Kirjoitukset avainsanalla lapsetmukaantöihin

Kun ensi kerran kuulin kyseisestä teemapäivästä, olin kieltämättä epäileväinen. Meidän nelikko ja avotoimisto, koneet, johdot ja muut mööpelit - voiko siitä tulla muuta kuin tuhansien kieltojen riehumaralli? Ajatusta sulateltuani ja yleisen äänestyksen pohjalta aloin kuitenkin nähdä asian uudessa valossa. Ja hyvä niin! Tänään sitten tulivat pikkuvieraat tutustumiskierrokselle, ja sain vastata moniin heille tärkeisiin kysymyksiin.

Äiti, minne nyt mennään? Mikä tuo juttu on, millä oven saa auki? Miks tarvit ees avaimen? Tuoko on sun paikka? Tuossako sä sitten istut? Mitä niinku teet tässä? Mihin täällä pääsee syömään? Joko syödään? Tuohonko uudetkin piirustukset sitten tulee? Saanko heti tehdä yhden?

Oli ihana näyttää lapsille ihan konkreettisesti tämäkin puoli arjesta. Nähdä ilmeiden kirkastuvan, kun vihdoin hekin pääsivät sisään siitä mystisestä ovesta, mihin äiti yleensä vain häviää. Luoda ymmärrystä siihen, missä äiti sitten oikeasti on, kun he ovat koulussa ja hoidossa, ja mitä äiti tekee. Mukavaa oli ehdottomasti myös esikoisen koulun tuki asiassa, eli käytännössä se, että sai olla osan päivästä pois osallistuakseen tähän seikkailuun. Pahimmalta rellestykseltäkin vältyttiin, kun säännöt oli käyty läpi ennen työtiloihin siirtymistä.

Kysyin neljä- ja kuusivuotiailta näin jälkikäteen, mitä äiti siis nyt päivisin tekee heidän mielestään. Syö, istuu ja... tekee töitä, ja kuulemma siinä järjestyksessä (kävimme myös lounaalla työpaikkaravintolassa). Siinäpä se ydin kai sitten onkin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.