Käsillä tekeminen on aina ollut minulle mielekästä puuhaa. Tykkään suunnitella, sommitella ja näperrellä vapaa-ajalla pienessä mittakaavassa, esim. kortteja, kutsuja, kahviliinoja, milloin mitäkin. Ompelu on kuitenkin ollut enemmän kausiluontoista puuhaa - milloin on sattunut kiva pipokangas silmään, milloin kaupan hinnat ovat kauhistuttaneet, milloin nelivuotias on pyytänyt tekemään jonkin nätin vaatteen. Pari kuukautta sitten tilanteen muutti yksi työkaveriystävän viaton kysymys: "Lähdetkö ruokiksella mukaan yhteen kivaan kangaskauppaan?" ja sitä seuraava lumipalloefekti.

Yksi asia johti siis toiseen, ja pian komeili keittiön pöydällä vanha saumuri, jota en ollut aikaisemmin harkinnut edes ostavani. Olkkarin nurkkiin alkoi ilmestyä kaava-arkkeja ja mitä ihanimmila kuoseilla varustettuja kangaspusseja. Verkkokauppojen salattu taivas avautui yllättävän nopeaa, ja joka paikassa tuntui yhtäkkiä olevan pursuamiseen asti kaikkea kivaa. Tutuiksi tulivat pian niin PaaPii, Ommellinen, Nosh kuin paikallistenkin puljujen valikoimat. Liityin ompeluaiheiseen ryhmään saadakseni lisätietoa, jota sain kyllä - ja kaveriksi vielä vähän lisäkierroksia innostukseen, sillä siellähän vilisi mitä ihanimpia luomuksia sovituskuvineen! Aiemmin ompelutarvikkeista löytyivät vain ne tarpeelliset: nyt siellä oli kaksoisneulaa, trikooneulaa, framilonia, lukuisia lankoja, ja siihen päälle muut herkut. Miehen ei auttanut kaiken keskellä kuin puhallella ihmeissään.

Onneksi hurjan alkupyörrytyksen jälkeen järki ja realiteetit ovat astuneet tutulle paikalleen hidastajan rooliin, ja olen huomannut, ettei ihan kaikkeen kannata sittenkään hullaantua ja rynnätä päälaki edellä. Pieni haistelu on plussaa, eli 1) vaatekaappien tarkistus ennen kankaiden tilaamista, ja 2) edes jonkinlainen suunnitelmallisuus (oikeasti - vaikka kiikarissa olisikin herkkukangas x, jonka loppuunmyynti on sekunnissa taattu). Uskon, että ompelu on silti tullut harrastuksena jäädäkseen, ja onhan se kieltämättä nyt myös tuhannesti helpompaa ja nopeampaa - vink. ei kyllä ollut millään lailla huono investointi käytetyn saumurin hankinta

Vaikka kyseessä ei ole suuri taloudellinen säästö, valinnanvaran kasvu sekä yrityksen ja erehdyksen kautta onnistuneet luomukset - ja niiden onnelliset pitäjät - ovat kyllä kaiken vaivan arvoisia. Ja yksi ilonaihe lisää on toki se, että saa tehdä itse. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, käsillä tekemisen intoa, arkisen onnen kolahtelua. Tervetuloa seuraamaan!

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram