Kirjoitukset avainsanalla marabou

Ostin ystävänpäivää ajatellen kuun alussa ihania sydänvuokia ja -koristeita aikeena leipoa muffinsseja tai kuppikakkuja kahvipöytään. Valitettava mahatauti vei kuitenkin näiltä suunnitelmilta pohjan, mutta ajattelin nyt näin loman alkuun pyöräyttää jonkinlaisen herkun noista valmiina olevista aineksista. Ehkä paras ja suussa sulavin ohje ikinä on mielestäni Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssit, ja ajattelin kokeilla, miltä uutuussuklaa, Oreo, maistuisi tilalla. Tässä ohje:

Tarvitset:

  • 1 levy Oreo-suklaata
  • 150 g pehmennettyä voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl maitoa tai kermaa

"Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe. 

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia."

Vinkki 1: Jos käytät irtovuokia, kannattaa ne Kinuskikissan tavoin laittaa metallisen sisään niin muffinssit säilyttävät hienosti muotonsa. Vinkki 2: Vuoan voi laittaa lähes täyteen (kts. kuva), eivät kohoilleet uunissa ihan älyttömiä. Vinkki 3: Oreo- tai Daim-suklaan tilalla toimii varmasti myös muutkin suklaat. Tein yhden testimuffinssin paksulla täyte-Oreo-suklaasydämellä, mutta se ei ehkä ollut kuitenkaan yhtä hyvää kuin tuo toinen.

Kuorrutteena kuvan muffinsseissa käytin tomusokeri (n. 2 dl)/sula voi (3 rkl)/vaniljasokeri (1 tl)/vesi (n. 1-2 rkl) -sekoitusta, ja päälle asettelin helmiäissävyisiä koristesydämiä.

Tällä ohjeella muffinssit jäävät ihanan pehmoisiksi. Kannattaa kurkata myös alkuperäinen ohje!

Maistuvaa viikonloppua/lomaa ihan jokaiselle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.