukaamme Petris Chocolate Roomista. Ihan parhaita.

 

 

Suomen luonto on kyllä mahtava. Sitä paitsi usein ihan oman kodin läheltäkin löytyy kauniita paikkoja viettää aikaa siten, että mieli lepää.

 

------

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.